От х:

Днес в x:

Учителите с регистър за квалификационните програми

Нов регистър на одобрените програми за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти ще заработи от 1-ви ноември, съобщиха от Образователното министерство.

На адрес: http://iropk.mon.bg ще бъдат публикувани всички обучителни програми, от които учителите и училищата могат да избират.

В регистъра ще има информация за обучаващата организация и програмите, които предлага, формата и продължителността на обучението.

Всяка организация ще обяви какви сертификати предлага, както и броя квалификационни кредити за всеки курс.

Регистърът тръгва в унисон с новия Закон за предучилищното и училищното образование и държавния образователен стандарт за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти. Според новите изисквания

педагозите трябва да взимат минимум 3 кредита на всеки 4 години.
Обучителните организации ще подават заявления от 1-во до 15-о число на месец ноември и април на всяка година. В двумесечен срок ще се разглеждат и одобряват програмите, които отговарят на всички изисквания за предложените критерии.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Да
    далавера
    10 0
    13:48, 31 окт 2016
    Мижи да те лъжем в ПР куневизма! Не вярвам, математиката примерно, да се променя на всеки 3-4 години. Точно ще се обзаведем с най-умните учители и хоп няма да има едно дете.
  • 2
    Хм
    хм
    2 0
    14:45, 31 окт 2016
    Ааа, не си прав! ******и ще има!
  • 3
    Вз
    взелавера
    0 0
    16:26, 31 окт 2016
    ******и и училище са две неща, които трудно правят "здрасти".
Последни новини