От х:

Днес в x:

От началото на юли санират още 12 блока в Димитровград

В началото на месец юли се очаква да започнат реални строителни дейности по санирането на нови 12 панелни блока в Димитровград. Кметът Иво Димов съобщи, че вече са станали ясни и фирмите, които ще извършват ремонтите след приключване на процедурите по Закона за обществените поръчки. Те са както от Димитровград, така и от Хасково, Кърджали, София, Пазарджик, Кърджали.

"Утре ще бъде издадено решение и на базата на него ще бъдат обявени всички участници в процедурата за 12-те позиции, т.е блоковете", коментира Димов. Общо 40 фирми са се явили на търга за 12-те блока, 17 от тях са били отстранени заради несъответствия.

Следва 10 -дневен срок, в който фирмите могат да обжалват решението, каза още кметът. Ако такова не последва за всяка една от позициите, в началото на месец юли реално могат да стартират дейностите. Става дума за следните панелни блокове:

1. Ул."Простор № 8"

2. Бул."Ст.Стамболов" №8

3. Ул."З.Зограф" №31

4.Ул."Простор" №19

5. Ул "Хр.Смирненски" №12

6. Бул."Д.Благоев" №19

7. Ул."П.Евтимий" №8

8. Бул.Ст.Стамболов" №9

9.Ул."Хр.Смирненски" №2

10.Ул."Хр.Смирненски" №4

11. Бул."Д.Благоев" №24

12. Ул.Анри Брбюс"№ 4

Според Димов, фирмите, спечелили по Закона за обществените поръчки са доста" шарени" и от различни места. Той като кмет смята, че трябва да се дава предимство на местните фирми, но изрази мнение, че един кмет няма как да посочи кой точно трябва да работи.

Кметът заяви, че след приключване на процедурата по обжалване ще събере представители на спечелилите фирми, за да ги предупреди да не се опитват да спестяват от материали, труд и т.н. От Общината продължават с работата по подготовката на втората "порция" 12 блока, които ще се санират.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Аз
    Аз
    10 -2
    18:46, 20 юни 2016
    Първия саниран блок струва 460 000 лева ,сами може да изчислите колко излиза санирането на квадрат /над 200лв кв.м. или 10 000лв. на апартамент, в зависимост от квадратурата/. А по въпроса "няма как да посочи кой да работи".......заработи фирма ТиВиБи на Тодор Бояджиев с "майсторите"-турци събрани от Анадола, нали? Защо оставиха дупките от скелето по калкана на блока ?Замисляли ли сте се , ако снимаме и изпратим снимката на изпълнението на програмата по "евростандарт" - праисторически скелета, с дървените талпи и никаква безопасност за работещите на тях??? И накрая резултата е течащ блок ,с видимо крива фасада ,тип дунавски вълни ,без козирка на покрива....Повод за гордост.
  • 2
    Ил
    Илия
    8 0
    20:19, 20 юни 2016
    Няма квалифицирани работници....Ще работят основно роми....за качеството работата няма да коментирам...

Видеа по темата

Още новини

Последни новини