От х:

Днес в x:

3 °C

100 балона за отличници в небето над ПМГ

Средният успех на 117-те зрелостници от випуск 2015 на хасковската Природо-математическа гимназия е отличен 5.50. Това обяви при изпращането на абитуриентите днес директорката Тодорка Милева. Тя отличи и някои от най-добрите ученици от випуска и им връчи персонални награди. Те се дават за високи постижения на олимпиади, регионални, национални и муждународни състезания, в които възпитаниците на хасковската ПМГ традиционно се представят отлично. 25 от зрелостниците могат вече да се чувстват студенти заради отличните си резултати. 12 пък са вече приети в престижни висши учебни заведения в Англия, Холандия, Дания, Германия, САЩ.

Александър Захариев, Тенчо Тенев и Лилия Петрова получиха от вече бившата си директорка грамоти и плакети за впечатляващите си резултати от различни състезания и олимпиади.

За най-много отлични изяви в областта на математиката бяха отличени и Димитър Ряпов, който наесен ще е студент в Единбург, Тенчо Тенев, който пък е приет в Лондон, Златка Раева от паралелката по биология, която всяка година изпраща поне 20 студенти в медицинските университети.

Голямата награда за ученик на випуск 2015 бе връчена на Лилия Петрова, донесла много и престижни награди за училището.

Тържеството в двора на ПМГ бе стегнато и протече без особени ексцесии, характерни за други училища. Знаменосците на випуска връчиха официално знамето на училището на 11-класниците. Абитуриентите бяха поздравени от съучениците им от различни класове, които остават да довършат образованието си в елитната гимназия.

Балоните от украсата на училището пък бяха раздадени на зрелостниците, които ги пуснаха в небето след края на тържеството

Тодор Кръшков

Предаването на знамето на випуск 2016

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Пм
  ПМГ
  35 -1
  13:28, 14 май 2015
  На добър час, абитуриенти!
 • 2
  От
  отдавна завършил
  24 -2
  13:30, 14 май 2015
  Успех в живота! И помнете, че до тука беше лесното....
 • 3
  Ма
  Марин
  45 -3
  13:49, 14 май 2015
  На мен по-трудно ми беше в МГ-то там преподавателите ни мачкаха и ни пишеха слаби оценки. После станах студент в ТУ-София и го завърших с 5.3, докато отличниците от другите математически гимназии едва издрапаха. Сега бачкам като ИТ и получавам висока заплата и то без да се напрягам. Та ако са толкова умни децата и са минали през същите даскали като мен трябва да знаят, че не "до тука", а от тука на татък ще им бъде лесно.
  • Pe
   pepa_1431667064
   3 0
   08:07, 15 май 2015
   Значи е имало защо да ви тормозят с учене, дали са ви добра основа за университета :)
 • 4
  Е*
  е*ач
  0 -4
  15:17, 14 май 2015
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
 • 5
  Ан
  андрешко
  2 0
  21:31, 14 май 2015
  Марине студенството беше преди 1989 г сега вашето студенство е ----няма да казвам Как си обесняваш факта че университетите приемат повече бройки студенти от бройката завършили 12 клас Това знач(и че всеки може да стане студент ако пожелае
 • 6
  Ан
  андрешко
  2 0
  21:31, 14 май 2015
  Марине студенството беше преди 1989 г сега вашето студенство е ----няма да казвам Как си обесняваш факта че университетите приемат повече бройки студенти от бройката завършили 12 клас Това знач(и че всеки може да стане студент ако пожелае

Хороскоп за 01.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
01 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
01 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
01 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
01 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
01 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
01 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
01 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
01 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
01 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
01 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
01 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
01 мар 2021
Последни новини