От х:

Днес в x:

Подслушват “Хасковска Марица”. Нелегална фурна бълва опасни закуски. Преглед на печата – 2 октомври

На нощен телефонен терор били подложени журналистите, служители от рекламния и юридически екип на вестника миналата вечер, съобщава изданието. Позвъняванията идвали от турски мобилен оператор, а офанзивата започнала около 22.30 миналата вечер. Не бил пожален и главният редактор.
За терора били уведомени прокуратурата и МВР.
Според вестника е твърде възможно поради честите разговори с депутати, някои от които имат връзка със скандала с подслушванията, да са били прихванати и техните телефони, които са в корпоративна група и с близки номера.

Нелегална фурна бълва опасни закуски, пише над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". ЕТ "Емил Николов" нямала необходимите разрешителни за дейността си и била спряна от санитарната инспекция. Нощна проверка показала, че цехът действително не работи.

Схватка в БСП за лидерския пост, акцентира на първа страница изданието. За предстоящата отчетно изборна конференция на столетницата в Хасково са издигнати две кандидатури – на досегашния червен шеф Иван Станчев и на Наталия Любенова.

10 лева за ваксина, пик на грип през януари, четем още в броя. Още отсега хасковлии купували ваксини от аптеките. Фармацевти предупреждават да не се ползват миналогодишни препарати, защото новите били съобразени с очакваните тази зима вируси.

ГПК превръща съда в пощенска кутия, казва в интервю за вестника известната хасковска адвокатка Надежда Стоянова. Цялото интервю с юристката можете да прочетете на 9 страница в броя.

Жители на три села плашат с гражданско неподчинение, пише вестникът за декларацията, в която се иска спешно отпускане на пари за пречиствателната станция на язовира. Няколко от околните села са на сух режим цяло лято.

С майсторлък и автентичност хасковлии – призьори в Русия. Под това заглавие изданието отделя цяла страница за тримата, които се върнаха с награди от делфийскките игри в Саратов – Славян Костов, Яница Иванова и Кристина Хинова.

Няма кой да ремонтира канала на "Тракиец", информира в заглавие над главата днешният брой на "Новинар юг". Изпълнителната агенция "Хидромелиорации" е отменила обществената поръчка за ремонт на напоителния канал заради липса на кандидати.

Евтиният хляб – с помощта на топлото, акцентира на първа страница изданието. Самуните на цена около 60 – 65 стотинки, ще се отпускат на одобрените за помощи за отопление, това е схемата, по която бедните ще получават обещания от производителите евтин хляб.

20 от Механото с евросертификати, ще им трябват за работа в съюза, отбелязва вестникът. Възпитаниците на хасковската професионална гимназия преминали триседмичен курс в Карлсруе.

Сименовградчанин жали 10 г. затвор за убийство. Гошо Митев бе признат за виновен, че през 1994 г. прегазил пастир и го убил. Осъденият ще обжалва в апелативния съд в Пловдив тези дни.

Измамници искат откуп за "отвлечен" роднина, четем още в броя. Мошениците изработили нова схема за измами, актуализирана и в крак с последните модни тенденции в престъпния свят.

"Хасково" намери 100 лева и отупа "Берое" за купата, пише на спортната страница изданието. Нашите били с 4:1, но до последния момент мачът бил несигурен заради липсата на пари. Местен бизнесмен извадил 100 лева, а друг осигурил рейса за пътуването.

Два месеца болен – повтаряш класа. Под това заглавие изданието припомня правилата в българското училище преди 75 години, когато е действал друг закон за народната просвета. Интересно четиво.

Схемата на Траилов: фенове цакат на реферите, пише на 12 страница вестникът. Шефът на футболния тим сътворил екстравагантна стратегия за събиране на пари, след като фенове на клуба обявиха, че дават по 50 лева за всеки гол във вратата на "Розова долина". Вкарваме 10 гола, събираме пачката и се разплащаме със съдиите, трябват точно 500 лева, изчислил Траилов. Той дори е намерил място и на останалите пари, ако случайно играчите му забият повече от планираното, да речем - трийсетина гола. Дето се вика, на готови пари място лесно се намира.

Това бяха акцентите в днешния регионален печат. Подробностите – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини