От х:

Днес в x:

18 °C

В Баните: бой по мръсния гяурин

12-класникът от оздравителната гимназия в Минерални бани Николай Василев е бил пребит от група ученици от турския етнос от същото училище в сряда вечерта. За инцидента съобщи в днешния си брой вестник "Новинар юг".

Група от десетина момчета се нахвърлиха върху мен с викове "Мръсен гяурин", разказа пред Haskovo,NET Николай. Той бе още с насинено око от мелето в стаята му в школското общежитие.

Инцидентът възникнал след наглед дребно произшествие – група деветокласници намерили за уместно да се забавляват, като хвърлят димка в коридора. В Баните ги правят от топчета пинг-понг, обясни Николай. Възпитателят Митко Георгиев тръгнал по стаите заедно с няколко от по-големите ученици да провери кой е направил белята, както и да отвори прозорците, за да се проветри.Според обясненията на помощник директорката на училището в докладна записка до шефа на инспектората по образование, Николай е направил забележка на едно от момчетата с турски имена за димката и това отключило гнева им. Турчетата се имат за по-висши от нас, казва Николай.

Възпитателят изпратил деветокласниците на двора, докато се разсее пушекът. Малко по-късно обаче десетина от тях влетели в стаята на Николай. След няколко предизвикателства Шабан ме удари с опакото на ръката. Аз обаче се отдръпнах и го блъснах. Тогава всичките ми скочиха вкупом, обяснява единадесетокласникът. Удряха, ритаха, блъскаха с викове "Мръсен гяурин" и още нещо на турски, но не можах да го разбера, разтреперва се при спомена за мелето Николай.И аз удрях, казва момчето. Той успял да удари един по лицето, друг блъснал в стената, а на трети скъсал тениската. Те не очакваха такъв отпор, защото ме знаят като кротко момче. Стъписаха се и започнаха да отстъпват. Трудно ме достигаха, защото си пречеха един на друг, а аз където ударех, все на месо, с леко самохвалство продължава единадесетокласникът.
В докладната записка на помощник директорката пише, че привлечен от шума, възпитателят влязъл в стаята и видял Николай свит на пода, а над него надвесени тумба от разярените турски момчета.

Възпитателят успял да ги разпръсне, макар че хлапетата се опънали и на него. Малко след това при Николай пристигнал друг пехливанин – над стокилограмовият единадесетокласник Ферди. Вика ми: "Ти защо действаш "зайците"? Къв си ти бе! Ние не ги действаме, та ти ли?" След словесната атака последвала и юмручна. Николай не посегнал, защото си дал сметка, че го провокират за ново меле. Така се сдобил със синината на окото си.Блъскаха ме и ме ритаха по цялото тяло, включително по слабините, обясни той. За нараняванията си е извадил медицинско от съдебния лекар д-р Христо Еленски.

Групата турчета биячи тази сутрин бяха привикани в полицейския участък в Минерални бани да дават обяснения. Пред журналисти те отрекоха да са обиждали съученика си, но нямаше как да отрекат синините.

За понеделник в училището е насрочен педагогически съвет, на който ще се разглежда поведението на учениците, участвали в мелето.

Николай и баща му Павел са твърдо решени да съдят биячите. Те са решени дори да се жалват в комисията по защита от дискриминацията.

Тя впрочем се оглавява от българина Кемал Еюп.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Фи
  Филип Тотю
  0 0
  10:11, 19 юли 2016
  Рязаните читаци като се имат за по висши ,моля да се чустват свободни да си ходят в Турция ,че там по нисши от тях няма.Откъсани прости миризливи аналноподатливи даалии.

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини