От х:

Днес в x:

„Звънчетата“ от Хасково размекнаха американски военни

Децата от ОДЗ “Звънче“22 в Хасково разтуптяха сърцата на една дузина сериозни мъже-военни от Американското посолство у нас. С песни и танци малките се отблагодариха на представителите на Посолството за жеста към детското заведение. С американски пари детската градина беше изцяло реновирана и предостави още по-добри условия на децата, за да растат, да се учат и да творят. По проекта в хасковската градина са инвестирани 200 000 долара от Програмата за хуманитарна помощ на Министерството на отбраната на САЩ.

Средствата са използвани за подпомагане на усилията на областната администрация и Общината на Хасково, както и на екипа на „Звънче“ в обновяването на една от най-големите детски градини в града. Ремонтът включва пълно реновиране на всички бани и кухненски помещения, подмяна на всички дървени врати и прозорци, пълно обновяване на фасадата, козирката над входа и външното осветление.

Лентата на обновеното детско заведение прерязаха заедно днес военното аташе на посолството полк. Джеймс Кроухърст, заместник-областният управител Милена Рангелова и заместник-кметът на Хасково Нели Станева.

На официалната церемония беше спомената, за усилията си реализирането финансирането, ексобластният управител на Хасково Ирена Узунова, по чието време договорката за помощта е станала факт.

И на официалната част, и по време на поздравителния концерт присъства и предишният директор на ОДЗ-то Елина Арнаудова.

Официалната част откри настоящият ръководител на обединеното детско заведение Красимира Спатовска. Тя благодари за помощта за обновяването на гостите от Американското посолство и отбеляза, че всичко е направено за децата с много любов.

Полк. Джеймс Кроухърст отбеляза, че през последните пет години Отделът за военно сътрудничество е инвестирал над 3 млн.долара в различни проекти за хуманитарна помощ в България.

На края на речта си полковникът изрази най-голямото си щастие от това да се запознае лично с децата от градината.

С нескрито вълнение американските военни изгледаха и концерта, подготвен от „Звънчетата“. Те станаха на крака, за да аплодират децата на финала, който завърши с химна на Хасково.

 

 


Децата бяха впечатлени от униформените мъже...
...а американските военни коленичиха, за да са на нивото на малчовците, докато разглеждаха обновените помещения
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ан
    андрешко
    10 -13
    21:12, 14 май 2015
    От поколението съм което бе надъхано да мрази американците и техния начин на живот Признавам че оище ги мразя тия ГОВЕДА Гледам тия снимки и се чудя какво ли не правят тия гадни и продажни управници на държавата само и само да ни скарат с РУСИЯ и да станем братя с американци и германци И то както е тръгнало сигурно ще ни надъхат че американците са ни освободили от турците
    • Jh
      JHB
      8 -6
      00:02, 15 май 2015
      Точно така- надъхано срещу Америка соц. поколение.

      Проблемът е, че американците нищо лошо не са ни направили, било през онова време, било сега, но ги мразим, понеже така са ни надъхали от детската градина.

      За мразене за САМО комунистите и руските комунисти - те ни докараха до това дередже и продължават да го правят и до днес.
  • 2
    98
    987654321
    13 -3
    22:46, 14 май 2015
    Страхотна градина с много подготвени деца и трудолюбиви учители! Много весели мигове в обновената градина!!!
  • 3
    Об
    обов
    4 -5
    09:13, 15 май 2015
    Не занимавайте децата с политика и не им промивайте отсега мозъците! Не им внушавайте, колко са добри чичковците американци - то тия учителки как с мазен поглед гледат американците - да има как още там в градината ще им легнат!Тези пари са част от програмата им, раздел "Изграждане на положителен образ на американските военни в страните с военни бази"! Нищо не се прави просто ей така, от добрина и човечност!!!
  • 4
    Th
    Theory of conspiracy
    3 -2
    10:53, 15 май 2015
    Защо последната снимка не се отваря на голям екран, разпран му е панталона на американеца или заради другия, който се крие зад ъгъла?
    • Зр
      зрител
      2 0
      22:24, 15 май 2015
      Явно съдиш по себе сиза панталона.Ако ти ходиш с резпран панталон то тези господа макар и пътували няколко часа изглеждаха,сякаш токущо бяха облекли чистите си и изгладени дрехи.Много спретнати.
  • 5
    Ха
    хахаха_1431678166
    2 -1
    11:12, 15 май 2015
    Аааааа, градината в която работят учители и лели на по 100, 200, и 300 години!!!!" Пенсионерски клуб 22". Държат се старите вещици и не пущат млади учители!! До гроб!!!
  • 6
    12
    12333333
    1 0
    14:11, 17 май 2015
    Там има и свестни учители, но са много малко, за съжаление.
Последни новини