От х:

Днес в x:

Мачовете днес: Ще успее ли Словакия да обърка плановете на Англия

Изображение 1 от 3

    Груповата фаза на европейското първенство по футбол влезе в решителната си фаза, а днес ще стане ясно класирането в една от най-непредвидимите групи.

    В нея са отборите на Англия и Уелс, които ще се изправят съответно срещу Словакия и Русия. И двата мача са от 22.00 българско време, като двубоят на "трите лъва" ще се излъчва по "Нова" и "Диема спорт", докато другият ще е по БНТ и БНТ HD.

    Класирането преди последния шанс дава шансове на всеки от отборите да се класира напред, макар и задачата на "сборная" да изглежда най-трудна. Англия е лидер с четири точки, следван от Уелс и Словакия с по три и Русия с една. Първото място в групата не трябва да бъде подценявано, защото гарантира, че спечелилият го ще играе срещу някой от най-добрите трети тимове.

    Англичаните си върнаха увереността, която бяха загубили след равенството на старта срещу Русия. Дали обаче обратът им срещу Уелс ще ги окрили за успех срещу бойките словаци, зависи много и от Ходсжън. Досега той оставяше резерви Даниел Стъридж и Джейми Варди, но именно те двамата вкараха за обрата срещу "драконите".

    "Никога не знаеш с кого ще играе в следващата фаза. Мислиш си как искаш да избегнеш този или онзи, но накрая вторият в класирането е по-добър от този, който е завършил първи", отговори Ходжсън на въпрос дали си прави сметки.

    "Ние не мислим за такива неща. Гледаме към мача със Словакия и искаме да го спечелим. Имахме скаути на всички мачове от групата. Подготвени сме много добре тактически. Мисля, че не е нужно да казвам на играчите, че искам победа. Те го знаят и също искат това", каза още Ходжсън.

    Един от козовете на словаците е капитанът Мартин Шкъртел, който дълго години е играл на Острова и е добре запознат със стила на англичаните.

    "Отборната игра, със сърце и смело, това е най-доброто ни оръжие. Показахме характер срещу Русия, можем да го направим пак. Бяхме под напрежение през второто полувреме, но с желание и хъс стигнахме до победата. Нашият отбор не е до индивидуалности, но пък имаме Марек Хамшик. Той може да реши всеки един мач. Но все пак мисля, че отборната игра е най-голямата ни сила", заяви Шкъртел.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини