От х:

Днес в x:

9 °C

Измамник върза два пъти пенсионерка от Хасково

82-годишна хасковлийка се върза два пъти едно след друго на „ало“ измамниците и докато се усети, изгуби солидна сума пари.

Пенсионерката била преметната с изтърканата схема "мним доктор звъни за заплащане на лечение на пострадал роднина“.

За първи път възрастната жена клъвнала въдицата на шарлатаните около полунощ във вторник. Според обясненията й по-късно в полицията, по това време на домашния й телефон позвънил мъж, който се представил за лекар. Той съобщил, че сестра й се нуждае от спешна ортопедична операция, за която са необходими средства.

Старицата приготвила наличните си 800 лева и ги предала пред дома си на улица „Мир” на жена на възраст около 40 години.

На другия ден преди обед, мнимият доктор обаче отново позвънил и съобщил, че парите не стигат. Загрижената сестра взела и от парите на сина си - 950 евро, за да помага. Сумата отново предала според указанията.

Едва в сряда следобед бабата се усетила, че вероятно е станал жертва на измама, и то два пъти за по-малко от 24 часа. Едва тогава сигнализирала и в полицията, след което е започнало и издирването на злосторниците.

С добър край завърши подобна история в Димитровград. Там белезниците щракнаха на ръцете на двама телефонни терористи.

Около обяд вчера на домашния телефон на 61-годишна жена от Димитровград позвънил мъж, представящ се за доктор. Той съобщил, че дъщеря й е получила тежки изгаряния при злополука и подлежи на сериозна операция, за която са нужни 6000 лева. Уплашената майка събрала парите и 3 часа по-късно ги предала пред дома си на улица „Цар Симеон” на мъж висок около 1,70 см., според описанието й-с тъмни дрехи.

Не след дълго обаче жената се усетила, че е „хваната за канарче“ и потърсила съдействие от органите на реда.

Проведено е издирване и по горещи следи са задържани двамата измамници на възраст 58 г. и 31 г, които са направили пълни самопризнания за извършеното деяние.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Др
  Другата страна на медала
  12 0
  15:16, 14 май 2015
  Защо ли хората така сляпо вярват на версията с доктора, нали в болниците няма корупция?
 • 2
  Ба
  Бай Кольо
  7 0
  15:46, 14 май 2015
  2-3 години на топло да построят някоя друга магистрала.
 • 3
  94
  947850
  1 0
  20:17, 14 май 2015
  И на мен се обадиха ама не ги огря... нещастници нямам други думи да ги опиша...
 • 4
  Би
  бивш граничар
  0 0
  09:58, 15 май 2015
  Много кинти имат тия изкуфели пенсии бе!

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини