От х:

Днес в x:

Дървото с най-добри учители и за възрастни

След многобройните отличия на децата им по вътрешни и международни състезания, преподавателите от хасковската Гимназия по дървообработване и строителство получиха признание и за уменията си в обучаването на възрастни. Става дума за програма целяща да даде нови умения и квалификации на възрастни, ненамерили реализация на пазара на труда. Обучението се постигало с образователна платформа събираща добрите практити в различни професии. Интерактивният продукт, наречен „ Модериране – метод за обучение на възрастни в професионалното образование” е разработката на г-жа Диана Конгалова, инж. Недрет Касим и инж. Николай Попов – преподаватели в специалност „ Горско и ловно стопанство” на ПГДС „Цар Иван Асен II”, гр. Хасково. Техният проект бе удостоен с втора награда измежду участниците в национален конкурс, посветен на сектора „Образование и обучение на възрастни в България и участието на страната ни в Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE). Съперници на хасковската разработка бяха десетки екипи от професионалните гимназии в страната. Нашите учители впечатлили журито с идеята си не просто да преподават теория, а да стимулират обучаваните да проявяват самостоятелност и отговорност в реална работна среда

Наградата бе връчена на 11.12. 2015г. в зала „Средец” на хотел „Шератон” лично от министърът на образованието проф. Тодор Танев.

Този иновативен проект стартира успешно миналата година. Той е по инициатива на Европейската комисия и се цели подпомагане на обмена на информация между работещите в сектора за учене на възрастни и улесняване на разработването на международни проекти в тази сфера. Участието има конкурсен характер, като от Хасковско се включи само Строителната гимназия.

Р.Филев

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини