От х:

Днес в x:

Проверяват Вулкан, Неохим и ТЕЦ Марица-3 за вредни емисии

Експерти от регионалната екоинспекция проверяват операторите с издадени комплексни разрешителни в Хасковска и Кърджалийска области, съобщиха от РИОСВ Хасково. Проверките се извършват съгласно годишния график за контрол и стартираха в началото на септември.

Към момента експертите са проверили изпълнението на условията в комплексните разрешителни на завода за преработка на оловни и цинкови концентрати в град Кърджали и циментовия завод „Вулкан Цимент" АД в град Димитровград. Предстои обобщаване на резултатите по изпълнение изискванията, зададени в разрешителните на двата оператора за опазване на въздуха, повърхностни и подземни води, почви, мониторинг на емисиите, управлението на отпадъците, съхранението на суровини, спомагателни материали и горива, както и на общите условия – инструкции.
През тази и следващата седмица ще бъде проследено изпълнението на посочените условия в комплексните разрешителни на торовия завод в град Димитровград – „Неохим" АД и топлоелектрическата централа „Марица 3" АД в града.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини