От х:

Днес в x:

9 °C

Ало измамниците като ДАНС, казват на жертвата къде са парите

Синът Стойко и досега не може да си обясни откъде измамниците знаят какво има вкъщи


Хасковските ало измамници разполагат с по-добро разузнаване от Държавната агенция за национална сигурност. Без СРС-та и други високотехнологични джаджи, те имат пълна информация за набелязаната жертва, като дори знаят по-добре от нея къде са парите и ценностите й. Досието на нарочения за ужилване е предварително проверено и напаснато така, че измамата на практика може да се открие само случайно. Когато вече е късно.

Късно е било за баба Светла Мерлингова от улица „Мир“ в хасковския квартал Изгрев, точно под гимназията по автотранспорт. 82-годишната жена е била измамена брутално, при това не веднъж, а два пъти. В резултат на което изгаря с близо 3 хиляди лева - лични спестявания и тези на сина й, който бил в чужбина.

Театърът на абсурда се разиграл в две действия с антракт от 10 часа. Първо действие започва в 2 сутринта на 13-ти май, сряда. Тогава разтревожен мъжки глас съобщава на сънената женица, че сестра й от кв. Орфей си е счупила крака и предстои тежка операция. За нея обаче трябвали пари, уточнил докторът и посочил сума, която точно отговаряла на спестяванията на бабата - 800 лв. После между другото подметнал, че бил помолен да й се обади от името на известен хасковски лекар от Ортопедично отделение. Въпросният доктор наистина бил роднина на баба Светла и тя не се усъмнила въобще. Събрала кътаните бели пари за черни дни и въпреки късния час излязла на улицата, за да ги предаде на облечена в бяло жена, която се представила за сестра. После си легнала с чувството на изпълнен сестрински дълг. На следващия ден по обед обаче й позвънили отново. Докторът заявил, че операцията е минала успешно, но трябвало да се слагат изкуствени импланти, които струват още пари. Старицата отговорила, че вече няма пукнат лев, но те възразили, че синът й има. Синът Никола наистина бил инструктирал предварително майка си, ако трябват пари за леля му, да дава. Обаче така и не й казал къде си държи пачките. За сметка на това измамниците знаели и по телефона посочили точно скривалището. Жената се качила до втория етаж и в посоченото чекмедже на скрина наистина открила тесте евра. Били „18 парчета“ по 50 евро. Светла ги взела и ги предала на същата медицинска сестра от снощи, като сега забелязала само, че е мургава и скулеста. В действителност „парчетата“ се оказали 19 и така сумата, с която била завлечена жената набъбнала на 950 евро, плюс предварително дадените 800 лв.

Притеснената баба се пременила в нови дрехи и тръгнала за болницата да навести сестра си. Там попаднала на доктора роднина, който изумено я осведомил, че изобщо не е виждал лелята, нито я е приемал в отделението. Едва тогава женицата разбрала, че е била измамена и подала сигнал в полицията. Работата по издирването на измамниците продължава. Продължава и потресът сред роднините на бабата откъде измамниците имат толкова подробна информация за всичко. „Аз не знам къде са парите на брат ми и майка не е знаела“, чудеше се големия й син Стойко. Човекът помоли да не безпокоим майка му - наскоро била прекарала инфаркт и след случая била много разстроена. Вместо нея обясни, че вкъщи скоро време не е влизал външен човек - гости, майстори нито доктори. На адреса „Мир“ 22 от години живеели само майка му и братът Никола, който сега бил на екскурзия в Гърция.

Това е вторият случай на измама по същата схема само за 24 часа. Двама димитровградчани ужилили 61-годишна от Димитровград с 6 000 лв. и легенда, че дъщеря й обгоряла тежко при злополука и трябват пари за операция. Фалшивите доктори са позвънили почти по същото време, когато е течала измамата и на баба Светла - около обяд в сряда. Между двата случая обаче засега не се вижда връзка, още повече, че измамниците от Димитровград били заловени с парите след само три часа. Били двама мъже на 58 и 31 години, като по-малкият бил познат на полицията по линия на наркотиците.

Г. Христов

Къщата на улица Мир 22 е станала арена на брутална измама на два пъти
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Ов
  Овчар Пастиров Говедаров
  41 -6
  17:16, 14 май 2015
  Докато има говеда, ще има и касапи. Много облъчен този народ беееееее.
 • 2
  Ев
  Евстати
  32 -5
  17:23, 14 май 2015
  Ало, ало, МВР-то, нещо по въпроса?
  • Си
   Сиси
   41 0
   17:42, 14 май 2015
   Вчера измамници се обадиха и на майка ми, на номера на стационарния й телефон. Телефонният апарат е с функции, подобни на тези, които имат и мобилните апарати, та успяхме да видим номера, от който бе направено обаждането.Досега са ни звънили от скрит номер, но този път измамниците бяха приспали бдителността си. Обадихме се на 112, оттам ни свързаха с представител на органите на реда. Полицаят отказа да му дадем номера на "катастрофиралите"(това се опитаха да ни излъжат- че са участници в катастрофа), защото нямали право да го проследят. Това можело да стане само след извършено престъпление и със специална прокурорска заповед.Нали уж от съображения за безопасност вече се регистрира всяка телефонна карта и името на притежателя й? Да, ама не, дами и господа...
  • 53
   5316
   30 -1
   18:23, 14 май 2015
   Преди около година аз също занесох такъв номер в полицията в Димитровград и последва почти същия отговор .
  • До
   До Сиси
   7 -1
   20:23, 14 май 2015
   ... "Нали уж от съображения за безопасност вече се регистрира всяка телефонна карта и името на притежателя й?..."
   Не навсякъде картите, които продават са "оригинални", т.е. да трябва да се регистрират. Те вече са регистрирани на името на фирмата, която ги е закупила, за да ги пусне в продажба .....
   На мен ми трябваше предплатена карта, купих, отидох при в при съответветния оператор, но там ми казаха, че вече е регистрирана - та тъй с ПРОСЛЕДИМОСТТА на картите ...
 • 3
  Ев
  Евертъна
  6 -10
  22:29, 14 май 2015
  Наследството от комунизма се преодолява трудно, ос... Виж коментара
  • Ев
   Евертъна
   4 -2
   22:53, 14 май 2015
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 4
  Ев
  Евертъна
  3 -3
  23:03, 14 май 2015
  И се извинявам, за буквите "ш" "щ" и
  Помоща се пише така "помоща", все пак майка ми госпожа Добрева, е една от създателките на Автотранспорта - Техникума, преподавателка по Литература, където бе старото Авто, Школата :)
  • Ев
   Евертъна
   2 -1
   23:10, 14 май 2015
   "ме" и "мен" е техническа грешка :)
   Наздраве
   👍
 • 5
  Ев
  Евертъна
  3 -3
  23:13, 14 май 2015
  Не всичко в Хасково е "монолог", на една от снимките пусната за Велосипедите в Хасково, видях един стар приятел, казва се Ники Козарев!
  Хасково.нет обичам Ви :)
  Наздраве от Лондон 👍
  • Ев
   Евертъна
   2 -4
   23:19, 14 май 2015
   Нека кмета на Хасково, да го обезглави още утре сутринта, хах, как е :))))
 • 6
  Ев
  Евертъна_1431637444
  3 -5
  23:53, 14 май 2015
  Не докосвайте "сърцето" ми, то е дълго и свято, пазя го с чест
  Чиърс
  На всички СМЕШНИЦИ в Хасково обвързани в Бермудския триъгълник - Прокуратура - Полиция Подземен Свят, какво ще ми направите ВИЕ?
  Че псувам двама Феодали в Хасково, първия е Кънчо Маймуната, а втория Георги Иванов, без Хасковски ПОЛИЦАИ, нали знаете, няма дасе хванат, но ще се ХВАНАТ, аз посочих хора от Хасково, които са над закона, Сапунджиев,Вълчо Парасков и още други, ДОСТОЙНИ Полицаи!
  Наздраве
  👍
  • На
   на кратко..
   1 0
   19:08, 15 май 2015
   достойни??.. не съществуват..
 • 7
  Ев
  Евертъна
  5 -3
  00:51, 15 май 2015
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ев
   Евертъна_1431670322
   1 -1
   09:01, 15 май 2015
   Кмете, да го направим по-лесния начин.
   По-добре ти ела до имота си в Лондон, за да не идвам аз до Хасково.
   Не за друго, но в скоро време обмислям да запаля българската си лична карта и остана само с британският си паспорт.
   Защото ми се драйфа от гадове като тебе.
   Лек ден.
 • 8
  77
  7777
  4 0
  08:57, 15 май 2015
  Така е за съжаление.много измамени стари хора има в цялата държава,тъй като са наивни и всичко вземат за чиста монета.просто са живяли в друг строй в ,който е нямало такива неща.лошото е че държавата не взема никакви мерки по въпроса.знаят се много добре кои са тези измамници .те са преди всичко от цигански произход и са измамили доста народ.но рано или късно ще си платят,ако не на този на онзи свят.а нека гражданите проявим нетърпимост към подобни деяния и да искаме промяна на законите и по строги наказания за извършителите.

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини