От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 30 април

И Хасково назад", е водещото заглавие в днешния брой на "Новинар Юг". През миналата година дори областният град бележи отрицателен прираст, през 2006-а бе нараснал с 376 души.

"1 млн. дка в региона пустеят", е другото чело от първа страница. Това е 1/11 част от обработваемата земя в региона. Искат по-висок данък за собствениците на обработваеми ниви, е допълнението към заглавието.

Десет отровени от яйца по Великден", е стряскащото заглавие също от челната страница на вестника. Пострадалите са регистрирани в журнала на спешното отделение още през първия ден на седмицата. 6 пациенти със същите оплаквания са били прегледани и вчера.

"Общината иска всички имоти на Цигарената", четем още в новия брой. Общинският съвет упълномощи кмета на Хасково да участва в търговете. Днес Георги Иванов се среща с министъра на икономиката Петър Димитров.

"Разширяват сметището до село Гарваново със 140 дка", пише още "Новинар". Предвиденият за това терен се намира североизточно от сега действащото депо.

"54 на сто от родените през миналата година извънбрачни", това заглавие е водещо днес в "Хасковска Марица". Към него има и две подзаглавия: "27 бебета с майки под 15-годишна възраст" и "Хасковска област стопена с 26 хиляди души за 10 години".

"Зараза затвори детска градина в Стамболово", четем на страниците на "Марица". Пролетен вирус най-вероятно е разболял малчуганите, цитира вестникът лекари.

"24-годишен бере душа след удар с БМВ на кръстовище", е дописката с адрес Тополовград. При катастрофата пострадали още трима, няма опасност за живота им.

"Пожари погълнаха 1 млн. дка гори в региона", е друго заглавие със знак минус. Черната статистика оповести вчера шефът на областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Вълчев.

"Ченге отказа подкуп", "Отложиха дело срещу ексмитничари" и накрая положителното "Сложиха палмите в центъра на Хасково" - всичко това - в новия брой на "Хасковска Марица".

"Деца, ученици и фирми събраха 9318 лв. от благотворителност", пише днес димитровградският седмичник "Тракия". Десетки димитровградчани се почерпиха с 8-метров козунак на площад "България", допълва изданието.

Още едно водещо заглавие от "Тракия": "Експедиция води 260 деца, родители и учители по следите на траките". Изследователският поход е организиран от фондация "Институт за изследване и прилагане на Паневритмия".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини