От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 27 юни

"1440 км. навъртя фирмаджийка за финансов отчет" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Жена от Ивайловград, чието име не се съобщава, идвала 6 пъти до Хасково през миналата седмица, без да успее да си подаде годишния финансов отчет на фирмата. Вестникът изчислява разстоянието, умножава го по 6 и получава цифрата.

"Наесен 2 ВУЗ-а в Хасково" е заглавието на челния материал на първа страница в броя. Темата е днешната пресконферениця в общината, на която се очаква ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов да обяви прием по бакалавърски програми в Хасково. Той и кметът Георги Иванов ще подпишат декларация за сътрудничество, съобщава в аванс изданието.

"Камион излива бира на Е-80" е друг акцент от първа със снимка. На нея виждаме как шофьорът на обърнатия камион без всякакъв ентусиазъм пренася оцелелите каси с "Туборг" в друг автомобил.

"Съветници взимат по 200 лева на калпак" е акцент от втора страница. По толкова си гласували общинарите в Свиленград за "странични разходи". Мнозинството отхвърлило предложението всеки разход да се удостоверява с документ.

"Учители висят заради двойки по математика", пише още на страницата. От броя на двойкаджиите ще зависи колко паралелки ще се сформират, а оттам – и учителските щатове. Разсъждението би могло да бъде продължено – съществуването на самите училища ще зависи от броя на двойкаджиите, защото делегираните бюджети изхвърлят зад борда на образованието школата с недостатъчно деца.

"Жена от опел бере душа, лежи с часове в полето", съобщава още вестникът. Става дума за вчерашния инцидент край Въгларово, при който пострадаха трима души. Те бяха открити сутринта, след като цяла нощ лежали в безсъзнание край смачканото возило.

"Фалити на битака, таксите – тройни", съобщава за вчерашното решение на ОбС Димитровград изданието.

"След матурите: тройкаджията с 1000 лева заплата, отличникът – с 350" е озаглавен обширен материал, посветен на матурите. Ако читателят успее да стигне до края на текста, ще разбере защо това е така: "Напълно възможно е някой от отличниците на елитната гимназия да търка бюрото за мизерните 350 лева, а тройкаджията от гимназията по селско стопанство без проблем да печели по 1000 лева на полето".
Едва ли е "напълно възможно". По-скоро е напълно невъзможно. Будали вече не се намират. Впрочем мнозина от отличниците в елитните гимназии вече са приети в западни вузове и матурата за тях бе формална. Само в хасковската езикова те са над двадесет. Дали ще се върнат в България, можем да съдим по непрекъснато увеличаващият се брой на еднопосочните билети за Европа. А колкото до хилядарката, изкарвана на полето, това едва ли става "без проблем", ако изобщо се случва, разбира се.

Чудесно попадение показва "Новинар юг" на 12 страница. На снимка от картинг пистата виждаме полицаи на картове, а в близък план – радар, който показва скоростта – 56 километра в час. На пистата ограничение на скоростта няма, пише за всеки случай в текста под снимката.

"Свиленградчанин 2 часа виси на мост заради шавлива съпруга", открива днешния си брой "Хасковска Марица". 34-годишният мъж пробвал да се самоубие заради скандал със съпругата си, като скочи от жп мост на р. Марица. Разубедили го гранични полицаи.

"Малко двойки по български, математиката отказа 12" е озаглавен водещият материал на първа страница. По информмация на вестника слабите оценки от матурите по български ще са много малко.
Дано да е така.

"Правят регистър на децата наркомани в Хасково" е друг акцент от страницата.

Опашките пред търговския регистър също са тема на публикация в "Хасковска Марица".

"Паяк вдига коли, блокирали асфалтирането", съобщава изданието. Тези дни се асфалтират междублоковите улици в "Орфей", поставяли бележки по входовете, с които приканват хората да си разкарат возилата от предвидената за асфалтиране улица, добавя вестникът.

"Гражданска отговорност" поскъпва" и "С 14 на сто поскъпва токът от 1 юли" са акценти от трета страница. Колкото и да се старае човек да избягва повторение на еднакви думи в заглавията на една и съща страница, няма как да избегне думата "поскъпване".

"Полицията проверява свой човек заради аферата с имоти" – под това заглавие четем подробности за новия скандал около соченият за наркобос Будимир Куйович и по-конкретно – за бившия митничар от Свиленград Михаил Янков. Намирайки се в затвора, той успя да продаде свои имоти, които би следвало да са запорирани от прокуратурата. По този повод тече проверка, назначена от пловдивската апелативна прокуратура, а разследваният хасковлия е Красимир Гюров. В материала четем и смайващата информация, че на комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност ,са изпратени 1474 писма за започнали разследвания, а симпатягите от комисията са върнали обратна информация само в 8 случая.

"Правим отбор, с който всички да се съобразяват" е озаглавено интервю с новия наставник на "Свиленград" Стамен Белчев.

"Банка последва чатъри" е озаглавена любопитна находка на 16 страница. Сниман е банков документ, в който името "Стойчо" е изписано като "Стой4о".
Без коментар.

Още новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини