От х:

Днес в x:

КАТ Хасково иска кръгово на “Дунав” и “Раковски”

КАТ ще предложи на община Хасково да изгради кръгово на известното с тежките си инциденти кръстовище между ул. “Дунав” и бул. “Раковски”. Това съобщи началникът на КАТ Хасково главен инспектор Иван Расоков в предаването на eTV Фактор 7. Според него организацията на движението на това кръстовище е перфектна, но по други причини там да се случват тежки катастрофи с жертви.

Изграждане на кръгови на още две места в Хасково ще предложат от Пътна полиция – на кръстовището до Цигарената, където също често стават катастрофи, както и на това до Автогарата.

“Звучи като куриоз, но най-много тежки инциденти с пострадали през миналата година са станали именно на кръстовище с кръгово движение – това до ВиК. Там миналата година е имало цели 5 катастрофи с ранени. Причината за тези инциденти обаче не е организацията на движението, а алкохол, превишена скорост и други”, уточни шефът на КАТ. Той добави, че въпреки парадоксалната статистика, кръговите си остават най-безопасните кръстовища.

Целият разговор с шефа на КАТ, както и с автоинструктора Валентин Пашов за промените в Закона за движение по пътищата и опасните кръстовище в Хасково - тук.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини