От х:

Днес в x:

18 °C

Преглед на печата – 13 Май 2008 г.

"Златарка хапе бандит", информира над главата си днешният брой на всекидневника "Новинар юг". Събитието в стил "Майк Тайсън" станало в златарското ателие "Елеганс" в Димитровград на 3 май. Двама маскирани с чорапи на главите се вмъкнали след собственичката Красимира Николова, докато отключвала ателието и пробвали да забогатеят бързо. Жената обаче дала неочакван отпор и дори успяла да впие зъби в пръста на единия от нападателите. От същото ателие бе отмъкнат сейфа на 9 октомври 2007 година, припомня изданието.

"Свиленград си върна имот за 40 милиона лева", пише на първа страница информационният всекидневник. Става дума за изоставена административна сграда на пъпа на града, която след 13 г. министерския съвет най-сетне склонил да прехвърли на общината.

"Хасково тества първия български тролейбус", акцентира вестникът на втора страница. Моделът В2007 засега се тества и още не е пуснат в сериийно производство.

"Мъри вдига търговски комплекс в Хасково", информира изданието. Уволненият наставник на "Левски" възнамерявал да построи сграда с офиси пред клуб "Фен" на бул. "Раковски".

"Стоичков на Ямача за лов на таланти" пише на спортната страница изданието и уточнява, че Камата не идва да бие фоторепортери, а да огледа младите футболни таланти.

"Болярово – хасковски сателит от 4000 години" е акцент от рубриката на "Новинар юг" "Последна къща". Според Христо Христозов, който от 40 години събира данни за селото, сега квартал на града, в землището на Болярово са открити оръдия на труда от 4-тото хилядолетие, което превръща селището в набор на египетските пирамиди.

"Дете полетя от ремарке, спасяват го в хирургията", информира другият регионален всекидневник "Хасковска Марица". 10-годишният Антон Антонов паднал от ремаркето на колата, докато помагал на родителите си на нивата с тютюн. Инцидентът станал в неделя следобед в с. Мандра.

"Рекорд: Кафеджия с 25 акта от НАП" е другият акцент от първа страница на изданието. Собственик на питейно заведение в Димитровград отнесъл глобите за нарушения на осигурителното законодателство.

"Школата в битка за ученици", така описва вестникът започналото изложение за кандидатгимназисти в Младежкия център. Над 10 професионални и профилирани гимназии от Хасково и Димитровград участват във форума.
"Оправдаха доцент за вземане на подкуп", пише на трета страница. Доц. Кръстьо Порязов бе обявен за невинен от хасковския районен съд по обвинение за приет подкуп от 1000 лева от медицинската сестра Виолета Георгиева. Доцентът бе задържан за 24 часа през юли 2007 г. в ареста на РПУ Хасково.

"4 години затвор за нападател на таксиджии", пише още "Хасковска Марица". Петър Попов – Папиша бе признат за виновен за серия въоръжени грабежи над таксиметрови шофьори. Той бе обявен и за общодържавно издирване, след като се покри и близо година се укриваше от правосъдието.

"Чиновници забравят фразата "Елате утре", е озаглавен материалът на страница "Общество" на всекидневника. В него се описват патилата на гражданите в КАТ, Агенцията по вписванията и други учреждения. Поводът за материала е намерението на министъра на държавната администрация Николай Василев да накара чиновниците да работят.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Случващото се днес ще ви покаже по свой начин какви трябва да бъдат действията ви за напред, за да успявате. Така, че се вглеждайте и разчитайте знаците. Приятна изненада ви очаква в следобедните часове. Среща с човек, когото харесвате, но никога не ви е стигала смелост да му го признаете.
26 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отношенията ви с някого ще се задълбочат и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще преминат спокойно, ако сте подготвени, но вие по-добре от всеки друг знаете това. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас. По-задълбочено ще обмисляте предстоящо начинание, на което възлагате големи надежди.
26 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Задачите си днес ще решавате без особени затруднения. Осигурете си повече време за себе си. Не пропускайте да сте тактични с близките си, така ще избегнете недоразумения и сблъсъци. Обърнете внимание на нещата, които вълнуват децата ви. Говорете с тях открито и, като с равни.
26 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творческа дейност. Имате особено изострена чувствителност днес и това ви помага да усещате и претворявате по много интересен начин нещата. Ваш приятел се нуждае от съвет. Обърнете внимание и на здравето си. Можете да направите нещо за да предотвратите по-сериозни проблеми.
26 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Желани промени ще направят някои от вас истински щастливи. За едни те са свързани с ново работно място, други ще открият любовта и с нея ще продължат пътя си напред. Ще видите мечтата си осъществена и това ще ви мотивира да работите и да се раздавате до край. Финансите ви също ще се повишат, предстоят ви хубави дни.
26 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е успешен, ако съумеете да не насилвате нещата и оставите всяко нещо да дойде с времето си. Работата няма да ви създава проблеми, дори ще се учудите от късмета си. Ваш близък има нужда от емоционална подкрепа, дайте му я.
26 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите професионализъм и ще се включите активно в служебните дела. Личните няма да останат пренебрегнати, ще съумеете да се включите в сроковете. Настроението ви ще е добро и ще ви позволи да забравите за досегашните си притеснения, голяма част от които се оказват съвсем неоснователни.
26 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес са възможни непредвидени развития в делата ви, породени от чужди грешки. Ще се съобразите с даденостите, но няма да пренебрегнете и интересите си. Не бъдете прекалено критични към началниците, за да не последват нежелани събития. Любопитството ви ще надделее в една ситуация и това може да ви изиграе лоша шега.
26 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекалената ви ангажираност ще ви създаде умора и отегчение, но ще се справите. Няма да ви липсва подкрепа и с общи усилия ще придвижите напред започнат проект, на който възлагате големи надежди. При работа с документи не се подписвайте, преди да сте наясно със съдържанието. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
26 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Твърде възможно е днес да сте повече заети с работа, свързана с други хора, отколкото със собствените си ангажименти. Трудно можете да откажете помощ на близък човек, но нека това не е за сметка на вашата работа. Добре ще е, ако спазите уговорените срокове и се постараете да свършите поетите уговорки. Вечерта ще попаднете на доста интересно мероприятие.
26 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предчувствията ви за този ден ще се окажат верни, затова можете спокойно да се доверите на интуицията си. Работата ви се развива дори по-добре отколкото сте очаквали, но вашите усилил в тази насока наистина са впечатляващи. Срещите ви днес ще ви донесат особено удовлетворение, тъй като успявате да постигнете голяма част от целите си.
26 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще инициирате разработване на проект, имащ добри перспективи за развитието ви като професионалисти, а също и в материалната сфера. Знаете какво искате и как да го постигнете, което ще бъде благоприятствано и от участието на други специалисти. С гражданската си позиция ще привлечете вниманието на хора, от които зависят много неща в държавата.
26 фев 2020

Случаен виц

Последни новини