От х:

Днес в x:

15 °C

Преглед на печата – 6 юни

"Роко осъди BG по хасковско дело" информира над главата си "Новинар юг". Вчера магистратите в Страсбург постановили Ерджан Рашид да получи 5600 евро за нарушените му права в процеса, който продължава в тукашния окръжен съд.

"Отровното олио ни отмина", съобщава от първа страница вестникът. РИОКОЗ блокира 2 тона съмнителен украински шарлан, праща го в спецлаборатория, допълва изданието.

"Първанов реже лентата на "Освобождение" е акцентът на втора страница. Инвестицията от 5 млн. лв. е изцяло на община Хасково, посланикът на Великобритания ще е специален гост на церемонията.

"Шият униформи за общинари", информира още "Новинар юг". Чиновниците от свиленградската общинска администрация ще работят занапред със специално служебно облекло.

"Съдят и наесен кмет рейнджър", четем на криминалната страница. Става дума за управника на с. Сталево Панчо Панушев – Мърфи, срещу когото се води дело за кражба на два камиона КамАЗ. Ако бъде признат за виновен, той отново трябва да бъде отстранен от длъжност. Това вече се е случвало в началото на мандата, припомня изданието.

"Трифонов пребори 360 поети за Славейковата", информира от 12 страница "Новинар юг". Поетът Гриша Трифонов, който е и директор на издателство "Български писател", спечели тазгодишната Славейкова награда в конкуренция с 360 автори от цялата страна.

"Запорираха ниви на ексмитничар от аферата "Куйович", пише днес над главата на "Хасковска Марица". Прокуратурата е поискала от съда да наложи възбрана на 4 декара ниви на Михаил Янков. Това става ден след като гръмна скандалът, че ексмитничарят е прехвърлил 20 имота за общо 1 млн. лв., докато се намирал зад решетките в затвора в Стара Загора.

"Старица видя духа на сина си на Ямача" е друг акцент от първа страница. В материала четем за вчерашния инцидент край параклиса "Свети Спас", при който 74-годишната Елена Михайлова от Хасково припадна от вълнение и заради жегата.

"Шеф на ВиК – пътник след преподписан договор?" – заглавието с въпросителна накрая е водещо на втора страница. Съдбата на шефа на димитровградското дружество ще се решава на второ общо събрание на 16 юни, допълва изданието.

"Министър гони запасняците от клуба", четем още на страницата. Вчера клубът на запасните офицери и сержанти до пазарчето на автогарата хлопна врати. Имотът вероятно ще бъде включен в списъка за продажба.

"Харманли спечели делото за лагера в Добринище", е акцент от криминалната страница. Общината надделя в спора със софийската фирма "Хермес Т. Т." за концесионния договор.

Голямото интервю в броя е с кмета на Свиленград Георги Манолов. Повод за публикацията е неотдавнашният жест на градоначалнка, който закупи със собствени средства парцел от 4.6 декара и го дари на общината. Манолов направил дарението, за да не изтърве срока за кандидатстване за финансиране на пречиствателна станция в квартал "Капитан Петко войвода" в града. Публикувана е и анкета с граждани, които коментират жеста на кмета си.

Още новини и коментари – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
23 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изпадайте в крайности, търсейки недостатъците на някой, който е сгрешил пред вас. На всеки може да се случи, включително и на вас. Споделете проблемите си с близък човек, това е един от начините да си помогнете, или приемете случващото се като нещо естествено и гледайте с повече оптимизъм. Основания за това няма да ви липсват.
23 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благодарение на впечатляващата си комбинативност и новаторски идеи днес ще имате големи успехи. Впечатлявате хора, от които до голяма степен зависи бъдещото ви професионално развитие. Не спирайте да се стремите към по-доброто.
23 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Всичко, с което се захванете днес ще ви се отдава без каквито и да било трудности. Използвайте късмета си в положителна насока. Преценете добре шансовете си относно въпрос, който отдавна ви касае и не се колебайте да го решите колкото е възможно по-рано. Дори да се наложи да се противопоставите на нечие мнение, бъдете сигурни че ще си струва.
23 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Забелязвате грешките на околните и ви се иска да ги поправите, но не можете да сте навсякъде. Помислете с какво да изненадате любимия човек. Може да се получи нещо приятно. Близките ви очакват от вас повече и съвсем основателно. Не е трудно и не ги разочаровайте. Направете усилия и всички ще останат доволни.
23 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Решенията ви днес ще са подчинени на желанието ви да сте свободни и независими. Не допускайте да ви въвличат в спорове и конфликти, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи към любимите си хора. Дайте им време за да постигнат намеренията си, не ги притеснявайте излишно.
23 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Способностите ви днес ще намерят добро поле за изява. На работното място бъдете по-въздържани, не споделяйте мнение, ако не го търсят и работете само с проверена информация. В противен случаи са възможни недоразумения. Ще се радвате на внимание и топли сърдечни отношения с любимите си хора.
23 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитието на събитията днес ще ви наложат да вземете бързо решение. Без да се притеснявате излишно ще работите и ще приключите в следобедните часове на деня. Приятните неща, за които сте мечтали ще ви привлекат с нова сила и ще им се посветите. Ще се радвате на общи преживявания с приятелите си.
23 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
23 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви поведение и желание да сте полезни не остава скрито и на свой ред ще се радвате на внимание. Не съществува риск да бъдете отблъснати, напротив. Заедно ще пристъпите към осъществяване на обща задача, която ще внесе настроение и подобри финансите ви. Придобивки и реализации за много от вас.
23 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Срещи с неподходящи хора биха ви разколебали в намеренията ви. Подбирайте обкръжението си и не позволявайте на всеки, който е с понижено настроение да ви влияе негативно. В любовта развитията ще ви носят повече удовлетворение и ще ви правят активни. Обичани сте и вие на свой ред покажете привързаността си.
23 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Мнението ви по въпроси, отнасящи се до други хора запазете за себе си. Колкото по-малко правите оценки, толкова по-бързо ще вървите напред. Нещо повече, това ви поведение ще се отрази благоприятно на отношенията с околните и ще се ползвате с уважението им. Някой, който ви обича ще ви изненада приятно.
23 окт 2020
Последни новини