От х:

Днес в x:

Ивайловград смени статут на сграда заради нов инвеститор

Общинският съвет в Ивайловград гласува промяна на статута на общинска сграда заради нов инвеститор. В града влиза свиленградска фирма за производство на дамска конфекция. Шивашката компания ще отвори врати до средата на април и ще наеме първоначално 39 души от Ивайловград. Тенденцията обаче е работните места да се увеличават, а производството да нараства.

Договорите за продукцията с външните фирми вече са подписани. Предстои да бъде доставена техника за производството. Шивачите от Ивайловград ще работят предимно за износ.

Свиленградската компания е първата от години насам, която инвестира в Ивайловград. Инвеститорите са получили пълна подкрепа от кмета Диана Овчарова за окомплектоването на необходимите документи за започването на работа. Нещо повече, в официалния сайт на общината кметицата излезе с благодарности към новите инвеститори и с обещанието за рамо от страна на местното управление.

Вече са избрани и работниците, които ще бъдат назначени. Те са запознати с позициите, които ще заемат, разчетите и надниците си.

 

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини