От х:

Днес в x:

Спипаха 52-годишна посредничка при „ало“ измама в Хасково

52-годишна жена е арестувана от полицията. Тя е участвала като посредник в „ало“ измама през миналата седмица в Хасково. Тогава 86-годишна жена предаде 26 000 лева на измамници, които я заблудили по една от познатите схеми- спешни пари за операция на дъщеря й.

Посредничката е взела парите и ги е предала на лица в Румъния, уточняват от полицията. Тя е задържана в дома й в хасковското село Узунджово. Жената признала и описала начина на действие на измамата. Пред полицаите споделила, че пътувала до Русе, а оттам с такси до Румъния, където оставила парите в кош за смет, каквато е била инструкцията й.

За операцията получила 400 лева за пътни и 500 лева за „услугата“. Признала, че била наета по мобилно предложение за обяви за работа. Мярката й на задържане е била до 24 часа.

И докато единият случай е разплетен, се съобщава за нова жертва на "ало измамниците". Този път жертвата е 76-годишна от Любимец. Миналия петък преди обед тя е получила обаждане от мъж, представил се за внук й. Той й казал, че ще изпрати пратка с документи, които да скрие, тъй като щели да са изненада за родителите му. За целта обаче му трябвали 5000 лева. Бабата се съгласила и малко след това предала  сума на двама души пред дома си. След като до 17 часа жената не получила документите се усъмнила, че е станала жертва на измама и сигнализирала в участъка в Любимец.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава, уточняват от полицията 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини