От х:

Днес в x:

6 °C

Преглед на печата – 15 май

"Осъдиха сводник на 200 часа труд", съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". Радостин Христов пробвал да подкупи граничен полицай, за да прекара непълнолетна през граничния пункт. Делото е гледано по съкратената процедура.

"Хасково със замкмет по строителството", анонсира от първа страница изданието. В текста на четвърта четем, че Недялка Станева, досегашен шеф на дирекция "Строителство, инвестиционна политика и екология" в общината ще е заместник на Георги Иванов. Назначен е и нов секретар на общината, но името му не се съобщава в материала. Двамата нови във властта ще бъдат официално представени на медиите на пресконференция днес.

"Питат в тестовете на какъв език се говори в семейството" е друг акцент от първа страница на всекидневника. Интересното е, че въпросът се съдържа в теста по математика, който попълваха вчера четвъртокласници и петокласници в областта.

"Гръмналата авиобомба остави 4 деца сираци" пише вестникът на криминалната си страница. 33-годишният Христо Петров, който почина преди два дни от взрив на авиобомба на бившия военен полигон край димитровградското село Бодрово, е бил баща на 4 деца, съобщава изданието. Инцидентът е тема и на коментар на 7 страница в броя, озаглавен "Случаят Бодрово – бодра безстопанственост". В бележка под линия пише, че коментарната рубрика се списва от главния редактор на вестника, но в редакционното каре на изданието не е посочен главен редактор

"220 нови маси на пазара в Хасково", съобщава "Новинар юг" на четвърта страница. В дописката четем, че до края на лятото всичките 220 маси на тържището ще бъдат подменени с нови.

На същата страница изданието цитира и шефа на агенцията по рибарство д-р Милчо Милчев, който казва: "Изтървахме срока за зарибяването". Нито един от водоемите, държавна собственост, за които се грижи агенцията, не е бил зарибен през пролетната кампания, става ясно от думите му.

"Богородица аут от Топ 500 на туризма в България" челно открива днешния си брой "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 9 страница. Там четем, че в притурката карта на авторитетното списание "National Geographic" отсъства и друга забележителност на региона – Александровската гробница. Подборът на туристическите обекти е, меко казано, странен, коментира изданието. В картата не са включени и други забележителни обекти – вила "Армира", крепостта Лютица и др. "Нямаше място да включим всички забележителности", гласи обяснението на Костадин Костадинов, който отговаря за изработването на картата.

"Руски баровец брои 5 млн. евро за шато в Малко Градище", съобщава още от първа страница "Хасковска Марица". Руснакът, чието име не се съобщава, възнамерявал да изкупи лозови масиви край селото и да изгради там винарска изба.

"17 отказват домашен патронаж, още толкова се двоумят", съобщава от втора страница вестникът. В материала се цитира 94-годишната Кера Назърова, която досега плащала 72 лева за носената вкъщи храна от социалната служба, при пенсия от 150 лева. Самотната жена признава, че би искала да продължи да получава готвените ястие всеки ден на трапезата си, но не може да си го позволи. За топлата разносна храна вече се плаща 95 лв. месечно, ако пенсията на възрастния човек надвишава 140 лв. Останалите броят по 60 на сто от пенсията си за социалната услуга, която очевидно вече става непосилна за много възрастни и самотни хора.

"Крадец взломява пред камера" гласи заглавието на една странна дописка от втора страница на "Хасковска Марица". В текста се описва как млад човек спокойно тараши обект в двора на школо, докато охранителните камери го записват. Разказано е как апашът отмъква чанта със сандвичи, как закрива лицето си с ръка пред обектива на камерата. Странното в материала е, че не споменават дори инициалите на крадеца, нито пък става ясно в кое точно школо се развива действието.

"И шивашкият бранш е блокиран по ФАР", пише още вестникът. Липсата на информация и контрол над консултантските фирми нанася щети на кандидатите, пише изданието. В текста четем, че сумите за разработване на проект за кандидатстване за финансиране тръгват от 3000 лв., а някои консултанти искали и процент от спечелените пари по проекта.

Тези и други информации в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
18 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
18 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
18 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
18 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
18 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
18 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
18 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
18 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
18 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
18 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
18 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
18 фев 2020
Последни новини