От х:

Днес в x:

Кметът Иванов: БСП, ДПС, НДСВ и ГЕРБ поръчват клевети срещу мен

"Псевдокомисия" нарече днес кметът на Хасково Георги Иванов вчера парламентарната комисия за борба с корупцията, която изнесе публично информация за злоупотреби. До думите му се изпълнява политическа поръчка за оклеветяването му. Той смята, че зад атаката стоят БСП, ДПС, НДСВ и ГЕРБ. Това са политическите сили, които изгубиха на местните избори миналата година, аргументира се той. Никоя партия не успя да купи Хасково, каза още Иванов, визирайки вероятно изказването на Ахмед Доган в навечерието на местния вот: "Искам Хасково"

Вчера комисията за борба с корупцията към народното събрание изнесе данни, събрани от приемната й в Хасково тази седмица, които предава на прокуратурата. Един от сигналите се отнася за 4 гаража на ул. "Георги Кирков", които били собственост на Цигарената, но актувани като общинска собественост и впоследствие продадени. Преобразуването на собствеността станало по времето на предишния областен управител Георги Зарчев, стана ясно по-късно. Георги Иванов уточни, че става дума за сделка отпреди 4 години и изрази учудване, че едва сега се повдига въпроса, но не успя да си спомни подробности за случая.

Общината е проверявана десетки пъти досега, каза още Иванов. Сметната палата провери всички сделки от 1999 г. до 2007 година включително. Последва проверка на сделките от началото на 2008-а досега. Не са открити нарушения и злоупотреби, заяви кметът и допълни, че отсега нататък прокуратурата на всеки шест месеца ще нищи сделките с общинска собственост.

Всички тези сигнали, подадени в комисията за борба с корупцията, са проверявани многократно. Внасят ги едни и същи лица – бившият общински съветник Димитър Шалапатов и още 11 граждани, по онова време – общински съветници, уточни Иванов. Той каза още, че Шалапатов веднъж вече е осъден от него за клевета. Но опитите за злепоставяне продължават, каза кметът.

Очаквах да изляза и доносник на Държавна сигурност, чакам да ми намерят и наркотици – я в колата, я в къщи, вече нищо няма да ме учуди, заяви Иванов.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини