От х:

Днес в x:

Антикорупционната комисия гледа сигнали от Хасково

Комисията за борба с корупцията в Народното събрание ще обсъди на заседанието си някои от сигналите, постъпили по време на изнесената приемна на комисията в понеделник в Хасково. Това обяви председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията Бойко Великов, който участва в приемната в града.

Според Великов немалка част от сигналите имат национален характер и засягат не само Хасково и региона. Като пример посочи сигналите на две групи граждани за сделки с военни имоти на "Воинтех". Сделките са за ОСО - Хасково и ОСО - Стара Загора.

Ще предложим на заседанието на комисията тези две сделки да бъдат прибавени към приоритетен списък с 34 сделки с военни имоти, който е на специалното внимание на Върховната касационна прокуратура, каза Великов.

Списъкът е изготвен след проверка от комисията и, според нас, тези сделки не са изгодни за държавата, добави Великов.

По думите му фрапиращ случай е подаден в понеделник сигнал за съдебен спор с община Хасково за имоти, които са частна собственост. Той поясни, че делото по този случай е насрочено за април 2009 г. във Върховния касационен съд. Според нас това е недопустимо и ще се обърнем към ВКС от гледна точка на това протакане, отбеляза председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини