От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 19 май

"8 апарата за хемодиализа прашясват в кметско мазе", открива броя си днес областният всекидневник "Новинар юг". Чакат дарителите – френски ротарианци, да разрешат Харманли да ги даде на Хасково и Свиленград.

"Всеки осми животновъд губи субсидия", съобщава още от първата си страница вестникът. 10 са заплашени със санкции, защото колели животни, за които вече са взели пари, обяснява изданието.

"Хасково – Димитровград 2 лева с автобус от днес", предупреждава всекидневникът. Първи още в събота вдигнали цената от "Арда тур", при това – без да предупредят, пише в материала.

"Впрягат битака и "Пайнер" в идеята за соцпаметника", е акцент от втора страница. Идеята е на гражданско сдружение, което се бори градът да бъде обявен за паметник от национално значение.

"Пенсионери загинаха, пометени от лада", съобщава от трета страница вестникът. Инцидентът станал на димитровградския булевард "Стефан Стамболов" привечер в събота.

Отпадането на футболния отбор на Хасково от "Б" група е повод за карикатурата на броя. "Колко точки не стигнаха на "Хасково да не изпадне? 50 000 лева", гласи текстът.
Темата е водеща и на спортната страница. "Хасково" отново ще рита при аматьорите" е водещото заглавие там. След тригодишно пребиваване в Източната "Б" група, от есента отборът отново ще рита по селските стадиони с аматьорите, отбелязва изданието.

"Спартак от Мезек, селото му било столица" е акцентът от 12 страница. Музейният директор Ирко Петров пие много вода след като чул версията на радиошефката от Свиленград Елена Митева.

"Чистка в КАТ, шестима уволнени с министерска заповед", изнася над главата си днешния брой на "Хасковска Марица". Вместо очакваните трима, уволнените са шестима – шефът на КАТ Недялко Колев, началникът на звено "Регистрации" Румен Георгиев и неговият заместник Стефан Кръстев, две жени от гишетата и един мъж, работил на канала. Името на новия шеф още не е известно, допълва вестникът.

"Тракийци с нов лидер след скандален форум", пише на първа страница. Новият председател на тракийското дружество "Георги Сапунаров" в Хасково е Атанас Димитров, бивш кмет на Маджарово.

"Подписка срещу недоволни съседи събират на Кенана" е водещият материал на втора страница.Уличната регулация се спъва заради множество обжалвания на проекта. 197 са досега възраженията, имотите във вилната зона са около 3000.

"Иван-Асен влезе в МЕНСА", е друг акцент от страницата. Ученикът от димитровградската ПМГ Иван-Асен Шишманов стана член на елитната организация след попълването на вчерашния тест за интелигентност.

"Над 100 се борят за стаж в EVN" пише на третата си страница вестинкът. 104 младежи са подали молби по програмата на компанията за летни стажове.

"Ако бях вагабонтин, милионер щях да стана" е озаглавено интервюто в броя с генерал Владимир Янев, дългогодишен полицейски началник в Хасково. Не може ръководител в полицията да се среща с престъпници, не е вярно, че преди 1989 година се укриваха престъпления, казва пенсионираният генерал. От текста става ясно, че той готви книга със спомени.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини