От х:

Днес в x:

-5 °C

Аналитичен преглед на печата – 27 юни

"1440 км. навъртя фирмаджийка за финансов отчет" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Жена от Ивайловград, чието име не се съобщава, идвала 6 пъти до Хасково през миналата седмица, без да успее да си подаде годишния финансов отчет на фирмата. Вестникът изчислява разстоянието, умножава го по 6 и получава цифрата.

"Наесен 2 ВУЗ-а в Хасково" е заглавието на челния материал на първа страница в броя. Темата е днешната пресконферениця в общината, на която се очаква ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов да обяви прием по бакалавърски програми в Хасково. Той и кметът Георги Иванов ще подпишат декларация за сътрудничество, съобщава в аванс изданието.

"Камион излива бира на Е-80" е друг акцент от първа със снимка. На нея виждаме как шофьорът на обърнатия камион без всякакъв ентусиазъм пренася оцелелите каси с "Туборг" в друг автомобил.

"Съветници взимат по 200 лева на калпак" е акцент от втора страница. По толкова си гласували общинарите в Свиленград за "странични разходи". Мнозинството отхвърлило предложението всеки разход да се удостоверява с документ.

"Учители висят заради двойки по математика", пише още на страницата. От броя на двойкаджиите ще зависи колко паралелки ще се сформират, а оттам – и учителските щатове. Разсъждението би могло да бъде продължено – съществуването на самите училища ще зависи от броя на двойкаджиите, защото делегираните бюджети изхвърлят зад борда на образованието школата с недостатъчно деца.

"Жена от опел бере душа, лежи с часове в полето", съобщава още вестникът. Става дума за вчерашния инцидент край Въгларово, при който пострадаха трима души. Те бяха открити сутринта, след като цяла нощ лежали в безсъзнание край смачканото возило.

"Фалити на битака, таксите – тройни", съобщава за вчерашното решение на ОбС Димитровград изданието.

"След матурите: тройкаджията с 1000 лева заплата, отличникът – с 350" е озаглавен обширен материал, посветен на матурите. Ако читателят успее да стигне до края на текста, ще разбере защо това е така: "Напълно възможно е някой от отличниците на елитната гимназия да търка бюрото за мизерните 350 лева, а тройкаджията от гимназията по селско стопанство без проблем да печели по 1000 лева на полето".
Едва ли е "напълно възможно". По-скоро е напълно невъзможно. Будали вече не се намират. Впрочем мнозина от отличниците в елитните гимназии вече са приети в западни вузове и матурата за тях бе формална. Само в хасковската езикова те са над двадесет. Дали ще се върнат в България, можем да съдим по непрекъснато увеличаващият се брой на еднопосочните билети за Европа. А колкото до хилядарката, изкарвана на полето, това едва ли става "без проблем", ако изобщо се случва, разбира се.

Чудесно попадение показва "Новинар юг" на 12 страница. На снимка от картинг пистата виждаме полицаи на картове, а в близък план – радар, който показва скоростта – 56 километра в час. На пистата ограничение на скоростта няма, пише за всеки случай в текста под снимката.

"Свиленградчанин 2 часа виси на мост заради шавлива съпруга", открива днешния си брой "Хасковска Марица". 34-годишният мъж пробвал да се самоубие заради скандал със съпругата си, като скочи от жп мост на р. Марица. Разубедили го гранични полицаи.

"Малко двойки по български, математиката отказа 12" е озаглавен водещият материал на първа страница. По информмация на вестника слабите оценки от матурите по български ще са много малко.
Дано да е така.

"Правят регистър на децата наркомани в Хасково" е друг акцент от страницата.

Опашките пред търговския регистър също са тема на публикация в "Хасковска Марица".

"Паяк вдига коли, блокирали асфалтирането", съобщава изданието. Тези дни се асфалтират междублоковите улици в "Орфей", поставяли бележки по входовете, с които приканват хората да си разкарат возилата от предвидената за асфалтиране улица, добавя вестникът.

"Гражданска отговорност" поскъпва" и "С 14 на сто поскъпва токът от 1 юли" са акценти от трета страница. Колкото и да се старае човек да избягва повторение на еднакви думи в заглавията на една и съща страница, няма как да избегне думата "поскъпване".

"Полицията проверява свой човек заради аферата с имоти" – под това заглавие четем подробности за новия скандал около соченият за наркобос Будимир Куйович и по-конкретно – за бившия митничар от Свиленград Михаил Янков. Намирайки се в затвора, той успя да продаде свои имоти, които би следвало да са запорирани от прокуратурата. По този повод тече проверка, назначена от пловдивската апелативна прокуратура, а разследваният хасковлия е Красимир Гюров. В материала четем и смайващата информация, че на комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност ,са изпратени 1474 писма за започнали разследвания, а симпатягите от комисията са върнали обратна информация само в 8 случая.

"Правим отбор, с който всички да се съобразяват" е озаглавено интервю с новия наставник на "Свиленград" Стамен Белчев.

"Банка последва чатъри" е озаглавена любопитна находка на 16 страница. Сниман е банков документ, в който името "Стойчо" е изписано като "Стой4о".
Без коментар.

Още новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
17 яну 2021
Последни новини