От х:

Днес в x:

10 °C

2 в 1: Хасково вече с модерен скенер и ас на офталмологията

Бившата втора поликлиника стана Очен център

Хасково се сдоби с модерен лазерен скенер и ас в лечението на очни заболявания. Придобивката две в едно се осъществи в началото на пролетта на тази година след близо двегодишно чакане. От толкова датираше намерението на старозагорския лекар доц. д-р Димитър Джелебов да стъпи в Хасково, като за целта дори закупи сградата на бившата Втора поликлиника на „Георги Кирков“. Последвалият ремонт и оборудване обаче глътна повече време от предвиденото и откриването на модерната клиника стана факт в края на март.

От тази седмица пък е налице и модерният скенер за диагностика на почти всички видове очни заболявания. Подобна апаратура досега се търсеше в Стара Загора, Пловдив и други още по-далечни дестинации, но накрая модерната офталмология ни дойде на крака. Както и д-р Джелебов. Считаният за един от най-добрите оператори в офталмологията посещава Хасково всяка седмица поне по веднъж, като идва специално за операции. Прегледи при доцента се извършват рядко и по изключение, основно това се прави в неговия Медицински център в Стара Загора. Изключението се отнася само за много завързани и усложнени заболявания, като всеки случай се преценява индивидуално. За сметка на това тук постоянно работят д-р Георги Дачев и д-р Георги Вълчев. Въпреки относително краткото време на своето съществуване, клиниката вече е посетена от стотици хасковлии, а оперираните са десетки. Ръководството на очния център замисля и изграждането на затворен паркинг, който да е на разположение само за пациентите. Той ще се намира на гърба на клиниката и няма да натоварва с коли и без това безкрайно трудната за паркиране улица „Кирков“.

Оказва се, че в Хасково има огромен глад за очни специалисти, а заболяванията на зрението са едни от най-належащите за хасковлии. Много от случаите били забатачени и неглижирани, а не са малко и неправилно лекуваните и самолекуваните болести. Обяснението бе ясно и просто, дадено от възрастен човек с превръзка на лявото око - “Досега трябваше да ходя всеки ден до София, а нямах време и пари“. И човекът си карал със старите лекарства, а когато все пак се налагал преглед при лекар - търсел най-близкия.

Проблемът на българските доктори обаче е, че всеки си има свое лечение и счита само него за правилно. От смесването на различните подходи /и лекарства/ понякога вместо изписване на вежди се вадят очи. В този случай - буквално.

Г. Христов

В него оперира и лекува един от най-добрите лекари д-р Димитър Джелебов от Стара Загора
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Па
  пациентка766
  20 -2
  18:02, 14 май 2015
  не просто най-добрият,но и изключително човечен.Прекрасен специалист
 • 2
  За
  Запозната
  6 -2
  18:43, 14 май 2015
  Карамфилов е уролог, а Вълчев е доктора в случая!!!
 • 3
  Гр
  Григор
  16 -5
  19:05, 14 май 2015
  Христов най-отодлу трябваше да напишеш платена реклама,защотото това е целта на статията.Аз имам проблем със зрението и споменатите в статията лекари(само тези от Хасково) не успяха да ми помогнат по въобще.
 • 4
  Ел
  Елена от ул.Липа
  11 -1
  19:52, 14 май 2015
  Ползвайте услугите на доц. д-р Джелебов! Прекрасен лекари човек.Казвам от опит.През 2012г. ме оперира д-р Даскалов от Токуда, а сега на 17.02.2015г. д-р Джелебов тук в града.Разлика от небето до земята. Благодаря на д-р Джелебов. Да многооо здрав дълги години
 • 5
  По
  пострадал
  19 -13
  19:54, 14 май 2015
  Дано дачев да е понаучил нещо.некадърен и безпомощен лекар!имах нещастието да му бъда пациент.от обикновен конюктивит,заради неправилно лечение,получих сериозно усложнение.неговата некомпетентност и безхаберие ми струваха много болка,притеснение,неработоспособност и пари!не вярвам, и не се надявам на качествено лечение в хасково за никакво заболяване!лъскавата сграда не лекува!
  • Лъ
   лъжа
   1 -1
   12:08, 30 сеп 2016
   Завистлив конкурент.
 • 6
  Оп
  оптик
  4 0
  23:10, 14 май 2015
  Специалисти има , но нямаме връзки , затова работим др.професии по принуда
 • 7
  Бо
  Болна
  2 -4
  15:50, 15 май 2015
  Подкрепим горного мнение- Дачев не е специалист.Стой далеч.
 • 8
  Па
  Пациент
  3 -1
  19:15, 17 май 2015
  Ходих там на контролен преглед и останах много приятно изненадана, няма аналог в града ! Радвам се, че има такова звено, беше крайно време и ние да имаме хубав очен център! Специални благодарности на Д-р Вълчев. Продължавайте да се развивате !

Хороскоп за 06.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
06 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
06 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
06 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
06 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
06 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
06 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
06 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
06 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
06 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
06 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
06 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
06 мар 2021
Последни новини