От х:

Днес в x:

Туроператори: Най-запалените екскурзианти в Хасково са пенсионерите

    За някои може да звучи фантастично, но е факт! Хасковските пенсионери луднаха по екскурзии, при това не къде да е, а в чужбина. Това отбеляза Красимир Димитров от местна туроператорска агенция. Хората от третата възраст предпочитали екскурзии в Гърция, Италия и други дестинации в Европа. Въпреки че обикновено търсят нещо по-евтино, някои от тях ходят на почивка по два пъти в годината. „Потрудили сме се, изгледали сме деца и внуци, сега е време за почивка“, споделяли възрастните хора в агенцията. Има както по-млади, така и хора в по-напреднала възраст, та дори и на 94-годишна възраст.

    На фона на всеизвестната криза интересен е фактът, че броят на пенсионерите екскурзианти расте с всяка изминала година. Те достигат една трета от всички почиващи. Като цяло през последните 4 години расте и броят на желаещите да отидат на екскурзия, казаха още от хасковски туроператорски агенции. Предпочитани дестинации са Барселона, Валенсия, Палма де Майорка, Малдивите, Канарските острови и други екзотични кътчета. Не малко са желаещите да летуват и в съседните Гърция и Турция, където почивката излиза по-евтино, а и условията са гарантирани. Примерно една почивка на полуостров Халкидики за 4 дни ще ни струва между 200 и 300 лева. В разгара на лятото, естествено, цените са по-високи. Повечето от агенциите дори предлагат оферта на деня и по-съобразителните могат да се възползват да отидат на почивка по-евтино. Например предложението от вчера е ексурзия до Виена за 310 лева. Утре офертата на деня ще е друга, просто трябва да се следят, казаха още туроператори.

    Изборът на транспорт е индивидуален, според джоба и времето. Тези, които имат повече свободно време, пътуват с автобуси, а по-ангажираните предпочитат бързия превоз и избират оферти със самолет.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини