От х:

Днес в x:

Четирима от Младежки център с награди за родолюбие

Четирима възпитаници на Школата по история и етнография при ОП "Младежки център" спечелиха награди от XVI националния ученически конкурс „Родолюбие". Това са :

Виктория Стелиянова Виделова, 8 клас
Първо място за реферата: Свещеният елен в българската митология и обредност

Светла Тодорова Сталева, 8 клас
Трето място за презентацията Моето родословно дърво

Ирина Василева Костадинова, 8 клас
Специална награда за етнографска разработка с приносен характер-Българският фолклор-носител на българщина и духовно безсмъртие

Валя Пламенова Георгиева, 10 клас
Специална награда за реферата „Пътешествие във времето" за цялостно представяне на туристически маршрут .

И награда за консултант на Нели Арнаудова – ръководител на Школата

Организатори на този изключителен родолюбив форум са: Националният клуб „Родолюбие", Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Историческия факултет на СУ „Св. Св. Климент Охридски", ТАНГРА ТанНакРа ОБЩОБЪЛГАРСКА ФОНДАЦИЯ, Синдиката на българските учители, Националния исторически музей, Националния военно-исторически музей, Националния етнографски институт към Българската академия на науките, в."Учителско дело, в."Аз Буки".

Представителите на Общественият съвет на Национален клуб „Родолюбие" обявиха, че при провеждането на XVI национален ученически конкурс под надслов „Да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили", участниците от региона на Хасково са показали отлично представяне. Учениците са демонстрирали добра подготовка в рамките на учебното съдържание и извън него, както и стремеж за изява на творческите си способности. Отчете се, че всичко това е резултат от сериозна педагогическа работа, далеч надхвърлила задължителното обучение. Тази родолюбива среща се превърна в празник за участниците и форма на квалификация за техните учители.

Връчването на наградите на победителите в конкурса се извърши в Националния музей „Земята и хората" в гр.София на 07.11.2008 г.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини