От х:

Днес в x:

Хасково се побратимява с френски град

Срещата с френските гости в общината

Покана да се включи във „Фестивала на побратимените градове“ през юли в Шатийон-сюр-Индр отправи към хасковската общинска администрация кметът на френския град Мишел Етроа. Днес той бе на опознавателно посещение в областния град, посрещнат от градоначалника Георги Иванов и председателя на ОбС Делян Делчев. Идеята на срещата е двата града да се побратимят.

Бъдещият град-партньор на Хасково е известен с живописната си природа, исторически забележителности и туристически обекти, разположен е в долината на р.Лоара - централна Франция. Кметът на Шатийон-сюр-Индр сподели желанието си за установяване на по-тесни контакти с Хасково, който той определи като красив, модерен и много зелен и благоустроен град.

По време на състоялите се разговори двамата градоначалници обсъдиха възможностите за сътрудничество в различни сфери, акцентирайки върху културния обмен като първа важна крачка към по-пълното опознаване и сближаване на жителите на двата града.

В рамките на своето посещение в Хасково гостите ще разгледат Монумента на Св.Богородица, експозициите на Историческия музей, възрожденските къщи и църкви на Хасково. Те ще посетят още Музея на тракийското изкуство в с.Александрово и Перперикон.

Haskovo.net

 

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини