От х:

Днес в x:

"Пума" разследва скъсаните фланелки на Швейцария

Производителят на спортна екипировка "Пума" ще разследва защо се скъсаха фланелките на поне четирима швейцарски национали в мача срещу Франция от европейското първенство по футбол.

Двубоят от група А не беше груб, но още през първото полувреме трима играчи на Швейцария трябваше да престоят на страничната линия, за да сменят фланелките си.

"За първи път ни се случва подобно нещо с фланелките като на мача снощи. Пет отбора на "Пума" изиграха десет мача до момента без никакви проблеми", се казва в становище на германската компания.

"Нашите хора в момента изследват материала във фланелките. Когато имаме резултат, ще съобщим, допълват от "Пума".


Конкурентът "Адидас", който осигурява екипировка за девет от 24-те отбора на Евро 2016, заяви пред "Ройтерс", че обикновено за всеки мач има по три комплекта фланелки.

"Стандартната употреба в един мач е играчът да носи една фланелка през първото полувреме, друга през второто и една е за резерва, която може да се използва при необходимост или да се подари", заяви говорителката Катя Шрайбер.

"Във всеки мач фланелките имат уникални надписи, свързани с деня и съперника, което изисква доставката на фланелки за отделните двубои", добави тя.

Попитана дали е възможно един отбор да остане без здрави фланелки, Шрайбер отпрати въпроса към УЕФА.

"Федерациите имат стандартен подход по унифицирането на фланелките, за да могат да бъдат използвани при необходимост", добави тя.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини