От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 22 май

"7 фирми с 1. 4 млн. за безработни" е заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". Вчера компаниите получиха от областния управител договорите си за проектите по програма ФАР.

"Боят пред "Живакова за аптекарка" е заглавието на челния материал на първа страница. Изданието продължава темата за боя между босовете на аптечните вериги "Гален" и "Живакова", като допълва, че повод за търкала е служителка на едната фармация, преминала на работа в другата.

"Харманли погва борчлии, висят с 225 хиляди лева" е акцент от втора страница. Общината е дала фирмите на Агенцията по държавни вземания.

"Оправдаха рецидивист за грабеж с убийство" е челното заглавие на криминалната трета страница. 22-годишният Пеньо Илиев бе оправдан от хасковския окръжен съд по обвинението за смъртта на 56-годишния Тончо Михайлов от Димитровград. Мотивите на съда са "липса на достатъчно доказателства" срещу рецидивиста.

"Цветарски бус гази учителка по физика", съобщава от същата страница изданието. Физичката в механото Виолета Ангелова бе блъсната вчера от микробус, който превозва цветя. Няма счупвания, успокояват лекарите.

"Първият ром полицай хвана гората" е водещото на 12 страница на вестника. Апостол Казаков, назначен в РПУ Свиленград в началото на 90-те години, си изкарва хляба със сеч по горите, разказва изданието.

"Болнична шефка иска кредит, доктори – оставката й", информира от първа страница днес "Хасковска Марица". Управителката на димитровградската болница д-р Мария Боспатчиева иска банков заем заради иск от роднините на починалата при раждане през 1999 г. Валентина Николова. ВАС обяви болницата за солидарен длъжник заедно с осъдения условно за случая д-р Калинов. Сумата с лихвите е 208 749 лв.

"Следят за измамници на матурите", информира още изданието. Абитуриенти с висящи поправителни изпити няма да бъдат допускани на зрелостен изпит, гласи заповед на регионалния инспекторат по образование.

"Апаши предлагат череши по 1 лев", пише още вестникът. Собствениците на черешови градини край с. Крепост се оплакват от крадците, които на всичкото отгоре предлагали плода на самите стопани по левче килото.

На 10 страница "Хасковска Марица" публикува интервю с единият от участниците в аптекарския екшън в Хасково – Пламен Мачорски. Различният шрифт на интервюто подсказва, че това е платена публикация. Но е интересна.
В интервюто със заглавие "Балансирани хора сме, няма да се поддадем на провокации" Пламен Мачорски разказва своята версия за инцидента. Той възникнал заради една от бившите служителки на "Живакова" – Мевлия, която започнала работа в "Гален". Съпругът на собственичката Таня Живакова – Ростислав Пантелеев я измъкнал миналия ден от фармацията на "Гален" пред Първа поликлиника, като при това влязъл в склад със специален режим, в който се съхраняват наркотични вещества. В интервюто си Мачорски намеква за любовни отношения между Ростислав и Мевлия, цитирайки съпругата на Ростислав: "Таня започна да плюе по аптекарката Мевлия. Че тя се е намесила в личния живот, намекна за разни истории между съпруга й и нея".

"1 км. разстояние – век и половина разлика" е заглавието на интересен материал на страница "Общество" в днешния брой на "Хасковска Марица". Авторката Радостина Гинева сравнява две свещени места – в Текето и край с. Тракиец. Християнският комплекс до аязмото на Тракиец е застинал в 19 век, с пропукани стени, килната постройка, неугледни маси и пейки. За разлика от него комплесът на Отман Баба е изцяло обновен. Там се издига и суперлуксозният хотел "Джем", а нощувката в него не надвишава 15 лева. Цялото поучително четиво – в днешния брой на "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини