От х:

Днес в x:

2 в 1: Хасково вече с модерен скенер и ас на офталмологията

Бившата втора поликлиника стана Очен център

Хасково се сдоби с модерен лазерен скенер и ас в лечението на очни заболявания. Придобивката две в едно се осъществи в началото на пролетта на тази година след близо двегодишно чакане. От толкова датираше намерението на старозагорския лекар доц. д-р Димитър Джелебов да стъпи в Хасково, като за целта дори закупи сградата на бившата Втора поликлиника на „Георги Кирков“. Последвалият ремонт и оборудване обаче глътна повече време от предвиденото и откриването на модерната клиника стана факт в края на март.

От тази седмица пък е налице и модерният скенер за диагностика на почти всички видове очни заболявания. Подобна апаратура досега се търсеше в Стара Загора, Пловдив и други още по-далечни дестинации, но накрая модерната офталмология ни дойде на крака. Както и д-р Джелебов. Считаният за един от най-добрите оператори в офталмологията посещава Хасково всяка седмица поне по веднъж, като идва специално за операции. Прегледи при доцента се извършват рядко и по изключение, основно това се прави в неговия Медицински център в Стара Загора. Изключението се отнася само за много завързани и усложнени заболявания, като всеки случай се преценява индивидуално. За сметка на това тук постоянно работят д-р Георги Дачев и д-р Георги Вълчев. Въпреки относително краткото време на своето съществуване, клиниката вече е посетена от стотици хасковлии, а оперираните са десетки. Ръководството на очния център замисля и изграждането на затворен паркинг, който да е на разположение само за пациентите. Той ще се намира на гърба на клиниката и няма да натоварва с коли и без това безкрайно трудната за паркиране улица „Кирков“.

Оказва се, че в Хасково има огромен глад за очни специалисти, а заболяванията на зрението са едни от най-належащите за хасковлии. Много от случаите били забатачени и неглижирани, а не са малко и неправилно лекуваните и самолекуваните болести. Обяснението бе ясно и просто, дадено от възрастен човек с превръзка на лявото око - “Досега трябваше да ходя всеки ден до София, а нямах време и пари“. И човекът си карал със старите лекарства, а когато все пак се налагал преглед при лекар - търсел най-близкия.

Проблемът на българските доктори обаче е, че всеки си има свое лечение и счита само него за правилно. От смесването на различните подходи /и лекарства/ понякога вместо изписване на вежди се вадят очи. В този случай - буквално.

Г. Христов

В него оперира и лекува един от най-добрите лекари д-р Димитър Джелебов от Стара Загора
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Па
    пациентка766
    20 -2
    18:02, 14 май 2015
    не просто най-добрият,но и изключително човечен.Прекрасен специалист
  • 2
    За
    Запозната
    6 -2
    18:43, 14 май 2015
    Карамфилов е уролог, а Вълчев е доктора в случая!!!
  • 3
    Гр
    Григор
    16 -5
    19:05, 14 май 2015
    Христов най-отодлу трябваше да напишеш платена реклама,защотото това е целта на статията.Аз имам проблем със зрението и споменатите в статията лекари(само тези от Хасково) не успяха да ми помогнат по въобще.
  • 4
    Ел
    Елена от ул.Липа
    12 -1
    19:52, 14 май 2015
    Ползвайте услугите на доц. д-р Джелебов! Прекрасен лекари човек.Казвам от опит.През 2012г. ме оперира д-р Даскалов от Токуда, а сега на 17.02.2015г. д-р Джелебов тук в града.Разлика от небето до земята. Благодаря на д-р Джелебов. Да многооо здрав дълги години
  • 5
    По
    пострадал
    19 -13
    19:54, 14 май 2015
    Дано дачев да е понаучил нещо.некадърен и безпомощен лекар!имах нещастието да му бъда пациент.от обикновен конюктивит,заради неправилно лечение,получих сериозно усложнение.неговата некомпетентност и безхаберие ми струваха много болка,притеснение,неработоспособност и пари!не вярвам, и не се надявам на качествено лечение в хасково за никакво заболяване!лъскавата сграда не лекува!
    • Лъ
      лъжа
      2 -2
      12:08, 30 сеп 2016
      Завистлив конкурент.
  • 6
    Оп
    оптик
    4 0
    23:10, 14 май 2015
    Специалисти има , но нямаме връзки , затова работим др.професии по принуда
  • 7
    Бо
    Болна
    3 -4
    15:50, 15 май 2015
    Подкрепим горного мнение- Дачев не е специалист.Стой далеч.
  • 8
    Па
    Пациент
    3 -1
    19:15, 17 май 2015
    Ходих там на контролен преглед и останах много приятно изненадана, няма аналог в града ! Радвам се, че има такова звено, беше крайно време и ние да имаме хубав очен център! Специални благодарности на Д-р Вълчев. Продължавайте да се развивате !
Последни новини