От х:

Днес в x:

Ало атака за неплатежоспособни данъкоплатци

Данъчните предприемат телефонна офанзива към онези фирми които са пропуснали да си платят декларирания данък добавена стойност в срок. Това са 170 юридически лица от Хасково и региона. В следващите дни всички те ще бъдат потърсени по телефона от служители на Агенцията по приходите. Данъчните ще разясняват възможностите за плащане на данъка и рисковете при неизпълнение на задълженията.

От Агенцията напомнят, че законът допуска по изключение плащане на части, като например при временни финансови затруднения, но за целта длъжникът трябва да се свърже с публичен изпълнител в дирекция „Събиране“ на НАП, да представи обезпечение и погасителен план, поемайки задължение заедно със старите, да покрива и всички нововъзникващи суми към бюджета. От юридическите лица, закъснели с плащането, се очаква да покрият наведнъж задълженията си или да ги внесат по изготвен погасителен план.

Всички дължими суми по забавени данъци и осигуровки, глоби или съставени актове се плащат само по банковите сметки на структурите на НАП, напомнят от офиса в Хасково. Преди да внесат суми по сметките на Агенцията, лицата следва да се осведомят за актуалния размер на начислените лихви, за да няма разминавания в данъчно-осигурителните им сметки. Справка за размера на натрупаните задължения може да се направи в интернет страницата на НАП на е-адрес www.nap.bg с ПИК или електронен подпис. Същата може да бъде получена и на място в офисите на Агенцията в страната.

Г.Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини