От х:

Днес в x:

Ченгета: Откраднатият Октавиан е менте. 5 и 6 клас най-зле по български. Преглед на печата – 12 ноември

Хванатата в колет за Словакия мраморна глава на римски император е фалшификат, заявил пред разследваите от Хасково изпращачът Н. М. Информацията е в заглавие над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Шефът на националния исторически музей Божидар Димитров вдигна пушилка по медиите преди ден, че подобно високохудожествено произведение идва при тях веднъж на четвърт век. Вчера при връчването на експоната обаче не обели нито дума. Според ченгетата от Хасково е твърде непрофесионално да изпратиш ценен античен експонат по пощата, особено по българската поща. Истинските иманяри действали по друг начин.

Комари и мухи влудяват жилищен блок, акцентира на първа страница изданието. Мръсни и мокри мазета заради запушена канализация са развъдник на насекомите в блок 37 на ъгъла на ул. "Дунав" и бул."Левски", допълва вестникът.

Лекар се простреля в главата, информира челно на криминалната страница "Хасковска Марица". Д-р Атанас Кошиков от Ивайловград бил намерен мъртъв вчера сутринта, а до трупа му полицаите открили предсмъртно писмо.

Наплив за масажисти и болногледачи, акцентира още изданието. Заради ниското заплащане младите хора не искат да стават медицински сестри и акушери.

Мишо Димитров пое БСП в Любимец, четем още в броя.

Очерк за Григор Димитров можете да прочетете днес в "Хасковска Марица". Материалът е под рубриката "Шампиони" на 9 страница.

Подсъдим почина след връчен обвинителен акт, открива днешния си брой "Новинар юг". Хашим Тасим – шофьор на рейса, който падна от моста на детелината до "Техномаркет" на 15 декември миналата година, починал от инсулт два дни след като получил обвинението си. Процесът срещу него бе насрочен за утре, но ще бъде прекратен.

5 и 6 клас най-зле по български, акцентира още на първата си страница изданието. В 13 школа в областта разкриват групи за изоставащи, МОН ги финансира с по 1000 лв.

Марин учи 50 кметове как се управлява успешно, четем още в броя. Кметът на с. Добрич ще поучава колеги от старозагорско, макар рецептата да е проста – ставате кмет на село, в което е роден шефът на "Неохим". После ремонтирате и поддържате лесно.

Министър Чакъров на съд за геноцид, четем още в броя. Обсъждането на докладната на кмета за отмяна на комплексното разрешително за сметището край Ябълково в комисиите на ОбС пое в неочаквана посока. Вместо втората точка в предложението до министъра – да потърси друго място за депото, общинарите от комисията предложиха друго – общината да даде под съд министъра, задето е дал позволение да се изгради сметище на 800 метра от вододайната зона на 100-хилядно Хасково. Извънредната сесия на ОбС е днес.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини