От х:

Днес в x:

-3 °C

Преглед на печата – 15 май

"Осъдиха сводник на 200 часа труд", съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". Радостин Христов пробвал да подкупи граничен полицай, за да прекара непълнолетна през граничния пункт. Делото е гледано по съкратената процедура.

"Хасково със замкмет по строителството", анонсира от първа страница изданието. В текста на четвърта четем, че Недялка Станева, досегашен шеф на дирекция "Строителство, инвестиционна политика и екология" в общината ще е заместник на Георги Иванов. Назначен е и нов секретар на общината, но името му не се съобщава в материала. Двамата нови във властта ще бъдат официално представени на медиите на пресконференция днес.

"Питат в тестовете на какъв език се говори в семейството" е друг акцент от първа страница на всекидневника. Интересното е, че въпросът се съдържа в теста по математика, който попълваха вчера четвъртокласници и петокласници в областта.

"Гръмналата авиобомба остави 4 деца сираци" пише вестникът на криминалната си страница. 33-годишният Христо Петров, който почина преди два дни от взрив на авиобомба на бившия военен полигон край димитровградското село Бодрово, е бил баща на 4 деца, съобщава изданието. Инцидентът е тема и на коментар на 7 страница в броя, озаглавен "Случаят Бодрово – бодра безстопанственост". В бележка под линия пише, че коментарната рубрика се списва от главния редактор на вестника, но в редакционното каре на изданието не е посочен главен редактор

"220 нови маси на пазара в Хасково", съобщава "Новинар юг" на четвърта страница. В дописката четем, че до края на лятото всичките 220 маси на тържището ще бъдат подменени с нови.

На същата страница изданието цитира и шефа на агенцията по рибарство д-р Милчо Милчев, който казва: "Изтървахме срока за зарибяването". Нито един от водоемите, държавна собственост, за които се грижи агенцията, не е бил зарибен през пролетната кампания, става ясно от думите му.

"Богородица аут от Топ 500 на туризма в България" челно открива днешния си брой "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 9 страница. Там четем, че в притурката карта на авторитетното списание "National Geographic" отсъства и друга забележителност на региона – Александровската гробница. Подборът на туристическите обекти е, меко казано, странен, коментира изданието. В картата не са включени и други забележителни обекти – вила "Армира", крепостта Лютица и др. "Нямаше място да включим всички забележителности", гласи обяснението на Костадин Костадинов, който отговаря за изработването на картата.

"Руски баровец брои 5 млн. евро за шато в Малко Градище", съобщава още от първа страница "Хасковска Марица". Руснакът, чието име не се съобщава, възнамерявал да изкупи лозови масиви край селото и да изгради там винарска изба.

"17 отказват домашен патронаж, още толкова се двоумят", съобщава от втора страница вестникът. В материала се цитира 94-годишната Кера Назърова, която досега плащала 72 лева за носената вкъщи храна от социалната служба, при пенсия от 150 лева. Самотната жена признава, че би искала да продължи да получава готвените ястие всеки ден на трапезата си, но не може да си го позволи. За топлата разносна храна вече се плаща 95 лв. месечно, ако пенсията на възрастния човек надвишава 140 лв. Останалите броят по 60 на сто от пенсията си за социалната услуга, която очевидно вече става непосилна за много възрастни и самотни хора.

"Крадец взломява пред камера" гласи заглавието на една странна дописка от втора страница на "Хасковска Марица". В текста се описва как млад човек спокойно тараши обект в двора на школо, докато охранителните камери го записват. Разказано е как апашът отмъква чанта със сандвичи, как закрива лицето си с ръка пред обектива на камерата. Странното в материала е, че не споменават дори инициалите на крадеца, нито пък става ясно в кое точно школо се развива действието.

"И шивашкият бранш е блокиран по ФАР", пише още вестникът. Липсата на информация и контрол над консултантските фирми нанася щети на кандидатите, пише изданието. В текста четем, че сумите за разработване на проект за кандидатстване за финансиране тръгват от 3000 лв., а някои консултанти искали и процент от спечелените пари по проекта.

Тези и други информации в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
20 яну 2021
Последни новини