От х:

Днес в x:

Вандали изкорениха будка за билети и оцапаха стадиона

Касата за гостуващите отбори бе изкоренена и катурната пред южния вход на стадиона


Неизвестни вандали решиха да си го изкарат на футбола, черното тото, съдийската и световна конспирация, заради които ФК „Хасково“ е на последно място, и жестоко оцапаха вратите на стадиона от южния му край. Освен традиционните полови органи с черна блажна боя на жълт фон са изрисувани и различни радикални, включително нацистки абревиатури и символи. Нещо повече, побеснялата младеж буквално изкоренила будка за билети и я катурнали в тревата пред входа за гости. Именно оттам се продават пропуските за гостуващите агитки при домакинските мачове на „Хасково“. Будката впрочем също бе обилно изрисувана в черно.

Според постоянното присъствие от кучкари и тичащи за здраве около градския стадион, вандализмът е станал снощи, понеже вчера всичко си било наред. Някои все пак изразиха съмнение, че май случката е била в нощта на понеделник срещу вторник, но при всички положения е станало по тъмно. На Ямача гъмжи от хора във всеки момент от светлата част на деня и все на някого би му направило впечатление полаганото усилие. Защото трудът наистина е бил къртовски, макар и дело на „недобре“ с главата хора или просто порядъчно пияни. Неофициални източници се кълнат с 99 % вероятност, че това е работа на хулиганите от местната футболна агитка, които след съответното подгряване в близкия ресторант решили да отмъстят на нелюбезните гости на „Хасково“. На местния отбор му се изредиха и слаби, и силни, които на моменти пердашеха жестоко, за последно с 5:1. Колкото и жалки да сме в домакинствата обаче, от тях идват всички точки на Хасково от редовния сезон - двете измъчени победи с по 1:0 над Лудогорец и Берое, и клизматичното нулево равенство с Локо СФ. Трябваше да дойдат плейофите, че да откраднем точка от Левски на Герена.

Според запознати с местните футболни нрави обаче яростта била не толкова срещу отборите, колкото спрямо техните фенове. Независимо от гостуващия тим, привържениците му почти всеки път са в пъти по-многобройни от рехавата хасковска агитка. Понякога гостуващите запалянковци надвишават дори всички хасковлии, дошли на стадиона, и редовно ги надвикват. В спортните сайтове и социалните мрежи отдавна бъзикат „Хасково“, че е отбор без привърженици и даже засенчил Литекс от лошия му период, в самото начало на управлението на Гриша Ганчев. Тогава в града на Осъм се шегуваха със себе си, че всяка кръчма има повече посетители от мачовете на местния отбор. Поне в тази тази класация Хасково е вече №1.

Г.Христов

Който пък бе жестоко оцапан с черна боя
Вандализмът е станал тази или предната вечер
В актива на хулиганите има и една съборена врата на помощното игрище

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини