От х:

Днес в x:

6 °C

Аналитичен преглед на печата – 27 юни

"1440 км. навъртя фирмаджийка за финансов отчет" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Жена от Ивайловград, чието име не се съобщава, идвала 6 пъти до Хасково през миналата седмица, без да успее да си подаде годишния финансов отчет на фирмата. Вестникът изчислява разстоянието, умножава го по 6 и получава цифрата.

"Наесен 2 ВУЗ-а в Хасково" е заглавието на челния материал на първа страница в броя. Темата е днешната пресконферениця в общината, на която се очаква ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов да обяви прием по бакалавърски програми в Хасково. Той и кметът Георги Иванов ще подпишат декларация за сътрудничество, съобщава в аванс изданието.

"Камион излива бира на Е-80" е друг акцент от първа със снимка. На нея виждаме как шофьорът на обърнатия камион без всякакъв ентусиазъм пренася оцелелите каси с "Туборг" в друг автомобил.

"Съветници взимат по 200 лева на калпак" е акцент от втора страница. По толкова си гласували общинарите в Свиленград за "странични разходи". Мнозинството отхвърлило предложението всеки разход да се удостоверява с документ.

"Учители висят заради двойки по математика", пише още на страницата. От броя на двойкаджиите ще зависи колко паралелки ще се сформират, а оттам – и учителските щатове. Разсъждението би могло да бъде продължено – съществуването на самите училища ще зависи от броя на двойкаджиите, защото делегираните бюджети изхвърлят зад борда на образованието школата с недостатъчно деца.

"Жена от опел бере душа, лежи с часове в полето", съобщава още вестникът. Става дума за вчерашния инцидент край Въгларово, при който пострадаха трима души. Те бяха открити сутринта, след като цяла нощ лежали в безсъзнание край смачканото возило.

"Фалити на битака, таксите – тройни", съобщава за вчерашното решение на ОбС Димитровград изданието.

"След матурите: тройкаджията с 1000 лева заплата, отличникът – с 350" е озаглавен обширен материал, посветен на матурите. Ако читателят успее да стигне до края на текста, ще разбере защо това е така: "Напълно възможно е някой от отличниците на елитната гимназия да търка бюрото за мизерните 350 лева, а тройкаджията от гимназията по селско стопанство без проблем да печели по 1000 лева на полето".
Едва ли е "напълно възможно". По-скоро е напълно невъзможно. Будали вече не се намират. Впрочем мнозина от отличниците в елитните гимназии вече са приети в западни вузове и матурата за тях бе формална. Само в хасковската езикова те са над двадесет. Дали ще се върнат в България, можем да съдим по непрекъснато увеличаващият се брой на еднопосочните билети за Европа. А колкото до хилядарката, изкарвана на полето, това едва ли става "без проблем", ако изобщо се случва, разбира се.

Чудесно попадение показва "Новинар юг" на 12 страница. На снимка от картинг пистата виждаме полицаи на картове, а в близък план – радар, който показва скоростта – 56 километра в час. На пистата ограничение на скоростта няма, пише за всеки случай в текста под снимката.

"Свиленградчанин 2 часа виси на мост заради шавлива съпруга", открива днешния си брой "Хасковска Марица". 34-годишният мъж пробвал да се самоубие заради скандал със съпругата си, като скочи от жп мост на р. Марица. Разубедили го гранични полицаи.

"Малко двойки по български, математиката отказа 12" е озаглавен водещият материал на първа страница. По информмация на вестника слабите оценки от матурите по български ще са много малко.
Дано да е така.

"Правят регистър на децата наркомани в Хасково" е друг акцент от страницата.

Опашките пред търговския регистър също са тема на публикация в "Хасковска Марица".

"Паяк вдига коли, блокирали асфалтирането", съобщава изданието. Тези дни се асфалтират междублоковите улици в "Орфей", поставяли бележки по входовете, с които приканват хората да си разкарат возилата от предвидената за асфалтиране улица, добавя вестникът.

"Гражданска отговорност" поскъпва" и "С 14 на сто поскъпва токът от 1 юли" са акценти от трета страница. Колкото и да се старае човек да избягва повторение на еднакви думи в заглавията на една и съща страница, няма как да избегне думата "поскъпване".

"Полицията проверява свой човек заради аферата с имоти" – под това заглавие четем подробности за новия скандал около соченият за наркобос Будимир Куйович и по-конкретно – за бившия митничар от Свиленград Михаил Янков. Намирайки се в затвора, той успя да продаде свои имоти, които би следвало да са запорирани от прокуратурата. По този повод тече проверка, назначена от пловдивската апелативна прокуратура, а разследваният хасковлия е Красимир Гюров. В материала четем и смайващата информация, че на комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност ,са изпратени 1474 писма за започнали разследвания, а симпатягите от комисията са върнали обратна информация само в 8 случая.

"Правим отбор, с който всички да се съобразяват" е озаглавено интервю с новия наставник на "Свиленград" Стамен Белчев.

"Банка последва чатъри" е озаглавена любопитна находка на 16 страница. Сниман е банков документ, в който името "Стойчо" е изписано като "Стой4о".
Без коментар.

Още новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
31 окт 2020
Последни новини