От х:

Днес в x:

5 °C

Преглед на печата – 15 май

"Осъдиха сводник на 200 часа труд", съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". Радостин Христов пробвал да подкупи граничен полицай, за да прекара непълнолетна през граничния пункт. Делото е гледано по съкратената процедура.

"Хасково със замкмет по строителството", анонсира от първа страница изданието. В текста на четвърта четем, че Недялка Станева, досегашен шеф на дирекция "Строителство, инвестиционна политика и екология" в общината ще е заместник на Георги Иванов. Назначен е и нов секретар на общината, но името му не се съобщава в материала. Двамата нови във властта ще бъдат официално представени на медиите на пресконференция днес.

"Питат в тестовете на какъв език се говори в семейството" е друг акцент от първа страница на всекидневника. Интересното е, че въпросът се съдържа в теста по математика, който попълваха вчера четвъртокласници и петокласници в областта.

"Гръмналата авиобомба остави 4 деца сираци" пише вестникът на криминалната си страница. 33-годишният Христо Петров, който почина преди два дни от взрив на авиобомба на бившия военен полигон край димитровградското село Бодрово, е бил баща на 4 деца, съобщава изданието. Инцидентът е тема и на коментар на 7 страница в броя, озаглавен "Случаят Бодрово – бодра безстопанственост". В бележка под линия пише, че коментарната рубрика се списва от главния редактор на вестника, но в редакционното каре на изданието не е посочен главен редактор

"220 нови маси на пазара в Хасково", съобщава "Новинар юг" на четвърта страница. В дописката четем, че до края на лятото всичките 220 маси на тържището ще бъдат подменени с нови.

На същата страница изданието цитира и шефа на агенцията по рибарство д-р Милчо Милчев, който казва: "Изтървахме срока за зарибяването". Нито един от водоемите, държавна собственост, за които се грижи агенцията, не е бил зарибен през пролетната кампания, става ясно от думите му.

"Богородица аут от Топ 500 на туризма в България" челно открива днешния си брой "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 9 страница. Там четем, че в притурката карта на авторитетното списание "National Geographic" отсъства и друга забележителност на региона – Александровската гробница. Подборът на туристическите обекти е, меко казано, странен, коментира изданието. В картата не са включени и други забележителни обекти – вила "Армира", крепостта Лютица и др. "Нямаше място да включим всички забележителности", гласи обяснението на Костадин Костадинов, който отговаря за изработването на картата.

"Руски баровец брои 5 млн. евро за шато в Малко Градище", съобщава още от първа страница "Хасковска Марица". Руснакът, чието име не се съобщава, възнамерявал да изкупи лозови масиви край селото и да изгради там винарска изба.

"17 отказват домашен патронаж, още толкова се двоумят", съобщава от втора страница вестникът. В материала се цитира 94-годишната Кера Назърова, която досега плащала 72 лева за носената вкъщи храна от социалната служба, при пенсия от 150 лева. Самотната жена признава, че би искала да продължи да получава готвените ястие всеки ден на трапезата си, но не може да си го позволи. За топлата разносна храна вече се плаща 95 лв. месечно, ако пенсията на възрастния човек надвишава 140 лв. Останалите броят по 60 на сто от пенсията си за социалната услуга, която очевидно вече става непосилна за много възрастни и самотни хора.

"Крадец взломява пред камера" гласи заглавието на една странна дописка от втора страница на "Хасковска Марица". В текста се описва как млад човек спокойно тараши обект в двора на школо, докато охранителните камери го записват. Разказано е как апашът отмъква чанта със сандвичи, как закрива лицето си с ръка пред обектива на камерата. Странното в материала е, че не споменават дори инициалите на крадеца, нито пък става ясно в кое точно школо се развива действието.

"И шивашкият бранш е блокиран по ФАР", пише още вестникът. Липсата на информация и контрол над консултантските фирми нанася щети на кандидатите, пише изданието. В текста четем, че сумите за разработване на проект за кандидатстване за финансиране тръгват от 3000 лв., а някои консултанти искали и процент от спечелените пари по проекта.

Тези и други информации в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
01 апр 2020
Последни новини