От х:

Днес в x:

Изкараха на светло акционерите в ПФК “Хасково”

Акционерите във футболния клуб "Хасково" са Здравко Узунов с 630 акции, Чавдар Тосков – 130, Шенер Сабри -120, Емил Траилов – 52 броя и община Хасково със 100 акции. Това обяви днес бившият президент на "Хасково" Димитър Димитров на пресконференция. Той допълни, че Здравко Узунов е прехвърлил акциите си на Емил Траилов след оттеглянето си от президентския пост.

Димитров е член на инициативния комитет за спасяване на клуба, който вкара в дневния ред на общинската сесия в петък докладна записка по проблемите на местния футбол. Докладната бе отхвърлена от съветниците с мотива, че в нея се иска финансова ревизия на футболния клуб, а това не е в правомощията на ОбС, защото ПФК "Хасково" е акционерно дружество.

Изпълнителният директор на "Хасково" Емил Траилов казва, че клубът е изкарал полусезона с 59 000 лева. А аз знам, че само областният управител Райна Йовчева е помогнала еднократно с 50 000 лв. Фирма "Марчела" също е броила 30 000 лв., каза Димитров и попита къде са парите. Липсата на прозрачност във финансите на футболния клуб спира много бизнесмени, които желаят да помогнат, заяви Димитров.

По думите му все още не е късно общината да изкупи част от акциите на някои акционери и да поеме управлението на клуба.

На пресконференцията присъстваше и някогашният шеф на окръжното управление на МВР в Хасково ген. Янев, изявен подръжник на спорта и футбола в региона. Той също ожали окаяното състояние на футболния клуб и обвини общинския съвет и кмета Георги Иванов за съсипването на най-популярната игра.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини