От х:

Днес в x:

Обречен да помага: 20-годишен спаси от улицата жена с тежка фрактура

Година по-късно, хасковлията Веселин Цветков отново повлия на живота на свой съгражданин и то до степен, която дори за странични наблюдатели изглежда като „спасение“. В сряда сутринта младежът лично докарал до хасковското Спешно тежко пострадала възрастна жена със счупена ръка. „Беше грозна гледка-костта стърчеше от ръката й“ сподели потреса си Веско. Видял жената в 1.30 сутринта пред спортна площадка „Спартак“. Била строполена на земята, а до нея се суетяла също възрастната й дъщеря. От несвързаните думи успял да научи, че майката е паднала тежко. За степента на шока им говори факта, че двете отказали помощ-щели да отидат сами до болницата. Но младежът поел нещата в свои ръце и лично ги закарал с колата си.

„Видях жените в Спешно и техния спасител! В днешно време не всеки би спрял да те попита как си и да ти подаде ръка! Това е добър пример ,че все още съществуват съвестни и добри хора“ пише в развълнувано писмо читателка с името Samanta, която била очевидец на случката. Samanta била трогната от оказаната помощ, но още повече се изумила, когато разбрала че това не е първият път, когато Веселин спасява хора. За това й обърнала внимание нейната приятелка, която я придружавала в Спешно. „Каза ми,че това момче се казва, Веско тренира хандбал,а сега е студент в ПУ, те се познавали от залата,в която ходи тя да тренира. Неотдавна той пак е помагал, преди време на някакво момиче претърпяло инцидент. На това момче, като че ли Господ му е отредил да бъде спасител!“ завършва писмото си жената.

Приятелката на Samanta не греши. Точно преди година, в средата на юли 2014-та, Веселин и неговият приятел Тодор измъкнаха от катастрофирало Пежо пострадалата му водачка. Младото момиче на 20 и няколко години се обърнало в крайпътно дере край село Клокотница. Изпадналата в шок и ранена девойка така и си седяла в колата без никой да подозира за случилият й се инцидент, когато преминаващите случайно по пътя младежи забелязали автомобила под изпочупените дървета и храсти. Изкарали девойката и подали сигнал на 112, като после останали на място до пристигането на линейката и роднините на девойката.

И тогава и сега, младежите не дочакали благодарност-не знаят имената нито на потърпевшата шофьорка, нито на жената със счупената ръка. И те не питали, кои са им спасителите. В кратките минути на пътуването до болницата Веско успял да разбере само, че възрастните майка и дъщеря се връщали от опера в Пловдив. Така и не станало ясно с какво са се връщали, нито как се е стигнало до тежкото счупване на иначе равното място до Спартак. „ Не ми казаха да е имало катастрофа или някой да ги е нападнал“ сви рамене Веселин. Не го и интересува особено. За него е важно, че е помогнал, а ако Господ го е посочил за това, то Веско приема сделката-ще помага на всеки в нужда, с когото му се кръстосат пътищата.

От следващата година обаче тези пътища ще са в Немско. Хасковският хандбалист на Асти 91 заминава да играе професионално в лигата на Германия. В България за спорта няма хляб. Както май и за добрите хора у нас.

Г.Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини