От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 12 юни

Вчерашната новина за касапницата в село Въгларово е водещата и в двата областни всекидневника. В "Новинар юг" заглавието е "Дядо разфасова съселянин със сатър", в "Хасковска Марица" – "Гей разфасова партньора си". Касапинът от Въгларово Желязко Желязков – Джексъна, е задържан, след като вчера криминалисти от РПУ Хасково откриха обезглавения и разчленен труп на Румен Орлинов.

"Заради отрова Болярово без вода", акцентира на първа страница "Новинар юг". Неизвестни засега апаши атакували миналия ден резервоара на квартала. От съображения за сигурност от ВиК врътнали крана за 24 часа.
ВиК много ги влече да врътват кранчета, това се е превърнало в любимо занимание на много от служителите им.

"Хасково с по-оборудвана пожарна от "Нефтохим" е друг акцент от първа. В дописката четем за вчерашното дарение от два пожарни автомобила, един полицейски микробус и 14 компютъра от Лестър.

"Плашат 14-годишна със съд, топят я, че сама си писала 2". От материала става ясно, че Светла Ненкова от Симеоновград била подложена на психоатака от експерт в регионалния инспекторат да си признае, че сама си завъртяла двойка в бележника.
Има нещо не наред в тази история. По наше време си пишехме само шестици.

"Садист прикрива съучастничка", връща интригата около убийството на Минка Андреева в Димитровград изданието. Цитирано е мнението на служебния адвокат на призналия убийството Христо Лазов – Бойчо Бойчев. Интригата е, че е възможно Лазов да прикрива приятелката си Виктория.

"Плащаме тока до 30-то число", информира още вестникът. Жестът е от страна на EVN, въпреки че сметката за ток не е сън да ни се размине.

"Никой не пожела Бизнесцентъра", съобщава всекидневникът. Нито един кандидат не се появил вчера на търга. Двете сгради са обявени за продажба за малко над 13 милиона лева.

"500 от Хасково на митинг в София в подкрепа на ЦСКА", информира от спортната си страница "Новинар юг". Феновете ще протестират срещу затриването на отбора.
500 е внушителна цифра. Въпреки че и двама са достатъчни, ако тръгнат с танк.

"Галена мята любеници на мегдана в Любимец" е акцентът на 12 страница. Местните бостанджии търсели дини с достоен за едрогърдата певица размер за насрочения за 20 юни динен купон.

Кьорфишекът с отравянето на водата в Болярово е водещо заглавие на първа страница и на другият всекидневник "Хасковска Марица". И там правят четки на ВиК за "светкавичнната реакция". Никъде не е поставен въпросът как така водохранилището е оставено без надзор и всеки селски апаш може да отмъкне каквото му хареса.

"Сакарски соцпанелки на тезгяха", акцентира на втора страница вестникът. Блокчетата в селата около Любимец се продават, нулев интерес.

"Данъчните на масови проверки", информира още изданието. Всяка бакалия и гаражче щели да се гледат под лупа за патентен данък.
Няма отърване.

"Дядо вика линейка за инжекция, оставя припаднало дете да чака" е заглавието на материала на страницата "Общество" в днешния брой. Капризният старец звънял редовно на Бърза помощ за инжекции урбазон.

"До 500 лева глоба за обор в града" е тема на друг обзорен материал на 10 страница.

"Кукли уникати красят театралните дни" е заглавието на водещия материал на 16 страница в броя. Изложбата е дело на актрисата Силвия Предова.

Още новини от региона – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини