От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 15 май

"Осъдиха сводник на 200 часа труд", съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". Радостин Христов пробвал да подкупи граничен полицай, за да прекара непълнолетна през граничния пункт. Делото е гледано по съкратената процедура.

"Хасково със замкмет по строителството", анонсира от първа страница изданието. В текста на четвърта четем, че Недялка Станева, досегашен шеф на дирекция "Строителство, инвестиционна политика и екология" в общината ще е заместник на Георги Иванов. Назначен е и нов секретар на общината, но името му не се съобщава в материала. Двамата нови във властта ще бъдат официално представени на медиите на пресконференция днес.

"Питат в тестовете на какъв език се говори в семейството" е друг акцент от първа страница на всекидневника. Интересното е, че въпросът се съдържа в теста по математика, който попълваха вчера четвъртокласници и петокласници в областта.

"Гръмналата авиобомба остави 4 деца сираци" пише вестникът на криминалната си страница. 33-годишният Христо Петров, който почина преди два дни от взрив на авиобомба на бившия военен полигон край димитровградското село Бодрово, е бил баща на 4 деца, съобщава изданието. Инцидентът е тема и на коментар на 7 страница в броя, озаглавен "Случаят Бодрово – бодра безстопанственост". В бележка под линия пише, че коментарната рубрика се списва от главния редактор на вестника, но в редакционното каре на изданието не е посочен главен редактор

"220 нови маси на пазара в Хасково", съобщава "Новинар юг" на четвърта страница. В дописката четем, че до края на лятото всичките 220 маси на тържището ще бъдат подменени с нови.

На същата страница изданието цитира и шефа на агенцията по рибарство д-р Милчо Милчев, който казва: "Изтървахме срока за зарибяването". Нито един от водоемите, държавна собственост, за които се грижи агенцията, не е бил зарибен през пролетната кампания, става ясно от думите му.

"Богородица аут от Топ 500 на туризма в България" челно открива днешния си брой "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 9 страница. Там четем, че в притурката карта на авторитетното списание "National Geographic" отсъства и друга забележителност на региона – Александровската гробница. Подборът на туристическите обекти е, меко казано, странен, коментира изданието. В картата не са включени и други забележителни обекти – вила "Армира", крепостта Лютица и др. "Нямаше място да включим всички забележителности", гласи обяснението на Костадин Костадинов, който отговаря за изработването на картата.

"Руски баровец брои 5 млн. евро за шато в Малко Градище", съобщава още от първа страница "Хасковска Марица". Руснакът, чието име не се съобщава, възнамерявал да изкупи лозови масиви край селото и да изгради там винарска изба.

"17 отказват домашен патронаж, още толкова се двоумят", съобщава от втора страница вестникът. В материала се цитира 94-годишната Кера Назърова, която досега плащала 72 лева за носената вкъщи храна от социалната служба, при пенсия от 150 лева. Самотната жена признава, че би искала да продължи да получава готвените ястие всеки ден на трапезата си, но не може да си го позволи. За топлата разносна храна вече се плаща 95 лв. месечно, ако пенсията на възрастния човек надвишава 140 лв. Останалите броят по 60 на сто от пенсията си за социалната услуга, която очевидно вече става непосилна за много възрастни и самотни хора.

"Крадец взломява пред камера" гласи заглавието на една странна дописка от втора страница на "Хасковска Марица". В текста се описва как млад човек спокойно тараши обект в двора на школо, докато охранителните камери го записват. Разказано е как апашът отмъква чанта със сандвичи, как закрива лицето си с ръка пред обектива на камерата. Странното в материала е, че не споменават дори инициалите на крадеца, нито пък става ясно в кое точно школо се развива действието.

"И шивашкият бранш е блокиран по ФАР", пише още вестникът. Липсата на информация и контрол над консултантските фирми нанася щети на кандидатите, пише изданието. В текста четем, че сумите за разработване на проект за кандидатстване за финансиране тръгват от 3000 лв., а някои консултанти искали и процент от спечелените пари по проекта.

Тези и други информации в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини