От х:

Днес в x:

Велосипедисти заклещиха кмета, КОРЗ скача на деца

Велосипедистите блокираха хасковския кмет

Близо 60 хасковски колоездачи, протестиращи срещу забраната за велосипеди в центъра, блокираха кмета Георги Иванов при опита му да си тръгне с колата си от служебния паркинг пред общината. Въпреки че видя струпалата се пред общината тълпа колоездачи, Георги Иванов решително не им обърна внимание и влезе в колата си, сподирян от освиркания и дюдюкания. Колелата обаче застанаха на пътя му точно до бариерата и не позволиха на кметското ауди да се измъкне. Велосипедистите решиха да доведат нещата докрай и буквално свалиха кмета да дава обяснения. Последвалият спор премина при все по-нарастващи децибели. „Правите от мухата слон. Какъв ви е проблемът през пешеходната зона да избутате колелата си? Не повече от 200 метра е“, бурно ръкомахайки, обясняваше кметът. И мигновено бе нападнат от стари и млади. „Какво ви пречат нашите колела? Не сте направили и една велоалея, къде да карат децата?“, опонираше възрастен човек с бяла шапка. Кметът пък му отвърна, че в Закона е разписано, че велосипедисти не могат да карат в пешеходни зони и повтори, че Зоната в Хасково е малка и се минава за минути. После отново подпали при вида на обградилите го юноши и девойки - „Не се правете на бабаити“ и изиска да му отворят пътя.

Към тълпата се устремиха подопечните му от КОРЗ, които по време на целия скандал бяха обградили кметската лимузина като охраната на американския президент. Сините ризки даваха вид, че сякаш ще бранят колата с телата си. Любопитното е, че преди да се появи големия шеф, стояха в канцеларията си до входа на общината, надзъртайки плахо навън дали има фотоапарати. После обаче им дойде куражът. Именно техният началник Милен Китин остави най-неприятното впечатление в разгорещения, но дотогава протичащ цивилизовано диалог. Незнайно как започнал деня, човекът явно бе решил да го завърши наопаки и тръгна на скандал срещу всичко и всички. По едно време се устреми заплашително към децата, които бяха застанали току пред кметската броня сякаш воден от желание да ги разкара оттам, ако трябва и физически. За разлика от повечето си служители, Китин не спря при започналите скандирания „Еничари, еничари“ и заедно с няколко КОРЗ-аджии понечи да отстрани живата блокада на пътя. В този момент нещата тръгнаха да излизат от контрол. Възрастните протестиращи скочиха свирепо с викове: „Я не пипайте децата, бе!“. Китин пък се завъртя кръгом и не по-малко свирепо тръгна към тях. Мелето сякаш увисна на косъм. Стигна се дотам лично кметът Иванов да успокоява развилнения подчинен, като накрая го хвана за рамената и го издърпа назад. Самият Иванов пробва да успокои топката и призна правото на протест на велосипедистите, без да намеква за глобите, регламентирани във внесената от самия него и вече влязла в сила наредба. В крайна сметка успя да се качи на аудито и да отпраши благополучно.

Освободен от опеката на шефа си обаче, Китин продължи да се разправя на висок глас. Полетяха лични обвинения, аргументи и контрааргументи, черпени както от законите, така и от мненията в интернет-форумите. За КОРЗ обаче всичко което се казваше срещу разпоредбата, обосновано или не, просто не беше вярно.

Когато им посочиха очевидните абсурди, че има коли в зоната, забранена за велосипедисти, отговорът бе още по-абсурден - тези коли не нарушавали закона. Което предизвика поредната порция освирквания - “Пак има наши и ваши. Подредили са се полицай, чиновник, храненик“, заяви иронично бялата шапка. Стоящият до него Манол Христов на видима възраст около 50 години, пък бе още по-краен. „Хасково е тотално сбъркан град. Забраните за велосипеди са поставени пред паркинги, пред сини зони и улици, по които денонощно минават коли. Колите обаче ги дерат с такси за паркиране или паякът може във всеки един момент да ги вдигне. Как така карането на колело няма да струва нищо? Кметът няма да го позволи“, не скри сарказма си Христов. И завърши с присъда: „Ръководството на тази община е тумор, който трябва да се изреже“.

Искането за велоалеи бе основното в днешния протест. Широко рекламиран в социалните мрежи той събра първоначално над 50 велосипедисти, които тръгнаха от паркинга на площадка Спартак към центъра на града. Там обаче към тях се присъединиха, поне още 20 колоездачи, които въпреки забраната свободно въртяха педали в центъра. Дойдоха допълнително и десетки деца и младежи. Младите бяха ударната сила на протеста, но за разлика от други подобни, този път подадаха ръка и от другите поколения. Завършилият без окончателно разрешение сблъсък само настърви велосипедистите. Те се заканиха за продължат с протестите, като следващата им сбирка е планирана за неделя. Тогава се очакват стотици, защото както казват самите колоездачи, в Хасково „сме на всеки километър“.

Любопитното е че към протеста се канят да се присъединят и млади майки, в чиято уж защита бе внесена и гласувана забраната за колела. Една от тях бе Анелия Стайкова, върнала се в България преди 10 месеца от Холандия. Която бе категорична, че за толкова години там и за толкова месеци тук, не е видяла нито един инцидент, предизвикан от велосипед : „Защо хасковските велосипедисти да са по-различни от колегите си по света и точно те да блъскат хора?“

Г.Христов

Който първоначално искаше просто да си тръгне

Но бе засечен и буквално свален от колата си за обяснения
Шефът на КОРЗ Милен Китин/с черните очила/ стана по-католик от папата
..и по едно време сам тръгна да разгонва протеста
Накрая ескортиран от КОРЗ кмета си тръгна
А Хасковските велосипедисти демонстративно обиколиха центъра на града
През цялата забранена зона
Младите майки Антония и Иванина/вдясно/ подкрепиха протеста на колоездачите, които уж ги застрашават
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (111)

  • 1
    Не
    незнайко
    44 -135
    19:14, 13 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ив
      ИВАЙЛО Д.
      36 -197
      19:26, 13 май 2015
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 22
      222
      140 -15
      19:28, 13 май 2015
      И какво от това! Все от някъде се започва! Браво!
    • 22
      222
      151 -24
      19:30, 13 май 2015
      До Ивайло Д. Пишеш глупости! Сигурно си от кметските тролове.
    • Мн
      многознайко
      132 -21
      19:40, 13 май 2015
      Само от площадка Спартак имаше над 40 велосипедиста, което постижение за работен ден. После към тях се присъединиха още. Но най-ценното бе че хората с колела от площада, които не бяха от протеста и по твоята логика-неплатени, се присъединиха към недоволството. Направиха го и много, макар и спешени, будни Граждани. С главно Г. Защото ти незнайко си селянин, с малко "с".
    • Да
      дасдасдас
      64 -10
      22:38, 13 май 2015
      Кметските тролове тези дни са много в сайтовете
    • Го
      гост
      22 -56
      08:27, 14 май 2015
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • В Неговия град, на Неговия паркинг, освиркват Него!
    • Sa
      Sas
      10 -3
      16:51, 14 май 2015
      Подлого кметска, скрий се !
    • По
      Порчо
      19 -3
      17:40, 14 май 2015
      Ама как може такова нещо! Да го освиркат и опсуват в СОБСТВЕНИЯ му град! Какво си позволяват тези младежи!
      Позволяват си, кмете! Защото те са бъдещето на града! Защото те СА градът! А не някакъв скапаняк от Узунджово и фамилията му. Колкото и да е богат, грозен и нагъл! Защото един човек можеш да лъжеш много време, много хора можеш да лъжеш известно време, но никога НЕ можеш да лъжеш много хора много дълго време. И помни! Днес само те освиркаха, ама утре да не вземе да заиграе гьостерицата!
  • 2
    Ив
    ИВАЙЛО Д.
    46 -192
    19:17, 13 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ив
      ИВАЙЛО Д.
      29 -153
      19:48, 13 май 2015
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Ei
      Ei
      103 -13
      19:52, 13 май 2015
      Ти си голям смрад бе.
    • Ив
      ИВАЙЛО Д.
      17 -124
      20:37, 13 май 2015
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Ту
      ту160
      75 -13
      20:41, 13 май 2015
      Поне си смени ника бе капут спукан
    • Пл
      ПЛАМЕН Й.
      106 -10
      21:20, 13 май 2015
      Ивайло не слугувай толкова самоотвержено и не пробутвай болните деца и благотворителността. щото от 16 години любимия ти кмет един лев не е дал за благотворителност и за социални дейности. това че сега щото си на заплата в едно негово нпо не ти дава гаранции че утре няма да изхвърчиш от там само защото нещо не си му харесал. а за броя на велосипедистите - просто ги преброй бе момче личи си на снимката. А АЗ ВЕЧЕ МНОГО СЕ РАДВАМ НА СТАВАЩОТО В ХАСКОВО. ДАНО МЛАДИТЕ ХОРА КАТО ДНЕШНИТЕ СЪБУДЯТ И СТАРИТЕ И НАЙ НАКРАЯ ТАЯ АЛЧНА СГАН ДА СИ ИДЕ ОТ ТАЯ ОБЩИНА!!! ДАНО , ДАНО , ДАНО...
    • Ма
      Магистралки
      83 -12
      21:43, 13 май 2015
      Платени са само кметските храненици, останалите хора са нормални. Ивайловци, Китиновци, говньовци, не се репчете много, ножът е опрял в кокала!
    • Sa
      Sas
      8 -3
      16:54, 14 май 2015
      Не съм платен, мразя Ви безплатно............
    • Sa
      Sas
      10 -3
      16:56, 14 май 2015
      Кметските тролове, разбира се......
  • 3
    Ди
    Димитров
    196 -21
    19:21, 13 май 2015
    Браво на протестиращите! Така трябва да отстояваме правата си! Не вярвах, че в Хасково хората могат да се надигнат на протест. Само така!
    • Мд
      мда
      98 -30
      20:37, 13 май 2015
      В цивилизования свят, в пешеходните зони, карането на велосипед е ЗАБРАНЕНО. Глобите са доста солени. За сметка на това, навсякъде има
      вело алеи. Ето затова трябва да е протеста!!!!ЗА ВЕЛО АЛЕИ!!! Лично мен два пъти ме е блъскало колело.....изпитвам ужасссс....сериозно. Понякога карат като луди. Не подкрепям този протест. ИСКАМ ВЕЛО АЛЕИ!!!
  • 4
    Йо
    йойойо
    26 -99
    19:27, 13 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
    12
    123456у8
    95 -14
    19:28, 13 май 2015
    Пълно е със спермояди в тази община
    • Тъ
      тъп си
      14 -45
      20:06, 13 май 2015
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 6
    11
    111
    26 -146
    19:30, 13 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 19
      19
      107 -17
      19:37, 13 май 2015
      Та нали именно децата трябва да си отстояват правата.Освен тях коя друга част от обществото масово използва колела?
      То на всяко кръгче по центъра да хвърка 20-левката хубаво ли звучи? Егати тъпнята, с извинения!!
    • Ма
      майка на хлапе
      69 -11
      22:00, 13 май 2015
      Виж какво ще ти кажа да ще протестират децата къде да карат. По улиците където някой глупак като теб да ги бутне и тогава къде ще се скриете вие смешниците. Ще протестират и няма и една глоба да платя нека ги глоби. Събира пари сега от глобите който ще му наложат за Клокотница ли. Глупава работа. Иванов няма да си вечен залязваш. И Китин и Митин и те залязват,тогава ще питате къде серат гладните. Купете си докато имате пари четка за пайжини,за да можете после да си ги събирате. Глобявай те вас си,сложете си на вашите врати закони да спрете да крадете от народа.
    • 95
      951173
      13 -16
      11:30, 14 май 2015
      Тия хлапета нямат работа да карат колелета на центъра. Аз също не подкрепям протеста им. Да изградят повече велоалеи, но далеч от централната улица. Голям проблем ли е да минат 200 метра? В крайна сметка се поставете на мястото на пешеходеца. Отвсякъде е лудница, а сме шепа хора в тоя град. Уж искаме да сме цивилизовани, а се държим като деградирали.Само се нападаме един друг, сипем цветущи обиди като коментари, а не си даваме сметка, че се караме за някакъв пълен абсурд.
  • 7
    Iv
    ivo_1431535303
    110 -10
    19:31, 13 май 2015
    Тоя ********* китин е за затвора м...а му долна корумпирана.това псе е най долната подлога на узунджовския миндил.а тия еничари със сините ризки са още по големи коромпирани псета.да ги видим тия какво ще правят когато му свърши власта на бея.
    • Тъ
      тъп си
      9 -7
      19:49, 13 май 2015
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 8
    22
    222
    113 -11
    19:33, 13 май 2015
    "111", не разбираш ли, че това са най-важните уроци! Тези деца се учат да бъдат хора и граждани, а не поданици на фараона! Браво на децата, само така! В пълен противовес на "111"- поздравления за родителите им!
  • 9
    Ww
    www.trophyplus.org
    30 -21
    19:39, 13 май 2015
    "Архивите проговарят за руското съучастие в убийството на Левски" - на страницата посочена в името на коментиращия, чети българино и помни истинската си история!
  • 10
    Ба
    банда бмх
    87 -13
    19:39, 13 май 2015
    Браво за протеста.кмета да сложи стоянки за колела из целия град.

  • 11
    Рр
    ррр
    50 -5
    20:02, 13 май 2015
    Ако хакерите та хасково нет изчистят троловете ще се получи нормален форум с нормални мнения
  • 12
    Mu
    muci
    75 -16
    20:09, 13 май 2015
    В цял свят намалят колите и хората ходят на всякъде с колела.Умният ХАСКОВСКИ КМЕТ от село Узанджаксън спира колелата.Глупак такъв.Дакарат коли и да се трепят това е целта на кмета.Много трябва да го съдят.
  • 13
    От
    отчаян
    23 -48
    20:09, 13 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 14
    23
    23232
    71 -14
    20:27, 13 май 2015
    Нищо не си разбрал отчаян.На хората вече им призлява от кмета.Не го дишат!Искат да се махне!Обръщам се към тебе кмете - махни се докато е време.После пак ще се наложи да се махнеш, но сигурно ще си загубиш имотите!Омитай се докато все още можеш!
  • 15
    12
    1238
    72 -8
    20:37, 13 май 2015
    Абе хасковлий , мислех че този Ваш хубостник кмета е в централния софийски затвор . Извинете ме , явно съм се объркал - за момент забравих , че не живея в бяла държава .
  • 16
    Ми
    мислещ и отклещен
    18 -45
    20:46, 13 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 17
    ??
    ??
    37 -12
    20:50, 13 май 2015
    Какво ти пречи заглавието бе РЪБ?
  • 18
    Ми
    мислещ и отклещен
    17 -37
    20:55, 13 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 19
    До
    ДО ТЪП СИ
    17 -11
    20:58, 13 май 2015
    Да ми ядеш бемклясалия фалос.
  • 20
    Не
    Не искам велосипеди в центъра
    24 -67
    21:08, 13 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 21
    Ал
    алоооу
    50 -10
    21:13, 13 май 2015
    Абе тва семейство като че ли всички са праени на ауди.Единия с бяло ауди, другия с черно.Голям бизнес, голямо нещо...
  • 22
    Iv
    Ivoooo
    30 -33
    21:24, 13 май 2015
    Не,че ми харесва кои знае колко кмета на Хаскова,но напълно нормално е в центъра на града да не се карат велосипеди все пак там се разхождат много малки деца,майки с колички и пенсионери,а велосипедистите няма как да бъдат контролирани или поне мн трудно,както се казва българска работа както и когато забраниха тютюнопушенето на обществени места пак протестираха,тъжна работа!
  • 23
    Не
    Не искам велосипеди в центъра
    13 -54
    21:24, 13 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Да
      дасдасдас
      33 -7
      22:44, 13 май 2015
      какво ще кажеш да духаш на кмета
  • 24
    Пл
    ПЛАМЕН Й.
    52 -11
    21:25, 13 май 2015
    не е само ауди - малкия реформатор с една депутатска заплата за 6 месеца си купи порше панамера виж го все е пред общината на татко му паркирано даже още е с транзитни номера. затова забраняват колелата да може синчето да си кара колата.
  • 25
    Ka
    KATQ_1431542364
    41 -17
    21:28, 13 май 2015
    Здравословно, удобно и спестява време, както се товари вместо човека,това е карането на колело.няма никаква опасност за пешеходците защото и колкото и силно да се кара маневрите се правят лесно и се пазят пешеходците без да има опасност за тях.
    • ..
      .......
      2 -2
      20:49, 14 май 2015
      да бе няма заради това последния път едно лапе щеше да се удари в мен защото сигурно не караше като и защо го правеше ли ами защото просто се състезаваше с друго лапе, е извините на пътя няма безопасно по пешеходните пътеки няма ами тове вече и в центъра няма от простотия не съм съгласен с вас при това има и майки с колички представете си какво може да стане защото не само възрастни карат колела.
  • 26
    Ka
    KATQ_1431542364
    28 -14
    21:28, 13 май 2015
    Здравословно, удобно и спестява време, както се товари вместо човека,това е карането на колело.няма никаква опасност за пешеходците защото и колкото и силно да се кара маневрите се правят лесно и се пазят пешеходците без да има опасност за тях.
    • Да
      Данети
      9 -5
      09:04, 14 май 2015
      Кате, ти ли си?Събери пари и купи на твоите мъжественни (АРАБСКИ) приатели от лагера в Харманли по едно колело.
  • 27
    Iv
    Ivoooo
    25 -14
    21:30, 13 май 2015
    За протест за велоалей ДА,това е но да протестират за това,че е забранено да карат по центара твърдо не,явно хората не знаят за какво да протестират!
    • Ма
      майора
      29 -1
      22:06, 13 май 2015
      Много точно казано. ДА за велоалеи в Хаскво.
    • Sa
      Sas
      3 -3
      17:05, 14 май 2015
      Майор, Вие в тази оперетна армия не можете ли правилно да пишете, или не Ви трябва, той командира само пише рапорти ?
  • 28
    От
    относно забраната
    20 -14
    22:05, 13 май 2015
    Скъпи съграждани или поне тази част която НЕ разбира ролята на табелите с глоба от 20 лв.Никой няма да глоби някой който си кара велосипеда из центъра.Табелите са с цел да накарат хората да бъдат малко по съвестни и тези които имат желание в централната част да не карат колело за да не наранят наистина някой.Ако недай си боже преди тази забрана се бе случил инцидент то със сигурност на целия град пак кмета щеше да им е крив затова че не е взел мерки.Хора много мнения различни всеки сам си прави преценката
    • Sa
      Sas
      7 -2
      17:11, 14 май 2015
      Аз съм един от тези, които редовно карат велосипед из центъра, до сега не ми се е случвало да застраша човек, или някой от гълъбите по площада, също така виждам, че велосипедистите са толерантни, изчакват майки с колички, възрастни хора и деца. Което не може да се каже за тумбите ц***** движещи се като тъмен облак из Хасково, без да се съобразяват с никого, бъркат по кошчетата, разхвърлят това, което не им се нрави....... Не е ли по добре да се забрани на ******ите да се движат в бялата част на града, за да не създават суматоха, ама нали са рода и избиратели на кмета.......
  • 29
    Бр
    БРАВО НА КМЕТА
    32 -37
    22:05, 13 май 2015
    Не може , като се раэхождате със детето си, в цен... Виж коментара
  • 30
    Ма
    мари
    24 -5
    22:17, 13 май 2015
    Браво така трябва само смелост се иска и всичко ще сеоправи.стига страх стига мълчание.а някой знае ли какво става с делото за убийството на Боби.Ще има ли виновни или пак всичко ще се потули.
  • 31
    12
    1234567
    6 -16
    22:23, 13 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 32
    Пе
    Петър
    6 -3
    22:40, 13 май 2015
    Платени протестиращи, от снимките се вижда, че не са повече от 20 човека. Безумно е да минават колела по центъра, знаете ли, каква беля може да стане!
  • 33
    Hu
    huj
    39 -7
    22:40, 13 май 2015
    На 5метра от лявата страна на общината има монтирана стойка за паркиране на велосипеди.
    Неуважаеми общински служетели и ти кмете птицо проста знам че четете.Отговорете ми защо монтирате стойка за паркиране на велосипеди в зона забранена за велосипедисти?
    Олигофрени ли сте?Що ли?С колко пари е надписахте тази стойка?
    Как може да сте толкова прости?
    Георги Христов ти ако си един журналист на място иди и снимай стойката тя е точно до входа на общината на времето имаше чешми там.После влез и ги питай тези кретени кой е разпоредил да се монтира тази стойка.от къде е закупена и колко пари ни струва на нас данъкоплатците тази стойка за паркиране на велосипеди в зона забранена за велосипедисти.
    • Мф
      МФ
      25 -5
      23:04, 13 май 2015
      И те като му отговорят.... тц тц тц Ясно е че не знаете как работи хасковската община. НЕ натъмно а във вакуум. Те заместник кмет представиха само пред техните медии.... ти искаш да ги пита Христов колко пари била стойката- ако изобщо вдигне телефона пи арката ще каже ще проверя-ама то това толкова ли е важно-и никога повече няма даотговори. Гарантирано. Никой никаква информация не дава. ЗАконите на важат за хасковските общинари. Но пък тя рибата се вмирисва от главата. Пък главата за пореден път го виждаме какво прави
  • 34
    То
    Тони_1431546957
    7 -8
    22:45, 13 май 2015
    Еском, организираният ви протест беше пълен провал. Забравихте да напишете, че вие го организирахте. Кмета пак ще си е кмет, а вие ще се удаавите в злобата си.
  • 35
    Сл
    слави миленов
    17 -6
    23:13, 13 май 2015
    Охоооо имало будни хора.Хайде да си група в фейсбук за будни граждани,за да няма тролове и анонимни коментари.Слави Миленов се казвам.
  • 36
    Хх
    ххх
    24 -5
    23:39, 13 май 2015
    Велосипедите забранени,а тия автомобили който се разкарват при вечер по пешеходните зони точнонв центъра,какво става с тях,или видеонаблюдението изключва тогава?
  • 37
    72
    72
    20 -21
    23:44, 13 май 2015
    Абе яя как ще карате велосипеди на пешеходна зона,че и децата си учите да не спазват законите, един такъв младеж на алеята на кенана за малко не ме отнесе въпреки че там има велоалеи те карат по пешеходната зона,защото знаят че са подкрепяни от родителите си без самосъзнание.
  • 38
    Се
    селянина
    25 -9
    00:05, 14 май 2015
    хаха толкова смотан този кмет и децата го взеха за мезе вече.... утре ще има забрана и за колите: Забранявам да карате коли из града. глоба 500 но данъка да си платите...
  • 39
    То
    Тони_1431553161
    3 -1
    00:28, 14 май 2015
    Христов, защо ми изтри коментара, че еском организира протеста? Дори кмета да беше забранил на проститутките да стоят пред бизнесцентъра, твойта шефка щеше да ги защити.
  • 40
    Го
    ГОСТ
    32 -5
    00:52, 14 май 2015
    Повечето тука дрънкате пълни глупости. В Хаскоео няма никъде вело алеи..дори на Кенана тези алеи не са вело,а те са също и за пешеходци. Подобна наредба би имала нвкъкъв смисъл,ако преди това кмета се беше погрижил да направи вело алеи из града и чак тогава да налага глоби на нарушителите,ако не се спазва задължението на велосипедистите да карат само в рамките на велоалеите. Тези велосипедисти,които карат колела за спорт,те не карат по центъра,а извън града. Тука казуса е друг. Тази наредба засега най вече хората,които ползват велосипеда си да идат до пазара или до някой магазин. Или с други думи,хората които ползват велосопеда си за да се превозват от едно место до друго..
  • 41
    Km
    kmetq
    11 -4
    00:54, 14 май 2015
    Миленчо пак е вкарал някоя водчица...
  • 42
    Тр
    трол
    24 -7
    01:06, 14 май 2015
    Евала кмете ти си най-добри ИНОВАТОР !!! Предлагам да те издигнем за президент, после може и нещо в евро парламента, а след време ГОСПОДАР НА СВЕТА !!! Сега нека неговия пример последва и Данчето Фандъкова и да забрани велосипедите в центъра на София, а Б.Б. да ги забрани даже в цяла България.
  • 43
    Се
    Селяндури
    14 -37
    01:30, 14 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 44
    57
    575786
    36 -5
    06:47, 14 май 2015
    Кмете достатъчно последните седмици те дадоха що за човек си,алчен,нахален и арогантен.Имай малко достойнство поне ако е останало такова и си подай оставката.На доста хора в града не си приятен....
  • 45
    Bo
    boran
    10 -28
    07:49, 14 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 46
    Ко
    Компакт
    30 -2
    07:52, 14 май 2015
    Пълно безумие и тъпотии с тия наредби,първо осигуряват се нормални велоалеи за придвижване на хората с велосипеди и чак тогава се мисли за наредби,второ как едно 5 годишно дете ще кара с колело и чичкото от КОРЗ ще отиде и ще му вземе глоба от 20 лв. ... Или по правилно детето да отиде да пита самозабравилия се кмет дали може да кара колело в центъра ,но тъй като няма приемен ден господин кмета какво правим ....... И този прословут ремонт в центъра защо не бяха направени велоалеи като са такъв голям проблем хората с колелата ??? Поне димитровградския кмет се движи с колело нашия да вземе пример от него и не са само в това.
  • 47
    A
    a
    7 -5
    08:43, 14 май 2015
    слизаш с велосипеда до центъра,спазваш си правилата за движение и без велоалеи,заключваш си колелото на стоянка,за да не изчезне естественно,и отиваш да си вършиш работата.кмета си измива ръцете с тази наредба,просто спазва закона.ако случайно стане инцидент,той е чист,както винаги....
  • 48
    77
    777777
    26 -5
    08:57, 14 май 2015
    Тези от корз са големи смешници правят се на мъже.живи мишоци сте !а китин няма да го коментирам той не заслужава коментар .браво на младежите!другият път се съберете повече и покажете ,че в този град има и смели хора.поздравления!
  • 49
    Sy
    Sysad_1431584371
    15 -2
    09:09, 14 май 2015
    Сега ще започне едно асфалтиране на велоалеи, нали трябва да платим по някакъв начин предстоящият избор на кмета слънце!
  • 50
    Пе
    Печен
    9 0
    09:21, 14 май 2015
    Да, ама не. Предлагам да се осигурят две места за велосипеди през центъра. То е толкова просто. Едното пред областния съвет към НЧ,,Заря" и другото минаване с велосипед да е от кино,,Клокотница" по Сан Стефано до Автогарата. Така всеки и майките ще се пазят с количките, както се пазят и от паркингите пред Аида и зад Република. И това движение/тази схема мисля, че е най-добра/ да е алтернатива, до като кмета направи велоалеи в града, без да чака европроекти. А за Кенана крайно време е да ремонтира старата велоалея, по шосето в дясно и въпроса е разрешен!!!!
  • 51
    La
    law
    15 -5
    10:06, 14 май 2015
    Задръстено Хасково. Гледах за булонките от центъра и каракачанките от крайните квартали по бтв. Булонки? да си вземе бетонената богородица и да я носи при каракачанките в Узунджово, ред е на вълците да дойдат
  • 52
    Ге
    Георги_1431589226
    12 -16
    10:29, 14 май 2015
    Центъра не е за велосипеди. Виж коментара
  • 53
    Чи
    читател
    20 -5
    10:38, 14 май 2015
    Тоз китин не беие ли едно време шофьор на кмета? Щото как така от шофьор се става шеф?! Каят махнат тоз кмет много мижитурки ще си идат от дето са дошли.
    • Пи
      писател
      3 -1
      17:11, 14 май 2015
      издигаш се като си лягаш с петя бостанджиева. това е отговора за тази кариера.
  • 54
    Ха
    хасковлийка
    13 -3
    12:23, 14 май 2015
    Кметът май иска да прикрие далаверите си с имотите,
    че пусна мухата с колоезденето в Хасково.
    Този град и хората в него изпростяват с всеки изминал ден,което е много жалко
  • 55
    De
    Der Nazi
    10 -6
    13:22, 14 май 2015
    Китински боклук!!!!!!! ела ми само!!!
  • 56
    56
    567
    13 -8
    13:29, 14 май 2015
    Не може по главната улица да се лети с велосипеди. Там е място за разходка. Напълно правилно е решението за забрана. В центъра е толкова тясно. Тъкмо направиха разширението на площада, където стана по-просторно и приятно. Не е такова голямо ограничението. Само централната улица и площада. Хасково е стар град. Строителството в централната част е от много години. Велоалеите има възможност да се правят само в нецентрални места. Важно е, че ги има. Борете се да стават повече, но не в центъра на града, където просто не е възможно. Тясно е.
  • 57
    56
    567
    14 -8
    13:34, 14 май 2015
    Писали...писали...писали...Чак се о...ли. В центъра не може да се препускат като луди и да пречат да се разхождат нормално хората, и майките с деца, и възрастните, и всички. Аман от криво разбрани свободи.
  • 58
    Ла
    Лачев
    5 -2
    14:05, 14 май 2015
    Търсете във фейсбук - Операция "Критична маса"
  • 59
    Ма
    Мари Йорданова
    19 -5
    14:41, 14 май 2015
    Мари Йорданова се казвам. Пиша тук, защото виждам много нелогични твърдения сред коментарите. Предварително казвам, че не карам колело нито в центъра, нито където и да е в Хасково. Това би било рисковано и глупаво. Не сядам в никой парк - те всички са заведения. Не виждам много майчета с колички или възрастни хора, когато все пак минавам през центъра. И колоездачи не съм срещала. Но често срещам просяци, измамници събиращи дарения, хора, които си говорят сами, а по празниците има сергии и джебчии. Шарени плочки, фалшива позлата, кичозни гледки, така го виждам цетъра. Велосипедистите никак не преобладават, затова много се чудя и много ми е тъжно заради тази забрана и най-вече заради купищата глупави приказки в нейна защита. Мисля, че всички губим от това.
  • 60
    Св
    свободна зона
    11 -4
    14:42, 14 май 2015
    Хасковлийчета, каунчета! Стадо сте, роби сте и вечно надупени! Един протест не ви бива да направите! И бизнесмените ви са като вас - все се умилкват на властта, вместо да застанат с авторитета си за просперитета на града ви! Скоро ще станете едно кауньско село, овце!
  • 61
    Св
    свободна зона
    5 -5
    14:42, 14 май 2015
    Хасковлийчета, каунчета! Стадо сте, роби сте и вечно надупени! Един протест не ви бива да направите! И бизнесмените ви са като вас - все се умилкват на властта, вместо да застанат с авторитета си за просперитета на града ви! Скоро ще станете едно кауньско село, овце!
  • 62
    Ве
    велосопедист
    9 0
    16:34, 14 май 2015
    китин ти си голям смешник и лизач със тия очилца не се прави на мутра противен си много и отврахителен жалък си момченце
  • 63
    Какъв кмет? Забраната е регламентирана в ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА - чл. 81, т 5.Вижте го драги дърти откачени колоездачи, които подвеждате децата да нарушават законите.
    • Sa
      Sas
      6 -4
      17:23, 14 май 2015
      Ето за това България няма да има сериозен отбор по колоездене.... Гледай джирото (обиколката ) на Италия, тези големи велосипедисти едва ли са отраснали в градове с ограничено мислене и тесногръди кметове......
    • Де
      ДЕДО ГРУЙО
      5 -3
      17:42, 14 май 2015
      Ти си откачен и не разбираш че кмета с тази тъпа наредба се поставя над закона-казва катадиите не могат да ви оправят ще го направя аз-обаче ако някой кара кола в пешеходна зона -например на фирма микра - всичко е наред-истината е че кмета разчита на лумпени като теб и китин ла.ното-схванал ви е жалката психика трябва да тъпчеш българина за да те уважава-а ако можеш да мислиш се запитай защо няма велоалеи и колко са ударените от колело?
  • 64
    Ба
    бай Танас
    8 -1
    18:06, 14 май 2015
    Не мога да си представя как общинските тюфлеци ще ме спрат и ще ме глобят когато съм с колелото.Ако искат да ме погонят по площада.
  • 65
    На
    на майка ви полата
    8 -2
    19:30, 14 май 2015
    До КМЕТА!!! Не мога да ви разбера протестиращите, прави сте цял свят се стреми да се качи на колела нека и Хасково взима пример, но когато една зона е обозначена за пешеходна то тя е такава името и го казва. Там не би следвало да профучи някой тинейджър с колело или някой напушен скейтър. Да не говорим тези дето по цяцл ден се пързалят с колела и рорели по паметниците редно ли е? Това е за пешеходци а когато искате да има достъп с колела както в цял свят нека се очертят велоалеи и да бъде обособен точния път на велосипедистите по централните пешеходни зони. ТАКА Е В ЦЯЛ СВЯТ! Всички коментирате но никой май не е много в час как са устроени пешеходните зони в цял свят. Това е моя призив нека има очертани вело алеи нека велосипедистите си карат по тях а майките с деца и други пешеходци знаят, че по тях минават колела и те си поемат риска от сблъсък. В крайна сметка нали не сте забравили стария център приличащ на тоалетна с изкъртени и ос.рани плочки... какво не ви харесва център мечта есетствено че трябва да има ред!
  • 66
    Ad
    adolf
    3 -2
    19:55, 14 май 2015
    Отрепете го тоя ******* !!!!
  • 67
    Th
    the gonna chew gum
    5 -4
    20:30, 14 май 2015
    Селяните дето са свиканли да си карат колелета насред центъра да си ходят на село! Има културни хора, на които не им коства нищо и отиват до кенана, всички останли дебелаци да си карат в центъра, нали няма кой какво да им кажел.
  • 68
    ..
    .......
    5 -4
    20:46, 14 май 2015
    Проблема ми е че вие всичките с тези колела не карате нормално защото единия път един идиот (меко казано) с колело щеше дами мине отгоре. По центъра не се кара като обезумял , а там всички се състезават карат бързо и не внимават аман вече от идиоти и хасковонет НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КЪДЕ КМЕТОВЕТЕ СЕ КАЧВАТ НА КОЛЕЛА НИЕ СМЕ БЪЛГАРИЯ НЕ СМЕ ДРУГИ ДЪРЖАВИ и тук ще бъде по различен начин ама вече от американски руски полски и европейски неща само копиране и да евала на кмета че забрани тези колела като не могат да карат като нормални хора ще бутат това поне вече ще знам че няма кой да ми мине отгоре с колело докато се разхождам!
  • 69
    Къ
    Към пешеходците
    0 -2
    21:33, 14 май 2015
    Събори в пешеходната зона един дърт и изкукуригал колоездач!!!
  • 70
    Гр
    Гражданин
    2 -2
    21:39, 14 май 2015
    Абе завистливи нещастници, що неси спомните за предишните кметове, за това в какъв мизерен Град живеехте, какви задължения имаше тая община.
  • 71
    Si
    sinapov
    0 -1
    22:15, 14 май 2015
    Който завижда не вижда!Добре че дойде Иванов да оправи града,бъдете благодарни!Ще гласувам пак за него!Приветствам ви и вие да го направите!Повярвайте

  • 72
    На
    на майка ти полата
    3 0
    23:44, 14 май 2015
    Добрата практика за изграждането на велосипедните трасета в централни градски части и пешеходни зони показва, че целесъобразно е скоростните велосипедни трасета (проектнаскорост 25-35 км/ч) да се проведат по успоредни на пешеходната зона улици по самостоятелно
    обособени велосипедни алеи или улици със статут на велосипедни булеварди (улици спредимство на велосипедистите пред автомобилите). Същевременно в пешеходните зони придвижването с велосипед не се забранява, но там предимството е на пешеходците и
    велосипедистите се съобразяват с тяхната скорост а не да карат като ненормални. Ролята на пешеходната част на бул.”Витоша” е да бъде място за социални контакти и култура,рекреация и пазаруване. Удобството за достигането й с велосипед би повлияло на повече хора
    да изберат велосипеда пред автомобила. За целта трябва да има удобни (по възможност охраняеми) велосипедни паркинги. Или просто да бъдат чертани вело трасета по които велосипедистите да карат с разумна спрямо хората скорот.Разбирасе всичко това става дума за култура на пътя, а културата в 20тина безделници е чуждо понятие камо ли да очакваме да бъде приложимо на пътя... няма как да стане просто единствено може да си лаят и други на тяхното ниво да ги ценят като големите умници виждате ли бойци за правото на човека. Вижте големите градове, някой ще даде ли пример за родния ни булевард Витошка. То става ясно че не сте излизали по-далеч от Кирил и Методий до бул БЪлгария но поне в родната ни трана дайте пример и се уверете в смисъла на забраната...
  • 73
    На
    на майка ти полата
    7 -1
    23:49, 14 май 2015
    Правилник за движение по пътищата.
    Глава 23- Раздел 1- Водачи на велосипеди

    Раздел I. Водачи на велосипеди

    Чл. 140. Водачът на велосипед е длъжен да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.

    Чл. 141. На водача на велосипед е забранено:

    1. да се движи успоредно до друг велосипедист;

    2. да управлява, без да държи кормилото с ръка, както и да освобождава педалите;

    3. да се движи в непосредствена близост до пътно превозно средство или да се държи за него;

    4. да превозва, тегли или тласка предмети, които пречат на управлението на велосипеда или създават опасности или пречки за другите участници в движението;

    5. да бъде теглен от друго пътно превозно средство;

    6. да управлява велосипед по площите, предназначени за движение само на пешеходци. Тази забрана не се отнася за децата велосипедисти.

    Чл. 142. Забранено е движението на велосипедисти в група за тренировка, ако пред и зад групата няма придружители с автомобил или мотоциклет.
    • Ma
      mari_za
      2 -5
      11:37, 15 май 2015
      Добре, наясно сме. В момента абитуриентите надуват яко клаксони и стърчат от прозорците на колите. По целия град са. Да наслагаме табели навсякъде, че това е забранено? От ЗАКОНА...



    • Ма
      майка ти
      2 -1
      13:02, 15 май 2015
      То и продажбата и употребата на психотропни вещества са забранени от закона, обаче няма табели. До театъра и до бизнесцентъра бива и по една табела за проститутките да се сложи. Иначе излиза, че колела не може, а проституция и дрога много даже бива. То велисипедистите са ни най-големия проблем тука в нашия красив град
  • 74
    56
    56565
    3 0
    11:33, 15 май 2015
    ще има ли протест пред общината?
  • 75
    Не
    Не
    1 -2
    14:35, 15 май 2015
    Няма да има - кметът дойде и всички се наакаха!
  • 76
    Ка
    Как е в Европа ?
    1 0
    23:37, 18 май 2015
    Какво е общото между Франк Йенсен,
    Стен Нордин, Ерхард ван дер Лаан и Геор-
    ги Иванов?
    Ще ви кажа: и четиримата са кметове
    – съответно на Копенхаген, Стокхолм,
    Амстердам и Хасково.
    А знаете ли кое ги различава? Че първи-
    те трима ходят на работа с велосипеди
    и се гордеят с велоалеите, които постро-
    или за своите съграждани, а те масово
    слизат от колите и яхват колелата.
    Кметът на Хасково се гордее с колекци-
    ята си от автомобили и глобява с 20 лв.
    велосипедистите, щом се мернат в
    пешеходната зона на гр
    ада.
    Но най-драстичната разлика е, че пър-
    вите трима са градоначалници на „най-
    добрите градове за живеене в Европа“.
    За Хасково не знам – класацията свършва
    след 500.
Последни новини