От х:

Днес в x:

Нахъсват 11-годишния Никола за медали в Лос Анджелис

    Да вдъхнат кураж и нахъсат за медали най-малкия участник от България на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анджелис – 11-годишния Никола Николов от Хасково, днес в зала “Марица” на областната администрация пристигнаха десетки гости. Домакин на официалното изпращане на малкия атлет бе областният управител Добри Беливанов, а сред изпращачите бяха представители на Спешъл Олимпикс, Ресурсния център в Хасково, тенис клуба, димитровградския клуб по борба, представителката на министерството на спорта Силвия Тенчева, много приятели.

    Според треньорката на Никола – майстора на спорта Димитрия Халилянова, той е готов да печели в Лос Анджелис. Там Никола ще участва в три дисциплини – бягане на 100 метра, дълъг скок и щафета. “Момчето се представи много добре на подготвителния лагер, готов е за медалите”, заяви треньорката.

    Областният управител Добри Беливанов пък, който през пролетта подари на Никола спортен екип, днес го изненада с раница, в която “да си събира медалите”. Силвия Тенчева също му пожела “да чуе химна в своя чест в Лос Анджелис”.

    Представителката на Спешъл Олимпикс благодари на всички, помогнали за заминаването на Никола за игрите в Щатите, както и на губернатора за съдействието, като изтъкна, че благотворителната кампания е била най-успешната за последните 15 години.

    Нахъсан от лавината от пожелания, Никола също благодари на всички за подкрепата и обеща да донесе в Хасково медали от САЩ.

    “Не са толкова важни победите и медалите, колкото да се спази олимпийският принцип за участието”, каза на свой ред бащата на малкия Никола – отец Никола. Той подчерта, че най-важното от всичко е момчето да израсне като истински българин.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини