От х:

Днес в x:

10 °C

Преглед на печата – 6 юни

"Роко осъди BG по хасковско дело" информира над главата си "Новинар юг". Вчера магистратите в Страсбург постановили Ерджан Рашид да получи 5600 евро за нарушените му права в процеса, който продължава в тукашния окръжен съд.

"Отровното олио ни отмина", съобщава от първа страница вестникът. РИОКОЗ блокира 2 тона съмнителен украински шарлан, праща го в спецлаборатория, допълва изданието.

"Първанов реже лентата на "Освобождение" е акцентът на втора страница. Инвестицията от 5 млн. лв. е изцяло на община Хасково, посланикът на Великобритания ще е специален гост на церемонията.

"Шият униформи за общинари", информира още "Новинар юг". Чиновниците от свиленградската общинска администрация ще работят занапред със специално служебно облекло.

"Съдят и наесен кмет рейнджър", четем на криминалната страница. Става дума за управника на с. Сталево Панчо Панушев – Мърфи, срещу когото се води дело за кражба на два камиона КамАЗ. Ако бъде признат за виновен, той отново трябва да бъде отстранен от длъжност. Това вече се е случвало в началото на мандата, припомня изданието.

"Трифонов пребори 360 поети за Славейковата", информира от 12 страница "Новинар юг". Поетът Гриша Трифонов, който е и директор на издателство "Български писател", спечели тазгодишната Славейкова награда в конкуренция с 360 автори от цялата страна.

"Запорираха ниви на ексмитничар от аферата "Куйович", пише днес над главата на "Хасковска Марица". Прокуратурата е поискала от съда да наложи възбрана на 4 декара ниви на Михаил Янков. Това става ден след като гръмна скандалът, че ексмитничарят е прехвърлил 20 имота за общо 1 млн. лв., докато се намирал зад решетките в затвора в Стара Загора.

"Старица видя духа на сина си на Ямача" е друг акцент от първа страница. В материала четем за вчерашния инцидент край параклиса "Свети Спас", при който 74-годишната Елена Михайлова от Хасково припадна от вълнение и заради жегата.

"Шеф на ВиК – пътник след преподписан договор?" – заглавието с въпросителна накрая е водещо на втора страница. Съдбата на шефа на димитровградското дружество ще се решава на второ общо събрание на 16 юни, допълва изданието.

"Министър гони запасняците от клуба", четем още на страницата. Вчера клубът на запасните офицери и сержанти до пазарчето на автогарата хлопна врати. Имотът вероятно ще бъде включен в списъка за продажба.

"Харманли спечели делото за лагера в Добринище", е акцент от криминалната страница. Общината надделя в спора със софийската фирма "Хермес Т. Т." за концесионния договор.

Голямото интервю в броя е с кмета на Свиленград Георги Манолов. Повод за публикацията е неотдавнашният жест на градоначалнка, който закупи със собствени средства парцел от 4.6 декара и го дари на общината. Манолов направил дарението, за да не изтърве срока за кандидатстване за финансиране на пречиствателна станция в квартал "Капитан Петко войвода" в града. Публикувана е и анкета с граждани, които коментират жеста на кмета си.

Още новини и коментари – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
25 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
25 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
25 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
25 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
25 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
25 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
25 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
25 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
25 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
25 фев 2020

Случаен виц

Последни новини