От х:

Днес в x:

23 °C

Преглед на печата – 19 май

"8 апарата за хемодиализа прашясват в кметско мазе", открива броя си днес областният всекидневник "Новинар юг". Чакат дарителите – френски ротарианци, да разрешат Харманли да ги даде на Хасково и Свиленград.

"Всеки осми животновъд губи субсидия", съобщава още от първата си страница вестникът. 10 са заплашени със санкции, защото колели животни, за които вече са взели пари, обяснява изданието.

"Хасково – Димитровград 2 лева с автобус от днес", предупреждава всекидневникът. Първи още в събота вдигнали цената от "Арда тур", при това – без да предупредят, пише в материала.

"Впрягат битака и "Пайнер" в идеята за соцпаметника", е акцент от втора страница. Идеята е на гражданско сдружение, което се бори градът да бъде обявен за паметник от национално значение.

"Пенсионери загинаха, пометени от лада", съобщава от трета страница вестникът. Инцидентът станал на димитровградския булевард "Стефан Стамболов" привечер в събота.

Отпадането на футболния отбор на Хасково от "Б" група е повод за карикатурата на броя. "Колко точки не стигнаха на "Хасково да не изпадне? 50 000 лева", гласи текстът.
Темата е водеща и на спортната страница. "Хасково" отново ще рита при аматьорите" е водещото заглавие там. След тригодишно пребиваване в Източната "Б" група, от есента отборът отново ще рита по селските стадиони с аматьорите, отбелязва изданието.

"Спартак от Мезек, селото му било столица" е акцентът от 12 страница. Музейният директор Ирко Петров пие много вода след като чул версията на радиошефката от Свиленград Елена Митева.

"Чистка в КАТ, шестима уволнени с министерска заповед", изнася над главата си днешния брой на "Хасковска Марица". Вместо очакваните трима, уволнените са шестима – шефът на КАТ Недялко Колев, началникът на звено "Регистрации" Румен Георгиев и неговият заместник Стефан Кръстев, две жени от гишетата и един мъж, работил на канала. Името на новия шеф още не е известно, допълва вестникът.

"Тракийци с нов лидер след скандален форум", пише на първа страница. Новият председател на тракийското дружество "Георги Сапунаров" в Хасково е Атанас Димитров, бивш кмет на Маджарово.

"Подписка срещу недоволни съседи събират на Кенана" е водещият материал на втора страница.Уличната регулация се спъва заради множество обжалвания на проекта. 197 са досега възраженията, имотите във вилната зона са около 3000.

"Иван-Асен влезе в МЕНСА", е друг акцент от страницата. Ученикът от димитровградската ПМГ Иван-Асен Шишманов стана член на елитната организация след попълването на вчерашния тест за интелигентност.

"Над 100 се борят за стаж в EVN" пише на третата си страница вестинкът. 104 младежи са подали молби по програмата на компанията за летни стажове.

"Ако бях вагабонтин, милионер щях да стана" е озаглавено интервюто в броя с генерал Владимир Янев, дългогодишен полицейски началник в Хасково. Не може ръководител в полицията да се среща с престъпници, не е вярно, че преди 1989 година се укриваха престъпления, казва пенсионираният генерал. От текста става ясно, че той готви книга със спомени.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини