От х:

Днес в x:

Хасковски ученици влизат в Подвижната класна стая

Ученици от от 5-ти и 6-ти клас на СОУ „ Васил Левски“ в Хасково ще имат огромната радост да са третите в страната, които ще влязат за урок в Подвижна класна стая „Земно кълбо”.

С обучението в интерактивната стая на Фондация „ТАЙМ“, която представлява модел на нашата Планета, създаден с помощта на сателитни снимки, с диаметър 6.5 м, завършва и Седмицата на гората в областния град.

Хасковските ученици ще се включат в проекта „Кампания за дъба„

Те ще учат в Подвижната класна стая подобно на 120 техни връстници, привлечени от идеята за опазване на дъбовите гори и вековните дървета у нас. През 2015 г. част от инициативата станаха ученици и младежи от Плевен и София, а на 22 март 2016 г. се влючиха и ученици от Враца.

В Подвижната класна стая учениците влизат, за да научат повече за устройството на Земята, естествените науки, географията, екологията. Тя е съпътствана от интерактивна програма, която в рамките на Кампанията за дъба е съсредоточена върху ролята на горите, и по-специално дъба, за околната среда и човека. По време на обучението на нетрадиционното място учениците ще научат любопитни факти за царя на гората - дъба, но и за ролята и състоянието на дъбовите гори, как и защо те трябва да бъдат пазени.

Мая Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини