От х:

Днес в x:

Побратимяваме се с португалския град Визеу

Споразумение за побратимяване ще подпишат в четвъртък кметовете на Хасково Георги Иванов и на португалския град Визеу - Фернандо Руаш, съобщиха от общинската администрация. Официалнатата церемония ще се състои в зала „Хасково" от 11. 00 часа. Двамата градоначалници ще положат подписи и под специална клетвена декларация, допълниха от общината.

Визеу е административен център на едноименна област, която наброява 354 162 жители. Градът е един от най-бързо развиващи се икономически центрове в Португалия и през последните години преживява значителен икономически растеж, особено в областта на телекомуникациите, индустрията, търговията и образованието.

Разположен в северно-централна Португалия, Визеу се явява кръстопът, свързващ пристанището Авейро на атлантическия бряг с Гуарда близо до португало-испанската граница и със Саламанка, Испания.

Важна дейност в града е винопроизводството. В древната история на Португалия Визеу е известен като един от основните градски центрове в региона, където е живял легендарния воин и национален герой Вириатус.

Визеу има три висши учебни заведения, което го прави важен регионален и национален образователен център. Неговата бизнес общност е сред най-големите в страната.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини