От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 6 юни

"Роко осъди BG по хасковско дело" информира над главата си "Новинар юг". Вчера магистратите в Страсбург постановили Ерджан Рашид да получи 5600 евро за нарушените му права в процеса, който продължава в тукашния окръжен съд.

"Отровното олио ни отмина", съобщава от първа страница вестникът. РИОКОЗ блокира 2 тона съмнителен украински шарлан, праща го в спецлаборатория, допълва изданието.

"Първанов реже лентата на "Освобождение" е акцентът на втора страница. Инвестицията от 5 млн. лв. е изцяло на община Хасково, посланикът на Великобритания ще е специален гост на церемонията.

"Шият униформи за общинари", информира още "Новинар юг". Чиновниците от свиленградската общинска администрация ще работят занапред със специално служебно облекло.

"Съдят и наесен кмет рейнджър", четем на криминалната страница. Става дума за управника на с. Сталево Панчо Панушев – Мърфи, срещу когото се води дело за кражба на два камиона КамАЗ. Ако бъде признат за виновен, той отново трябва да бъде отстранен от длъжност. Това вече се е случвало в началото на мандата, припомня изданието.

"Трифонов пребори 360 поети за Славейковата", информира от 12 страница "Новинар юг". Поетът Гриша Трифонов, който е и директор на издателство "Български писател", спечели тазгодишната Славейкова награда в конкуренция с 360 автори от цялата страна.

"Запорираха ниви на ексмитничар от аферата "Куйович", пише днес над главата на "Хасковска Марица". Прокуратурата е поискала от съда да наложи възбрана на 4 декара ниви на Михаил Янков. Това става ден след като гръмна скандалът, че ексмитничарят е прехвърлил 20 имота за общо 1 млн. лв., докато се намирал зад решетките в затвора в Стара Загора.

"Старица видя духа на сина си на Ямача" е друг акцент от първа страница. В материала четем за вчерашния инцидент край параклиса "Свети Спас", при който 74-годишната Елена Михайлова от Хасково припадна от вълнение и заради жегата.

"Шеф на ВиК – пътник след преподписан договор?" – заглавието с въпросителна накрая е водещо на втора страница. Съдбата на шефа на димитровградското дружество ще се решава на второ общо събрание на 16 юни, допълва изданието.

"Министър гони запасняците от клуба", четем още на страницата. Вчера клубът на запасните офицери и сержанти до пазарчето на автогарата хлопна врати. Имотът вероятно ще бъде включен в списъка за продажба.

"Харманли спечели делото за лагера в Добринище", е акцент от криминалната страница. Общината надделя в спора със софийската фирма "Хермес Т. Т." за концесионния договор.

Голямото интервю в броя е с кмета на Свиленград Георги Манолов. Повод за публикацията е неотдавнашният жест на градоначалнка, който закупи със собствени средства парцел от 4.6 декара и го дари на общината. Манолов направил дарението, за да не изтърве срока за кандидатстване за финансиране на пречиствателна станция в квартал "Капитан Петко войвода" в града. Публикувана е и анкета с граждани, които коментират жеста на кмета си.

Още новини и коментари – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини