От х:

Днес в x:

Деца наркомани крадат по поръчка. От 500 до 2000 лв. за отличник. Преглед на печата – 13 ноември

Деца наркомани крадат по поръчка, пише в заглавие над главата днешният брой на "Хасковска Марица". Гонят зависими от училище, никой не ги лекува, доплъва изданието.

ОбС: Друг терен за депото, съобщава в челен материал на първа страница вестникът за снощното извънредно заседание на хасковския общински съвет. На него бе прието решение да иска от министъра на околната среда и водите да отмени комплексното разрешително за сметището край Ябълково. На сесията стана ясно, че фирма на бащата на кмета Стефан Димитров – Димитър Димитров, изпълнителен директор на "Неохим", ще строи депото, но търгът бил спечелен от фирмата преди изборите миналата година. Това в материала е пропуснато, пише за "определени фирми". Вестникът обещава интервю със Стефан Димитров в следващ брой.

Прасета гонят семейство от дома му, акцентира още изданието. Живко Иванов от Болярово вече не вижда друг изход, освен да напусне дома си, под чиито прозорци се отглеждат прасета и кокошки.

Удрят Ковачки заради ЛИДЕР. Това твърди пред вестника областният координатор на партията на Ковачки – бившият кмет на Димитровград Димитър Хаджииванов.

Обявиха конкурс за мястото на Граматиков, съобщава изданието. Шефският стол в Историческия музей в Хасково е свободен от февруари, когато дългогодишният директор Георги Граматиков се пенсионира.

Пращаха 14-годишни деца на фронта в Чечения, казва в интервю за изданието Петър Семов, руски войник. Едно разтърсващо интервю, което си струва да бъде прочетено.

Битката за Крум влезе в съда, пише на цяла страница вистникът за сагата с изборите в димитровградското село.

В Хасково правят и открит МОЛ, пише в челен материал "Новинар юг". Той ще се строи от "Зет Би Ес"

От 500 до 2000 лева за отличник, акцентира изданието. Парите ще се броят от МОН на школа, чиито възпитаници печелят национални олимпиади.

Прокуратурата поема депото край Ябълково, пише вестникът. Общинските съветнии в Хасково подозират, че първичните документи, изпратени в екоминистерството, са менте. И тук няма и дума за изнесения скандал с фирмата на бащата на кмета на Димитровград, който е и шеф на "Неохим".
За случая писа на цяла страница "Монитор" в броя си от 10 ноември.
Според кмета Георги Иванов пък основният скандал със сметището е не фирмата-изпълнител, а идеята там да се складира софийският боклук. Водени са разговори за това и аз мога да го докажа, каза пред ОбС градоначалникът. Информацията за софийските бали в Ябълково бе яростно отричана досега.

Заповядаха арест за измамник, е акцентът от криминалната страница. Окръжният съд постанови задържане под стража за Ицко Исидоров от Лом, съдебни полицаи го търсят за утрешното дело срещу него в Димитровград.

Вдигат "Левски" с 15 сантиметра, пише още вестникът. Нивото на булеварда в най-ниската му част – кръстовището до АГО ще се вдигне, слагат се и по-големи шахти, които да поемат изтичащата се вода.

"Хасково" събира пари с урна за мача в неделя, отбелязва на спортната страница весникът. Тимът на Ямача удари дъното, допълва изданието.

Изкарват Октавиан менте, за да получат лека присъда, заявява пред вестника проф. Божидар Димитров. Според него заловената в колет от Хасково глава на римски император е автентична, макар експертите още да не са се произнесли.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини