От х:

Днес в x:

Качват общинските имоти в интернет

Нова наредба за общинската собственост ще гласува на петъчното си заседание ОбС Хасково. Тя се внася за разглеждане от кмета Георги Иванов. Повод за новата наредба са промените в закона за общинската собственост, публикуван в бр 54 на Държавен вестник.

Според новата наредба се създават главни регистри на публичната и на частната общинска собственост. Освен това се предвижда поддържането на публичен регистър за всички сделки с общински имоти. В него трябва да има данни за пазарната и данъчната оценка на имотите, крайната цена на която е продаден даден имот, както и името на купувача.

Според новата наредба ОбС трябва да одобри програма за управление на общинските имоти, както и подробен списък с описанието им. Те трябва да бъдат публикувани и качени на интернет страницата на община Хасково.

В наредбата подробно са описани начините за провеждане на търгове за продажба на общински имоти, заменки, отстъпване и отдаване под наем. Продължава далаверата за политическите партии, които отново имат право да наемат имоти за жълти стотинки. Същото се отнася и за синдикалните организации.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини