От х:

Днес в x:

Далавери с общинските търгове в Хасково. Баща изнасили дъщеря си пред майка й. Преглед на печата – 27 октомври

Общинските търгове масово се договарят от участниците и общината губи. Причината е новият закон, който изисква явно наддаване, а не както досега – търг по оферти, които се предават запечатани. Това бе заявено от кмета на Хасково Георги Иванов на петъчното заседание на Общинския съвет. Темата е водеща и за двата регионални всекидневника – "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Баща изнасили дъщеря си пред майка й, съобщава в голямо заглавие над главата си "Хасковска Марица". Бруталното насилие втрещи жителите на димитровградския квартал "Мариино". Там през миналата седмица автомонтьорът Кирил насилил за пореден път 19-годишната си дъщеря, докато съпругата му спяла с другото им дете в съседната стая.
Извергът е арестуван.

Големи компании затварят фабриките си в Кърджали, информира още изданието. 3000 шивачки ще останат на улицата след като няколко чужди фирми преместят производството си извън страната. Световната финансова криза удря и Хасково – за това можете да прочетете на страницата "Общество" в броя. Най-отчетливо се усеща крахът на световните пазари засега при търговците на скрап и в строителството.

Жалим сметки за ток в Брюксел, информира още вестникът. Изявлението е на еврокомисаря Меглена Кунева на среща с български журналисти в Солун.

Отложиха делото на Полицая, пиян счупи ръка на шофьор – това са някои от останалите заглавия на криминалната страница в броя.

Григор ще стане №1. Прогнозата е на звездата в тениса Андре Агаси, цитирана от вестника на спортната страница.

Фалшификатор на пари три години разиграва властите, пише на цяла страница "Хасковска Марица" за случая с асеновградчанина Айнур Иляз, който бе освободен от хасковския съд, после отново арестуван.

Уникални разкопки край Изворово дописват историята. Под това заглавие вестникът публикува интервю с археолога Борислав Бориславов, който нашумя през миналата седмица с уникалните си разкрития край харманлийското село.

Баби луднаха по застраховки "живот", акцентира на първата си страница днешният брой на "Новинар юг". По този начин възрастните хора смятали, че гарантират спестяванията си.

Чакат близо 6 милиона за ремонт на забавачки, четем още на първа страница в броя. Проектът е на община Димитровград, с парите детските градини ще се ремонтират "от покрива до мазето" по думите на заместник кмета Росен Кузев.

Пъпеша жали 10 г. решетки за въоръжени грабежи, четем на криминалната страница. Петър Попов, който се прочу със серийните си нападения над таксиметрови шофьори в Хасково, обжалва днес присъдата си в пловдивския апелативен съд.

Чрез ДАНС пробвали да отстранят Иванов, четем още на страниците на "Новинар юг". Изданието цитира кмета, който обвинява за атаките срещу себе си депутатите Христо Бисеров, Рамадан Аталай и Иван Стаматов.
Очаква се днес градоначалникът да даде специална пресконференция по повод възобновените разследвания срещу него.

5 лева на стол годишно плащат кръчми за боклук, информира вестникът за решението на ОбС от петък, с което бе приета новата наредба за управление на отпадъците.

"Хасково" върти 1:1 с "Космос" за сбогом, акцентира на спортната страница изданието. Червено-белите изиграха последния си мач на Ямача, днес ги разпускат, допълва вестникът.

Ефектът на цунамито отнася БСП Хасково, пише изданието в коментар за предстоящите отчетно изборни конференции на столетницата в региона.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини