От х:

Днес в x:

Уволняват леля, набила дете в “Надежда”. Аналитичен преглед на печата – 26 юли

Помощник възпитателка в хасковския социален дом е проявил физическо насилие спрямо 6-годишно дете с увреждане. Лелята от "Надежда" му била шамари, за което е освободена от работа, пише в челния материал на първа страница в днешния брой на "Хасковска Марица". Още две служителки в дома са наказани, ръководсгтвото създава правилник за възпитание и дисциплина, допълва изданието.

Голямото заглавие над главата в броя, разбира се, е посветено на приключилото вчера мегадело в Хасково – "57 години затвор и 710 000 лв. за аферата "Куйович". Темата е разработена на цялата 10 страница. Проследен е хода на процеса, дадени са и мненията на двете страни – защитата и прокуратурата. Както следва да се очаква, обвинението изразява задоволство от присъдата – 16 години решетки за черногореца, плюс още две от стара условна присъда за преминаване на границата с фалшиви документи. Защитата е недоволна - делото отива на реваш в пловдивския апелативен съд.
Вестникът анонсира и следващ материал за броя си в понеделник, в който ни обещават да проследят създаването на престъпната групировка на Куйович и връзката му с със сръбската наркомафия.

Актове за 70 000 лв. отнесоха бракониери, акцентира на втора страница изданието. Информацията е от хасковската агенция по рибарство и аквакултури. Оттам се хвалят и с рекордния брой издадени риболовни билети – 7470 досега, спрямо 5980 за цялата минала година.
Вероятно много от местните рибари са недоволни от действията на инспекторите от агенцията. Но няма друг начин да се въведе ред, а и резултатите са налице.

Показаха непубликувани снимки на Симеон Втори, пише още на страницата.
На 24 април 2001 година Симеон Сакскобургогтски полага клетва като министър председател на България, на същата дата 7 г. по-късно в Хасково бе представен юбилейният албум "Дългът преди всичко", пише вестникът. Съвпадението е любопитно, само дето не е съвпадение, защото датата не е 24 април, а 24 юли. Но това може би е техническа грешка. Случва се.
В текста е цитиран царедворецът Милен Велчев, който твърди, че Симеон Втори е най-забележителната личност на прехода.
Твърдение, уязвимо отвсякъде. Ако бе казал, че Симеон е най-забогатялата личност на прехода, щяхме да се съгласим безусловно.

Немец и българин правят екоизолация от канабис, пише в челния материал на криминалната страница. 21-годишният Венцислав Живков и германецът Томас Кибе не успяха да убедят съда в бизнес намеренията си и бяха пратени в ареста. Защитната им теза бе, че засели двете ниви с марихуана, от която щели да правят екоизолация. Тя била много добре платена и търсена в Германия, Австрия и Швейцария.

Ще понеса последствията от катастрофата на внука, заявява заместник кметът на Димитровград Данчо Данев по повод инцидента с непълнолетния му внук Илко, който натресе служебния "Хюндай" на общината в дърво и избяга от местопроизшествието. Младежът дори няма шофьорска книжка Не му е взета и проба за алкохол.
Че дядото ще понесе последствията, си е ясно. Неясно остава защо полицията опита да прикрие случая и оказвал ли е някой натиск върху шефовете в РПУ Димитровград да скрият за инцидента. Информацията за катастрофата се появи в късния следобед в деня след катастрофата след многобройни запитвания от журналисти до ОДП Хасково.
Ето това е въпросът. Това е много по-важно от купчината смачкани ламарини.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробности и още новини – в новия брой на "Хасковска Марица".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини