От х:

Днес в x:

Касапинът от Въгларово насилвал убития сексуално

Касапинът от хасковското село Въгларово Желязко Желязков, арестуван вчера от полицията, е използвал жертвата си Румен Орлинов сексуално, разказаха за Haskovo.net хора от селото.

Вчера криминалисти от РПУ Хасково откриха в сандък под навеса в двора на Желязков, когото в селото наричат Джексъна, разчленения и обезглавен труп на Румен – наричан от местните Ръмпо. Отрязаната глава на жертвата бе намерена в храсталаците зад къщата на ужасите.

Румен Орлинов – Ръмпо бил обявен за издирване още в края на април по сигнал на кмета на Въгларово, който се усъмнил, защото жертвата от няколко месеца не си получавала пенсията.



Ръмпо е циганин, пенсионер по инвалидност, обясниха въгларовци. 53-годишният ром бил кротък и услужлив човечец, помагал често на стопаните срещу къшей хляб или пакет цигари. Според обясненията на Джексъна пред полицаите, касапницата станала след пиянски скандал между двамата, при който Ръмпо извадил джобно ножче срещу него и това вбесило убиеца. Джексъна награбил сатъра и разфасовал жертвата – трупът му бе открит от криминалистите с отрязани ръце и крака.

Ръмпо е миролюбив човек, не би извадил нож срещу никого, кълнат се въгларовци. Обичал да си пийва и когато направел главата, си пеел по улицата към къщи. Вероятно го е било страх в тъмното и с пеенето си е давал кураж, обясняват местните хора.

Те описват Джексъна като саможив използвач, който от години не работел, а ходел из селото да проси. Преди доста години жена му го изоставила и оттогава живеел сам. Допреди няколко месеца, когато приютил при себе си Ръмпо.



Във всяко село има поне един човек, който знае всичко за местните. Във Въгларово това е Христо Комсомола. Той е съсед на Джексъна – къщата му се намира на отсрещната страна на дерето. Между другото, именно него са потърсили и ченгетата за повече информация по случая. Христо Комсомола чул преди време охкания и пъшкания, идещи от къщата на ужасите. Звуците не оставяли съмнение, че става дума за секс между двамата, които от няколко месеца живеели под един покрив. Джексъна опъваше циганина, казва Комсомола и добавя, че днес предстои да даде официални показания в този смисъл пред полицаите. Признания за хомосексуалните ласки в къщата на ужасите се съдържат и в протоколите от полицейските разпити. На пресконференцията вчера шефът на ОДП Атанас Ненков премълча този факт пред журналистите, навярно от чувство за благоприличие.

Джексъна прибра циганина, защото Ръмпо получаваше пенсия, а той – нищо. С това живееха, разказва Комсомола. Заедно ядат и пият, заедно лежат, допълва комшията.



Още при слуха за изчезването на Ръмпо преди два месеца някои от местните хора изразили съмнения, че Джексъна го е затрил. Джексъна ни уби циганчето, коментирали в селската кръчма, но мнозина не вярвали. Сега се убедиха, казва жител на Въгларово, който не пожела да се цитира името му. Според него Ръмпо, макар и циганин, се ползвал с доверието на местните. Дори в магазина му даваха на вересия хляб и пиене, а на Джексъна – не. Той го изнудваше да ходи да пазарува без пари в бакалията, разказват още въгларовци.

Вчера къщата на ужасите във Въгларово бе запечатана от полицаите. Дворната врата – също. Лехите с домати бяха още влажни от сутрешното поливане. Това вероятно е било последното нещо, което Джексъна е правил, преди белезниците да щракнат на ръцете му. Също така вероятно е, че той дълги години няма да полива домати.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини