От х:

Днес в x:

17 °C

Преглед на печата – 15 май

"Осъдиха сводник на 200 часа труд", съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". Радостин Христов пробвал да подкупи граничен полицай, за да прекара непълнолетна през граничния пункт. Делото е гледано по съкратената процедура.

"Хасково със замкмет по строителството", анонсира от първа страница изданието. В текста на четвърта четем, че Недялка Станева, досегашен шеф на дирекция "Строителство, инвестиционна политика и екология" в общината ще е заместник на Георги Иванов. Назначен е и нов секретар на общината, но името му не се съобщава в материала. Двамата нови във властта ще бъдат официално представени на медиите на пресконференция днес.

"Питат в тестовете на какъв език се говори в семейството" е друг акцент от първа страница на всекидневника. Интересното е, че въпросът се съдържа в теста по математика, който попълваха вчера четвъртокласници и петокласници в областта.

"Гръмналата авиобомба остави 4 деца сираци" пише вестникът на криминалната си страница. 33-годишният Христо Петров, който почина преди два дни от взрив на авиобомба на бившия военен полигон край димитровградското село Бодрово, е бил баща на 4 деца, съобщава изданието. Инцидентът е тема и на коментар на 7 страница в броя, озаглавен "Случаят Бодрово – бодра безстопанственост". В бележка под линия пише, че коментарната рубрика се списва от главния редактор на вестника, но в редакционното каре на изданието не е посочен главен редактор

"220 нови маси на пазара в Хасково", съобщава "Новинар юг" на четвърта страница. В дописката четем, че до края на лятото всичките 220 маси на тържището ще бъдат подменени с нови.

На същата страница изданието цитира и шефа на агенцията по рибарство д-р Милчо Милчев, който казва: "Изтървахме срока за зарибяването". Нито един от водоемите, държавна собственост, за които се грижи агенцията, не е бил зарибен през пролетната кампания, става ясно от думите му.

"Богородица аут от Топ 500 на туризма в България" челно открива днешния си брой "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 9 страница. Там четем, че в притурката карта на авторитетното списание "National Geographic" отсъства и друга забележителност на региона – Александровската гробница. Подборът на туристическите обекти е, меко казано, странен, коментира изданието. В картата не са включени и други забележителни обекти – вила "Армира", крепостта Лютица и др. "Нямаше място да включим всички забележителности", гласи обяснението на Костадин Костадинов, който отговаря за изработването на картата.

"Руски баровец брои 5 млн. евро за шато в Малко Градище", съобщава още от първа страница "Хасковска Марица". Руснакът, чието име не се съобщава, възнамерявал да изкупи лозови масиви край селото и да изгради там винарска изба.

"17 отказват домашен патронаж, още толкова се двоумят", съобщава от втора страница вестникът. В материала се цитира 94-годишната Кера Назърова, която досега плащала 72 лева за носената вкъщи храна от социалната служба, при пенсия от 150 лева. Самотната жена признава, че би искала да продължи да получава готвените ястие всеки ден на трапезата си, но не може да си го позволи. За топлата разносна храна вече се плаща 95 лв. месечно, ако пенсията на възрастния човек надвишава 140 лв. Останалите броят по 60 на сто от пенсията си за социалната услуга, която очевидно вече става непосилна за много възрастни и самотни хора.

"Крадец взломява пред камера" гласи заглавието на една странна дописка от втора страница на "Хасковска Марица". В текста се описва как млад човек спокойно тараши обект в двора на школо, докато охранителните камери го записват. Разказано е как апашът отмъква чанта със сандвичи, как закрива лицето си с ръка пред обектива на камерата. Странното в материала е, че не споменават дори инициалите на крадеца, нито пък става ясно в кое точно школо се развива действието.

"И шивашкият бранш е блокиран по ФАР", пише още вестникът. Липсата на информация и контрол над консултантските фирми нанася щети на кандидатите, пише изданието. В текста четем, че сумите за разработване на проект за кандидатстване за финансиране тръгват от 3000 лв., а някои консултанти искали и процент от спечелените пари по проекта.

Тези и други информации в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
21 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
21 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
21 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
21 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
21 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
21 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
21 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
21 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
21 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
21 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
21 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
21 окт 2020
Последни новини