От х:

Днес в x:

3 °C

Преглед на печата – 19 май

"8 апарата за хемодиализа прашясват в кметско мазе", открива броя си днес областният всекидневник "Новинар юг". Чакат дарителите – френски ротарианци, да разрешат Харманли да ги даде на Хасково и Свиленград.

"Всеки осми животновъд губи субсидия", съобщава още от първата си страница вестникът. 10 са заплашени със санкции, защото колели животни, за които вече са взели пари, обяснява изданието.

"Хасково – Димитровград 2 лева с автобус от днес", предупреждава всекидневникът. Първи още в събота вдигнали цената от "Арда тур", при това – без да предупредят, пише в материала.

"Впрягат битака и "Пайнер" в идеята за соцпаметника", е акцент от втора страница. Идеята е на гражданско сдружение, което се бори градът да бъде обявен за паметник от национално значение.

"Пенсионери загинаха, пометени от лада", съобщава от трета страница вестникът. Инцидентът станал на димитровградския булевард "Стефан Стамболов" привечер в събота.

Отпадането на футболния отбор на Хасково от "Б" група е повод за карикатурата на броя. "Колко точки не стигнаха на "Хасково да не изпадне? 50 000 лева", гласи текстът.
Темата е водеща и на спортната страница. "Хасково" отново ще рита при аматьорите" е водещото заглавие там. След тригодишно пребиваване в Източната "Б" група, от есента отборът отново ще рита по селските стадиони с аматьорите, отбелязва изданието.

"Спартак от Мезек, селото му било столица" е акцентът от 12 страница. Музейният директор Ирко Петров пие много вода след като чул версията на радиошефката от Свиленград Елена Митева.

"Чистка в КАТ, шестима уволнени с министерска заповед", изнася над главата си днешния брой на "Хасковска Марица". Вместо очакваните трима, уволнените са шестима – шефът на КАТ Недялко Колев, началникът на звено "Регистрации" Румен Георгиев и неговият заместник Стефан Кръстев, две жени от гишетата и един мъж, работил на канала. Името на новия шеф още не е известно, допълва вестникът.

"Тракийци с нов лидер след скандален форум", пише на първа страница. Новият председател на тракийското дружество "Георги Сапунаров" в Хасково е Атанас Димитров, бивш кмет на Маджарово.

"Подписка срещу недоволни съседи събират на Кенана" е водещият материал на втора страница.Уличната регулация се спъва заради множество обжалвания на проекта. 197 са досега възраженията, имотите във вилната зона са около 3000.

"Иван-Асен влезе в МЕНСА", е друг акцент от страницата. Ученикът от димитровградската ПМГ Иван-Асен Шишманов стана член на елитната организация след попълването на вчерашния тест за интелигентност.

"Над 100 се борят за стаж в EVN" пише на третата си страница вестинкът. 104 младежи са подали молби по програмата на компанията за летни стажове.

"Ако бях вагабонтин, милионер щях да стана" е озаглавено интервюто в броя с генерал Владимир Янев, дългогодишен полицейски началник в Хасково. Не може ръководител в полицията да се среща с престъпници, не е вярно, че преди 1989 година се укриваха престъпления, казва пенсионираният генерал. От текста става ясно, че той готви книга със спомени.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
19 фев 2020
Последни новини