От х:

Днес в x:

Контрабандистът от Хасково: Императорът е менте

Мраморната глава на римски император, която бе заловена в колет на аерогарата в София вчера и предадена на националния исторически музей днес, е фалшификат. Това заявил пред разследващите изпращачът от Хасково - 50-годишният Н. М. Той бе установен като подател на пратката с част от статуя или бюст, за която се предполага, че е на Октавиан Август. Находката бе определена от шефа на националния исторически музей проф. Божидар Димитров като високохудожествена изработка, дело на голям майстор.

Шефът на НИМ изрази учудването си, че контрабандистът се е опитал да изнесе находката с обикновена пощенска пратка. Според него той много по-лесно би измъкнал главата от България с кола през границата с Гърция.

По случая е разпоредена проверка от софийската прокуратура, назначена е и експертиза, която да каже дали находката е автентична или е фалшификат.

50-годишният Н. М. от Хасково заявил, че това е копие. Той го изпратил на свой познат в Словения, който имал заведение. Императорската глава трябвало да украси кръчмата му.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини