От х:

Днес в x:

Забраняват спирането по „Георги Кирков“

Такава гледка може да се види често по "Георги Кирков". Знакът "Спирането забранено" не подобрява положението

РПУ Хасково е изпратило уведомително писмо до община Хасково с предложение за поставяне на допълнителни знаци „Спирането забранено“ по натоварената улица „Георги Кирков“. Това съобщи за Haskovo.net регионалната говорителка на МВР Нина Николова. Решението за поставяне на още знаци „Спирането забранено“ трябва да се вземе от транспортната комисия в общината.

Повод за запитването бяха многобройни коментари на читатели и писма до редакцията, в които живеещи на тази улица се оплакват от неправомерно съставени фишове. Читателите пишат още, че някои фишове са съставени за автомобили, паркирани на места, на които това не е забранено.

По думите на говорителката на МВР Николова фишовете са съставени от автопатрул – служители на РПУ Хасково, за „създаване на опасност или пречка за движението“. Тя допълни, че те не могат да се обжалват, както и че МВР не може да ги отмени. Това може да стори само кметът, обясни Николова.

Според МВР Хасково улица „Георги Кирков“ е сред най-натоварените в града и поради факта, че по нея е разрешено преминаването на товарни автомобили. Особено сутрин там движението е изключително затруднено, смятат в полицията. Освен знаци „спирането забранено“ от МВР искат да сложат и „легнали полицаи“. Подобни се предлагат и по други тесни и натоварени улици в града - „Стара планина“, „Булаир“, „Добруджа“.

Почти всички блокове по ул. „Георги Кирков“ имат обособени паркинги, но някои от живеещите там предпочитат да си спрат колата на улицата, смятат полицаите.

Глобите от тези фишове се внасят в общината, защото така е по закон, отговори по повод други коментари в Haskovo.net Нина Николова. Тя поясни също така, че Янко Маджаров, за когото читатели пишат във форумите, че е началник на РПУ Хасково, всъщност е началник група в управлението. Шеф на РПУ Хасково е Николай Бакърджиев.

Тодор Кръшков

Хитреци са обърнали знака "Спирането забранено", за да не се вижда, на отсечката от Втора поликлиника до отбивката за "Спартак". Оттам до долу е върволица от паркирани коли
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини