От х:

Днес в x:

11-годишният медалист от Лос Анджелис посрещнат с овации в родното Хасково

    „Тате, аз вече известен ли съм?“ Това били едни от първите думи на 11-годишният Никола Николов към баща му - отец Никола. Преди дни младият атлет се завърна с два медала от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анжелис. „Да, тате, ти си най-известният в нашия град“, отвърнал гордият баща при посрещането на сина си.

    Гордостта на семейството на олимпиеца е оправдано, тъй като той се завърна със сребърен медал от бягането на 100 м, бронзов на дълъг скок и четвърто място на щафета. Въпреки успеха си в бягането, самият Никола заяви, че най-големи затруднения е изпитал при останалите две дисциплини.

    „Добре, че детето ни е непрофесионален спортист“, допълни бащата, който обясни, че семейството е прекарало много безсънни нощи в очакване на резултатите от състезанието. „Постоянно чакахме телефона да звънне, тъй като нямаше как да наблюдаваме състезанието по някоя телевизия“, добави отец Никола.

    Днес малкият атлет получи много поздравления от областния управител Добри Беливанов, от родителите си, от своя треньор Димитрия Халилямова, както и от други преподаватели. Те му пожелаха още по-големи успехи.

    Халилямова бе категорична, че това е най-успешната година за България в игрите на Спешъл Олимпикс от 4 лета, откакто тя тренира участници. Състезанието е преминало при изключително ожесточена конкуренция, участвали около 7000 атлети от 170 държави. Равносметката за България е 29 медала, 6 от които златни, 12 сребърни и 11 бронзови. С тези успехи върнахме жеста на всички спонсори и хората, които ни подкрепяха, каза Халилямова.

    Благодарим ти, че изпълни своето обещание и нашето желание и се завърна с медали, обърна се към Никола областният управител Добри Беливанов.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини