От х:

Днес в x:

Правят модерен фитнес на открито за бежанците в Харманли

Бежанците в лагера в Харманли ще си имат фитнес на открито. За целта ресорната държавна агенция е обявила обществена поръчка, с която търси фирма за изграждането му. Планираните разходи за израждането на съоръженията са внушителните 140 хиляди лева. С толкова може да се направи фитнес за чудо и приказ, с известна завист коментираха хасковски собственици на зали, които се чудят откъде да докарат някой излишен лев за нов гладиатор или лежанка.

Освен уреди за помпане на мускули, със средствата ще трябва да се направят и площадки за мини-футбол, волейбол и баскетбол с пълното им оборудване, и специална противоударна настилка.

75% от парите ще дойдат по европейска линия - от Фонд „Убежище, миграция и интеграция“, а останалата част от средствата ще бъдат осигурени от националния бюджет, допълват от националната Агенция за бежанците.

Остава въпросът кой ще спортува в Харманли след като броя на мигрантите в лагера падна под 200 човека, а тези които са останали са неможещите да избягат. Въпреки либералният режим в кампа, бежанците преседяват там само в два случая ако нямат пукнат лев или ако на схемите им за транспорт до Западна Eвропа още не им е дошло времето.

Г. Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини