От х:

Днес в x:

13 °C

В Баните: бой по мръсния гяурин

12-класникът от оздравителната гимназия в Минерални бани Николай Василев е бил пребит от група ученици от турския етнос от същото училище в сряда вечерта. За инцидента съобщи в днешния си брой вестник "Новинар юг".

Група от десетина момчета се нахвърлиха върху мен с викове "Мръсен гяурин", разказа пред Haskovo,NET Николай. Той бе още с насинено око от мелето в стаята му в школското общежитие.

Инцидентът възникнал след наглед дребно произшествие – група деветокласници намерили за уместно да се забавляват, като хвърлят димка в коридора. В Баните ги правят от топчета пинг-понг, обясни Николай. Възпитателят Митко Георгиев тръгнал по стаите заедно с няколко от по-големите ученици да провери кой е направил белята, както и да отвори прозорците, за да се проветри.Според обясненията на помощник директорката на училището в докладна записка до шефа на инспектората по образование, Николай е направил забележка на едно от момчетата с турски имена за димката и това отключило гнева им. Турчетата се имат за по-висши от нас, казва Николай.

Възпитателят изпратил деветокласниците на двора, докато се разсее пушекът. Малко по-късно обаче десетина от тях влетели в стаята на Николай. След няколко предизвикателства Шабан ме удари с опакото на ръката. Аз обаче се отдръпнах и го блъснах. Тогава всичките ми скочиха вкупом, обяснява единадесетокласникът. Удряха, ритаха, блъскаха с викове "Мръсен гяурин" и още нещо на турски, но не можах да го разбера, разтреперва се при спомена за мелето Николай.И аз удрях, казва момчето. Той успял да удари един по лицето, друг блъснал в стената, а на трети скъсал тениската. Те не очакваха такъв отпор, защото ме знаят като кротко момче. Стъписаха се и започнаха да отстъпват. Трудно ме достигаха, защото си пречеха един на друг, а аз където ударех, все на месо, с леко самохвалство продължава единадесетокласникът.
В докладната записка на помощник директорката пише, че привлечен от шума, възпитателят влязъл в стаята и видял Николай свит на пода, а над него надвесени тумба от разярените турски момчета.

Възпитателят успял да ги разпръсне, макар че хлапетата се опънали и на него. Малко след това при Николай пристигнал друг пехливанин – над стокилограмовият единадесетокласник Ферди. Вика ми: "Ти защо действаш "зайците"? Къв си ти бе! Ние не ги действаме, та ти ли?" След словесната атака последвала и юмручна. Николай не посегнал, защото си дал сметка, че го провокират за ново меле. Така се сдобил със синината на окото си.Блъскаха ме и ме ритаха по цялото тяло, включително по слабините, обясни той. За нараняванията си е извадил медицинско от съдебния лекар д-р Христо Еленски.

Групата турчета биячи тази сутрин бяха привикани в полицейския участък в Минерални бани да дават обяснения. Пред журналисти те отрекоха да са обиждали съученика си, но нямаше как да отрекат синините.

За понеделник в училището е насрочен педагогически съвет, на който ще се разглежда поведението на учениците, участвали в мелето.

Николай и баща му Павел са твърдо решени да съдят биячите. Те са решени дори да се жалват в комисията по защита от дискриминацията.

Тя впрочем се оглавява от българина Кемал Еюп.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Фи
  Филип Тотю
  0 0
  10:11, 19 юли 2016
  Рязаните читаци като се имат за по висши ,моля да се чустват свободни да си ходят в Турция ,че там по нисши от тях няма.Откъсани прости миризливи аналноподатливи даалии.

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
23 фев 2020
Последни новини