От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 13 Май 2008 г.

"Златарка хапе бандит", информира над главата си днешният брой на всекидневника "Новинар юг". Събитието в стил "Майк Тайсън" станало в златарското ателие "Елеганс" в Димитровград на 3 май. Двама маскирани с чорапи на главите се вмъкнали след собственичката Красимира Николова, докато отключвала ателието и пробвали да забогатеят бързо. Жената обаче дала неочакван отпор и дори успяла да впие зъби в пръста на единия от нападателите. От същото ателие бе отмъкнат сейфа на 9 октомври 2007 година, припомня изданието.

"Свиленград си върна имот за 40 милиона лева", пише на първа страница информационният всекидневник. Става дума за изоставена административна сграда на пъпа на града, която след 13 г. министерския съвет най-сетне склонил да прехвърли на общината.

"Хасково тества първия български тролейбус", акцентира вестникът на втора страница. Моделът В2007 засега се тества и още не е пуснат в сериийно производство.

"Мъри вдига търговски комплекс в Хасково", информира изданието. Уволненият наставник на "Левски" възнамерявал да построи сграда с офиси пред клуб "Фен" на бул. "Раковски".

"Стоичков на Ямача за лов на таланти" пише на спортната страница изданието и уточнява, че Камата не идва да бие фоторепортери, а да огледа младите футболни таланти.

"Болярово – хасковски сателит от 4000 години" е акцент от рубриката на "Новинар юг" "Последна къща". Според Христо Христозов, който от 40 години събира данни за селото, сега квартал на града, в землището на Болярово са открити оръдия на труда от 4-тото хилядолетие, което превръща селището в набор на египетските пирамиди.

"Дете полетя от ремарке, спасяват го в хирургията", информира другият регионален всекидневник "Хасковска Марица". 10-годишният Антон Антонов паднал от ремаркето на колата, докато помагал на родителите си на нивата с тютюн. Инцидентът станал в неделя следобед в с. Мандра.

"Рекорд: Кафеджия с 25 акта от НАП" е другият акцент от първа страница на изданието. Собственик на питейно заведение в Димитровград отнесъл глобите за нарушения на осигурителното законодателство.

"Школата в битка за ученици", така описва вестникът започналото изложение за кандидатгимназисти в Младежкия център. Над 10 професионални и профилирани гимназии от Хасково и Димитровград участват във форума.
"Оправдаха доцент за вземане на подкуп", пише на трета страница. Доц. Кръстьо Порязов бе обявен за невинен от хасковския районен съд по обвинение за приет подкуп от 1000 лева от медицинската сестра Виолета Георгиева. Доцентът бе задържан за 24 часа през юли 2007 г. в ареста на РПУ Хасково.

"4 години затвор за нападател на таксиджии", пише още "Хасковска Марица". Петър Попов – Папиша бе признат за виновен за серия въоръжени грабежи над таксиметрови шофьори. Той бе обявен и за общодържавно издирване, след като се покри и близо година се укриваше от правосъдието.

"Чиновници забравят фразата "Елате утре", е озаглавен материалът на страница "Общество" на всекидневника. В него се описват патилата на гражданите в КАТ, Агенцията по вписванията и други учреждения. Поводът за материала е намерението на министъра на държавната администрация Николай Василев да накара чиновниците да работят.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини