От х:

Днес в x:

Край Капитан Андреево: започнаха 33-километрова ограда за 24 млн. на границата

    Символичен старт на строителството на оградата на границата с Турция направиха днес край Капитан Андреево вицепремиерът и министър на МВР Румяна Бъчварова и областният управител Добри Беливанов. Съоръжението започва край граничния пункт и завършва на около 2 километра от село Маточина, на брега на река Тунджа.Общата дължина на оградата е 33.6 км.

    Проектът е изработен от фирма „Геопланпроект“ София,  а документацията е разделена на две - „Конструктивна“ и „Пътна“ част. Пътят е за обслужване на защитното заграждение.

    За по-бързо изграждане на оградата с Турция областният управител е сключил договор с държавното предприятие „Транспортно строителство и възстановяване“ София за изграждане на пътя, а самата ограда ще се строи от ЕТ „Металик-Иван Михайлов“, Пловдив.

    Проектната стойност на пътната част е 3 824 000 лв. без ДДС, а на конструктивната 20 226 577 лв. без ДДС.

    Първо ще започне изграждането на пътя, след като са готови първите участъци, започва строителството и на самата ограда. Очаква се обектът да бъде завършен в рамките на около 4 месеца. Отпуснатите средства с постановление на МС за първия етап на съоръжението са в размер на 10 млн. лева.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини