От х:

Днес в x:

15 °C

8 от всеки 9 домата продавани на тъмно

Купувачите на хасковския пазар повече се интересуват от качеството на стоката, а не от касовата бележка /сн. архив/

Огромната част от продаваните зеленчуци по пазарите са минавали „на тъмно“ от държавата без отчитане на приходите от продажби. Това констатира НАП след като се юрна да проверява пазари и тържища в цялата страна, включително и Хасково, по време на майските празници. Оказало се че обект/ маса/ която миналата година за Гергьовден отчела продажби от 20 лв, този път под погледа на сновящите инспектори декларирала оборот от 170 лв. И подобни случаи далеч не са единични. Само за двата дни, 1-ви и 6-ти май, данъчните са проверили 107 обекта и в близо 1/3 от тях/30/ са регистрирали нарушения. Най често става дума за любимото упражнение на пазарджиите-неиздаване на касови бележки. Второто по предпочитание кръшкане от държавата е разлики в касовите наличности. 351 търговци били идентифицирани като стационарни обекти и вече са включени в мониторинга на НАП, осъществяван дистанционно. Това ще рече, че касовите им апарати са вързани онлайн с базата данни на данъчните и при съмнително занижаване на отчитания оборот се прави незабавна проверка и евентуално пълна ревизия.

Данъчните усилия в извън работно време драстично са увеличили регистрираните приходи от продажби на плодове и зеленчуци в Южна България, хвалят се от Приходната агенция. Драстично са увеличили и приходите в касата на НАП от глоби, след като най-малкото от констатираните нарушения, неиздаване на касови бележки, се наказва с 2000 лв глоба. В случай че се констатира работа без касов апарат, санкцията може да достигне до 10 хиляди лева. Контролните действия на данъчните обхванаха търговци от Пловдив, Първомай, Велинград, Стара Загора, Казанлък, Хасково, Свиленград, Кърджали. Дистанционното наблюдение и проверките в бранша продължават.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  12
  1238
  30 0
  20:01, 13 май 2015
  На някои ако са му издали касова бележка на зеленчуковия пазар да ми се обади . Такова животно НЕМА .
 • 2
  Ха
  хасково
  27 0
  20:06, 13 май 2015
  На 40 години съм никога на зеленчуковия или промишления пазар не са ми издавали касов бон . Къде са данъчните ?
 • 3
  Кк
  ккк
  0 0
  22:33, 13 май 2015
  8888888888
 • 4
  Уй
  УЙКУ ПАНАЕТЬ
  14 -3
  22:38, 13 май 2015
  Посочете в кои други държави има касови апарати на зеленчуков пазар?????????
 • 5
  Ди
  димо
  1 -2
  22:45, 13 май 2015
  до уику панаетъ вав гартсиа са задалйителни касовите апарати на пазара и всеки 4ука на тиах защото ще го изчукат даначните
 • 6
  Ал
  алоо
  15 0
  23:03, 13 май 2015
  Повечето продавачи се писаха и производители ,а всъщност са прекупвачи !
  Защо в хранителните магазини изискват касов бон .Всички са търговци и трябва да издават

Хороскоп за 09.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Физическата ви и психическа форма се нуждаят от повече внимание. Погрижете се да си осигурите правилното лечение, от това ще зависи бързото ви възстановяване. С реални шансове сте да успеете в едно начинание, ако не бъдете прекомерно настоятелни и изберете подходящия момент, в който да се намесите или оттеглите.
09 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Старайте се на работното място, по работата ви ще съдят за вас и от нея ще зависи представянето ви.Избягвайте конфликтите, без да ги търсите могат да провалят добрите ви намерения. Не скъпете помощта си, бъдете добри и помогнете на онзи, който я търси. Ако сте на почивка ще се насладите на спокойствие и приятни изживявания.
09 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще разполагате със себе си и няма да ви влияят външни фактори. Ако усетите, че емоциите вземат връх, навреме ги овладейте. Съсредоточете се върху своите си неща, те могат да ви предпазят от разногласия с околните. Ще ви потърсят за мнение, отнасящо се за бизнес, пътуване или уреждане на битов въпрос.
09 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате доста свободно време днес, но имате желанието да го ополозотворите по най-добрия начин. Ще сте най-доволни ако успеете да свършите дребна работа по дома в първата част от деня, и след това се отдадете на по-приятни занимания. Приятел ще ви предложи неща, върху което доста ще се замислите. Няма да сбъркате ако приемете предложението му.
09 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Гъвкавото ви поведение ще ви спести главоболия и ще ви осигури желаните резултати. Трудностите, които някои от вас имат с партньора си, ще ги преодолеете и ще заздравите връзката си. Спокойно ще се посветите на нещата, които са ви приятни. Погрижете се за уюта на дома си, като внесете повече настроение и хумор.
09 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Пред вас днес стоят много предизвикателства, от които зависят по-нататъшните ви професионални проекти. Бъдете умерени и едновременно с това преценявайте добре какви възможности ви се предлагат в настоящия момент Преодолявате пречки от административен характер, което ви отваря доста врати. Възползвайте се от обстоятелството, че имате повече опит.
09 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Взаимоотношения с чужденци, обща работа или личен ангажимент ще ви направят активни и добри. Запазете доброто си настроение и заради влиянието, което имате сред околните. По отношение на постигане на изгодни договорености е необходимо да продължите усилията си в тази насока.
09 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Многото задължения вече ви отегчават, въпреки отговорното ви отношение към тях. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си. Повече от притесненията ви ще се окажат напразни, създавате излишно шум с тях. Нещата ще приключат по-скоро и безболезнено за всички.
09 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не хабете нервите си излишно и ще си спестите немалко усилия. Колега ще ви предостави информация, от която бихте могли да се възползвате за в бъдеще. Успявате да подобрите отношенията си с близък приятел, с когото сте имали противоречия напоследък. Не бъдете прекалено уверени в собствената си правота.
09 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
09 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Приближавате се към отдавна преследвани резултати. Дългоочаквани приходи най-после компенсират времето и усилията ви напоследък. Бъдете внимателни в отношенията си с човек, който ще се опита да използва благоразположеността ви. Не се поддавайте на провокации и днес стеснете кръга си на общуване.
09 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите в живота ви ще ви направят по-уравновесени и приветливи. Ще срещнете повече разбиране и съпричастност към идеите си, подходът ви ще се промени и ще подобрите отношението си към света, като цяло. Пилеенето на време и енергия не е по ваш вкус, ще съумеете да извлечете полза от добронамереното отношение на другите към вас самите.
09 мар 2021
Последни новини