От х:

Днес в x:

Литовци, гърци и румънци майсторят великденски сувенири във „Васил Левски“

Учители и ученици от Литва, Гърция и Румъния влязоха днес в класна стая в училище „Васил Левски“ и майсториха великденски сувенири. Гостите на хасковското школо изрисуваха поставки за великденско яйце, напътствани от клуба „Млад творец“ с ръководител Нели Петрова. Керамичните фигурки идват от Троян, а украсяването им става в Хасково. Клубът е подредил в стаята и впечатляваща витрина със свои произведения. По традиция за Коледа и Великден децата организират базари със свои творби, които се радват на изключителен успех.

Гостите влагаха много усърдие в оцветяването на сувенира. И учители, и ученици се стараят, уточниха домакините.

Гости посрещаха и други школски клубове. В съседната стая чужденци бяха приютени от клуба „Млад предприемач“. Там също изработваха сувенири, но с по-комерсиална насоченост. Малките бизнесмени първо се уверяват, че продуктът им ще има сигурен пазар, преди да посегнат към боите и лепилата.

Проявите в СОУ „Васил Левски“ са по проект на училището по програма „Коменски“. Гостуват им ученици и учители от 7 държави. Вчера гостите бяха посрещнати с голям концерт в Младежкия център.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини